30 Mart 2011 Çarşamba

Van Persie ve Sakatlıklar


Van Persie kadar sakatlanan oyuncu yoktur herhalde.Ligin ilk yarısında adam gibi top oynayamaydı bu nedenle.Gol dahi atamadı.
Ama döndü mükemmel bir performans ile geri döndü.
1 Ocak'taki Birmingham maçından bu yana oynadığı 8 lig maçında 11 gol attı.
Lig Kupası finalinden takımının tek golünü,Fedarasyon Kupası'nda deplasmanda 3-1'lik Leeds galibiyetindeki golü ve Barcelona'ya golünü unutmayalım.
Hollanda'nın dün Macaristan'ı 5-3 yendiği karşılaşmada ağlara havalandırdı ama gene sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.Şu an sahalardan uzak kalacak mı,kalacaksa ne kadar kalacak onu bilmiyoruz.Umarız uzun süreli bir sakatlık olmaz.Çünkü şu an çok formda ve izlemesi zevk veren oyunculardan...

Estonya'nın 2012 Yolu



2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde beni en çok şaşırtan,beni bırakın hemen hemen herkesi şaşırtan takım şüphesiz ki Estonya.
Beş maç sonunda ikinci Slovenya'nın 1 puan arkalarındalar.Bir maçlarıda eksik.
2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde bizim olduğumuz grupta 10 puan toplamışlar.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde ise 12 maçta 7 puan toplamaya başarabilmişlerdi.
Görüldüğü gibi giderek yükselen bir grafikleri var.Bu sezon şu ana kadar zirve yaptıklarını söylemek mümkün.Grubun en güçlü takımı olan İtalya'yı bile iyice zorlamışalardı.1-0 öne geçtikleri maçta 2-1 yenilmişler Sırbistan deplasmanından 3-1 galibiyet almışlardı.Dünkü maçtada Sırbistan'dan 1 puan koparmayı başardılar ve iyice yukarıya yaklaşmayı başardı Estonya.
3 Haziran'daki İtalya maçının ardından oynayacağı rakipler hemen hemen kendilerine denk olacak.Fareo Adaları ve Slovenya deplasmanı.Ve en son art arda Kuzey İrlanda maçları.
Bakalım..Nereye kadar gidecekler...

29 Mart 2011 Salı

Neymar Pele'yi Geçebilir mi?


Bir iki ay önce sona eren Güney Amerika 20 yaş altı turnuvasında gol kralı olan Neymar,dün Brezilya Milli Takım ile İskoçya ağlarına iki gol yollayarak üçüncü milli maçında iki ve üçüncü golünü ağlara yolladı.İlk golünü 10 Ağustos'ta oynanan ABD karşılaşmasında atmıştı.
92 doğumlu genç futbolcunun önünde parlak bir kariyer var.Özellike Milli Takım'a çok iyi giriş yapması onun açısından iyi oldu.Sürekli oynayabilirse Pele'nin sahip olduğu Brezilya Milli Takımı'nda en çok gol atana oyuncu ünvanını eline geçirebilir.77 gol ile Pele şu anda zirvede olduğunu söyleyelim.Pele'den sonra ise Ronaldo 62 gol ile geliyor...
Ama yine dediğimiz gibi sürekli oynarsa..Eğer sakatlanmaz ya da önemli bir form düşüklüğü yaşamaz ise bu Pele'nin rekorunu kırmak için bir numaralı adaylarımdan...

28 Mart 2011 Pazartesi

Rogerio Ceni 100 Dedi



Bir kaleci açısından 100 gol atmak inanılmaz bir şey.100 gol..Gerçekten muazzam..
Bunu başardı Rogerio Ceni..
Dün akşam oynadıkları Corinthians maçında attığı harika frikik golüyle 100 gole ulaşmış oldu.Bu 100 golün 56'sı frikik golü..
Valla ne diyelim.Helal olsun...

