24 Kasım 2009 Salı

İlk Doğru Adım...


Bugün çoğu haber sitesine aynı haber düştü. Doğruluğuna gerçekten inanmak istediğim bir haber...

TFF'nin, milli takım antrenörlüğü için Abdullah Avcı'yla anlaştığı söyleniyor. Abdullah Avcı, milli takımın başına gelecek olan yeni yabancı teknik direktöre yardımcılık yapmak için ikna edilmiş.

Anlaşılan TFF; Derwall-Denizli, Piontek-Terim modellerini yeniden hayata geçirmek istiyor. Bence bunu yapmak için de en doğru adamı seçmişler. Çünkü Abdullah Avcı, ülkenin gelecek vadeden tek teknik direktörü ve milli takım antrenörlüğünü de en iyi yapacak kişi. Bu yüzden TFF'yi tebrik ediyor; Abdullah Avcı'ya başarılar diliyorum.

Ayrıca bu gelişme, milli takımımızın yeni teknik direktörünü de artık daha fazla merak etmeme neden oldu. Eğer teknik direktörlük konusunda da Guus Hiddink'le anlaşılırsa, gerçekten harika olur. Bana göre; böyle bir durumda, milli takımın en az beş yılı kurtulmuş olur. Ve TFF yönetimi de, vizyon sahibi olduğunu kanıtlamış olur.

19 Kasım 2009 Perşembe

Euro 2012'de Torbalar Belli Oldu


7 Şubat 2010'da Varşova'da (Polonya) çekilecek olan Euro 2012 Eleme Kuraları için torbalar belirlendi. Milli takımımızın 2. torbadan gireceği kura çekiminde, diğer takımların torbalara dağılımı şu şekilde olacak;

1. Torba: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Portekiz, Fransa, Rusya.

2. Torba: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, TÜRKİYE, Danimarka, Slovakya, Romanya.

3. Torba: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, Norveç, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya, Kuzey İrlanda, Avusturya, Bosna-Hersek.

4. Torba: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Güney Kıbrıs.

5.Torba: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechstenstein.

6.Torba: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andorra, San Marino.

Not: Kura çekiminin formatını, bu yazımdan öğrenebilirsiniz.

Düzenleme: UEFA Sıralaması'na bakarken, ev sahipleri Ukrayna ve Polonya'yı çıkarmayı unutmuşum. Bu da birkaç takımın yerini yanlış yazmama neden olmuş. Yaptığım dikkatsizce hata için, yazıyı okuyan herkesten özür diliyorum.

Domenech ve Henry


Domenech'in son şansıydı...

18 Kasım 2009 Çarşamba

Bu Maç Kaçmaz!


Cumartesi günü yapılan olaylı maçtan sonra play-off oynamak zorunda kalan Cezayir ve Mısır, bu akşam Sudan'da karşı karşıya geliyor. Son zamanların en gergin milli maçlarından birisi olacak olan bu karşılaşma, saat 19.30'dan itibaren Eurosport'tan ve FIFA.com'dan canlı olarak yayınlanacak. Kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederim.

10 Kasım 2009 Salı

Robert Enke ve Yarım Kalan Hayali


Akşam akşam aldığım bir haberle gerçekten şok oldum. Alman kaleci Robert Enke, bir trenin altında kalarak hayatını kaybetti.

İntihar ettiği söyleniyor. Ama kariyerinin belki de en iyi dönemini geçirirken böyle bir şey yapmasına akıl, sır erdiremiyorum. Euro 2008'den sonra milli takımının birinci kalecisi olmuştu. Üstelik bu başarıyı, Almanya gibi kaleci cenneti olan bir ülkede yakalamıştı. Yaklaşık iki ay önce yazdığım bu yazıda da bahsettiğim gibi; umutları, hayalleri vardı...

Ama olmadı. 32 yaşındayken, özel sebeplerinden dolayı hayatına son verdi. Hayalini gerçekleştiremeden, uluslararası bir turnuvada forma giyemeden gitti.

Nur içinde yat Enke... Seni gerçekten unutamayacağım; tıpkı Foe'yi, Feher'i unutamadığım gibi...

7 Kasım 2009 Cumartesi

Rijkaard'ın Tanımı, Ernst'in Golü...


Rijkaard, birkaç ay önce Tam Saha dergisine verdiği röportajında Türk futbolunu şöyle tanımlamıştı: "Her şeyden biraz var, ama hiçbir şeyden tam yok."

Beşiktaşlı Fabian Ernst de bu akşam Trabzonspor'a öyle bir gol attı ki; tam bu tanıma uyuyor. 'Sert şut' desen değil, 'aşırtma' desen değil, 'falsolu' desen değil... Kısacası; 'ortaya karışık' yaptı Ernst. Biz de hayretler içinde izledik.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Devler Zorda


Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta, bu akşam tamamlanıyor. Normalde büyük takımların gruptan çıkmayı garantiledikleri hafta olarak bilinen 4. hafta, bu kez bazı büyüklerin son şansları anlamını taşıyor.

E Grubu'na seri başı olarak giren Liverpool, oynadığı 3 maçta sadece, grubun en zayıf halkası olan Debreceni'yi yenebildi. Bu galibiyetin ardından deplasmanda Fiorentina'ya ve kendi sahasında Lyon'a yenilerek işini zora sokan Liverpool, bugün çıkacağı Lyon deplasmanında 3 puanı alamazsa; gruptan çıkma şansı büyük oranda bitecek.

Kuralar çekildiğinde, gruptan erken kopacakları ve kendi aralarında liderlik mücadelesi verecekleri düşünülen Barcelona ve Inter ise; Rusya ile Ukrayna'ya umut saçtı. İlk maçta birbirleriyle berabere kalan ikiliden Barcelona, daha sonra kendi sahasında Dinamo Kiev'i mağlup etmesine rağmen; yine kendi sahasında Rubin Kazan'dan beklenmedik bir yenilgi aldı. Inter ise önce deplasmanda Rubin Kazan'la, sonra da kendi sahasında Dinamo Kiev'le berabere kaldı. 3 puanla son sırada bulunan Inter'in Kiev deplasmanından; diğer iki rakibiyle birlikte 4 puanda bulunan Barcelona'nın da Tataristan'dan galibiyetle dönmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu iki büyük takım, gruptan çıkamayabilir.

1 Kasım 2009 Pazar

Digitürk Yaşadı!

Ligde dört büyüklerden ikisinin birbiriyle oynaması demek, yayıncı kuruluş Digitürk'ün, maçını yayınlayacak başka bir takım bulması demek. Bu yüzden gelecek hafta, Digitürk için özel bir hafta. Trabzonspor ile Beşiktaş birbirleriyle oynadıkları için, yayınlayacak bir maç daha bulmaları gerekiyor. Ama Fenerbahçe'nin de, Ankaraspor'un küme düşürülmesi nedeniyle bay çekmesi; Digitürk'ün bulması gereken maç sayısını ikiye çıkardı.

Digitürk bu şanssızlığı yaşarken bugün de Diyarbakırspor, ligden çekileceğini ve Galatasaray maçına çıkmayacağını açıkladı. Eğer bu söylenen gerçekleşirse; Digitürk'ten "Bahtsız Bedevi" olarak bahsedebiliriz. Çünkü dört büyüklerden ikisinin birbiriyle oynadığı, ikisinin de bay çektiği başka bir hafta olduğunu hiç sanmıyorum.

Digitürk'e şimdiden geçmiş olsun diyor; aynı şanssızlığı en yakın zamanda D-Smart'ın da yaşamasını diliyorum!..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...