29 Nisan 2010 Perşembe

Ne Oldu Zlatan?


Inter'den Barça'ya gitmek üzere olduğu günlerde, "Inter'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanamam." gibi  bir şey demişti Ibrahimovic. O beğenmediği Inter, bu gece Barça'yı eleyerek, Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. Zlatan ise, bu kez bordo-mavi forma içinde uzak kaldı, hayallerini süsleyen o kupaya...

27 Nisan 2010 Salı

Snooker


Futboldan iyice soğuduğum, iki numaralı sporum F1'in de 3 haftalık (Asya'dan Avrupa'ya) taşınma arasında olduğu şu günlerde, yeni bir sporu keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sanırım Snooker, sevdiğim sporların arasına 3 numaradan dalış yapıyor.

Aslında Snooker'ı yeni keşfetmiş sayılmam, çünkü zaten 1-2 senedir izliyordum. Ama bu "izleme", genellikle TV'de bir şey olmadığı zamanlarda biraz göz gezdirme şeklinde oluyordu. Ancak devam eden Dünya Şampiyonası'nda tesadüfen izlediğim birkaç maç, bu spora yaklaşmamı sağladı.

Tabii bu durumumda, turnuvayı başarıyla anlatan Eurosport Türkiye spikerlerinin ve Parmalı yorumcu Emre Özcan'ın da payı var. Sporu ve kuralları çok güzel bir şekilde aktararak, benim gibi takip etmeye yeni başlayan kişilerin Snooker'a ısınmasına vesile oluyorlar. Kendilerine teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum.

Bir hafta daha devam edecek olan Snooker Dünya Şampiyonası'nı izlemek istiyorsanız, gün boyunca Eurosport'tan takip edebilirsiniz.

8 Nisan 2010 Perşembe

İngiliz Futbolu...


2006-2007 sezonunda, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3 İngiliz takımı vardı: Manchester United, Chelsea ve Liverpool. Fakat Milan, bu 3 İngilizin arasından sıyrılıp, kupaya ulaşmıştı. Yine de, dünyanın kulüpler bazındaki en büyük turnuvasında son 4'e 3 takım sokmak, gerçekten büyük bir başarıydı.

2007-2008 sezonunda da çok benzer bir durum yaşanıyor ve yine aynı İngiliz takımları, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseliyordu. Bu kez son 4'teki İngiliz olmayan tek takım Barcelona'ydı ve onlar da yarı finalde Manchester United'a elenmişlerdi. İki İngiliz takımı final oynamış, Manchester United şampiyon olmuştu.

Bu iki sezonda İngiliz takımları adeta tarih yazarken; İngiliz Milli Takımı, Euro 2008 Elemeleri'ni geçemeyerek büyük bir hüsran yaşıyordu.

Euro 2008 faciasının ardından milli takımın başına Fabio Capello gelmiş ve takımın performansını kısa sürede yükseltmeyi başarmıştı. Milli takım, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde iyi sonuçlar alırken, kulüpler de performanslarını sürdürüyorlardı. 2009 yılında, Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki takımlardan 3'ü yine İngiliz'di. Barcelona şampiyon olsa da, İngilizlerin başarısı yine alkış alıyordu.

Bugün tarih, 8 Nisan 2010. İngiltere Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'ni oldukça başarılı bir şekilde geçerek, kupaya katılma hakkı kazandı. Şu an, uzun zamandır olmadıkları kadar iyiler. Kupanın gizli favorilerinden biri olarak gösteriliyorlar. Ancak dün gece Mancherster United'ın Bayern Münih'e elenmesi sonucu, İngilizlerin Şampiyonlar Ligi'nde takımı kalmamış oldu. Yani bu kez yarı finalde bırakın 2'yi, 3'ü; tek İngiliz takımı dahi yok.

Kulüplerinin en başarılı olduğu dönemde milli takımları başarısız olan İngilizler, bu kez kulüpleri kötü durumdayken ve milli takımları formdayken, acaba Dünya Kupası'nda başarılı olabilecekler mi?

Kâhin değiliz, bu sorunun cevabını veremeyiz. Ancak İngiltere, Güney Afrika'da başarılı olursa, şahsen hiç şaşırmayacağım.

3 Nisan 2010 Cumartesi

Bu Forma Alınır!


Galatasaray, klasik Metin Oktay parçalı formasının yeni versiyonunu satışa çıkardı. Önceki gibi kazak şeklinde değil de t-shirt şeklinde tasarlanan forma, GS Store'da 29 TL'ye satılıyor.

İnternetten alışveriş olayına pek sıcak bakmadığım ve kredi kartı sahibi olmadığım için, yarın bir GS Store'a gidip alacağım. Sınırlı sayıda üretilen bu güzel formayı internet üzerinden almak istiyorsanız, bu linke tıklayarak gerekli işlemlere başlayabilirsiniz.

2 Nisan 2010 Cuma

Rijkaard ve Mert Çetin'in Sonu...


Ariel Ortega Blog'da gördüğüm bu güzel yazıdan sonra iyice telaşlanmaya başladım! İnşallah sonunda şu hâle gelmezler;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...