27 Mart 2011 Pazar

Urawa Reds Supporters

Bursaspor Transfer Değerlendirmesi - 10/11




Yavaş yavaş 2010/2011 sezonunun sonlarına geliniyor.Geçen sezonun şampiyonu Bursaspor açısından sezon kötü mü iyi mi geçti bilemiyorum açıkçası.Zirve yarışında olmanın yanında Şampiyonlar Ligi'ne kalındı.Ama kötü sonuçlar nedeniyle iki kulvarda da istediği yerde değil şu anda Bursaspor..
Tabii bu durumun baş etkenlerinden biri transferler...
Özellikle sezon başı yapılan transferlerin takıma katkı verememesi Bursaspor açısından hem maddi hem de puansal bir kayba neden oldu..


Wederson : Fenerbahçe'den takıma katılan Wederson hücumsal anlamda iyi , savunma anlamında kötüydü.Hücumda geçen senenin Mustafa Keçeli'nin yapamadıklarını yapıyordu.Savunmada ise o kadar başarılı değildi.Savuma yönünü geliştirse tam anlamıyla bir bek olacak...Ama bu yaştan sonra biraz zor gibi..

Stepanov : Bursaspor'un Porto'dan transfer ettiği Stepanov bekleneni veremeyen oyunculardan biri oldu.Ligin ilk haftaları düzenli forma şansı bulsa da bu sezon ligte 10 maç oynayabildi.



Federico İnsua : Batalla'nın tutmasıyla Bursaspor Arjantin'e gözünü dikmişti.Gelen oyunculardan biri İnsua oldu.Büyük umutlarla alındı.Fakat o da istenileni veremeyen oyunculardan biri oldu.Adam iyi futbolcu bunu belli ediyordu ama bir türlü istenileni veremiyordu.Alışamadı..Belki de asıl mevkisinde oynasaydı daha yararlı olabilirdi.Çünkü forvet arkası oynayan İnsua'yı Ertuğrul Hoca ön libero oynattı.
Sezon sonu ayrılacak büyük bir ihtimalle.Basında çıkan haberlere göre kendiside ülkesine dönmek istiyormuş.


Steinert : Arjantinli oyuncu cüzi bir miktara takıma katılmıştı.Hazırlık maçlarında olumlu sinyaller verdi.Fakat sezon içerisinde pek şans bulamadı.Devre arası gönderildi.

Svennson : Göteborg'dan alınan İsveçli'nin ne artısı var ne eksisi..Tipik bir ön libero.Hücuma pek katkı yapmayan,kesiciliği iyi olan bir oyuncu.Göze pek batmadı.1339 dakika şans buldu.Gol atamadı.

Leonel Nunez : Büyük umutlarla gelen bir başka oyuncu.İlk karşılaşmasında gönülleri fethetsede daha sonra kaybolup gitti.Sert şutları olmasına rağmen çok yavaştı.Devre arası İndependiente'ye gönderildi.


Kenny Miller : Şüphesiz Bursaspor tarihinin en iyi yabancı transferlerinden.Golcü arayışında Bony'den istediği yanıtı alamayan Bursaspor Miller'ı kadrosuna kattı.Şu ana kadar 4 gol atan İskoçyalı tam bir forvet.Takımı için her şeyi yapıyor koşuyor,didiniyor.Nerede duracağını,ne zaman hareketleyeneceğini çok iyi biliyor.Bunun yanında takıma çok iyi adapte olması bu performansında etkili oldu.
Uzun lafın kısası aldığı parayı hakediyor.

Jozy Altidore : Villareal'den kiralanan Altidore şu ana kadar istenileni veremedi.Ama istenileni verememesinin nedeni Ertuğrul Sağlam'ın onu sağ açık mevkisinde kullanmasıdır.Bu nedenle pek göze batmayan Altidore Ankaragücü maçında forvette oynadı ve nispeten diğer maçlara göre daha yararlı oldu.

Ahmet Arı : Muhammet Demir ile takas karşılığı Bursaspor'a gelen Ahmet henüz istediği şansı bulamadı.Ama takımın rahat bir konumda olması ve Volkan Şen'in formsuzluğu nedeniyle ilerleyen haftalarda şans bulmasını bekliyorum...

Mehmet Sak : Altay'dan alınan genç futbolcuyu pek fazla izleme şansımız olmadı.

Harun Tekin : Sadece Türkiye Kupası'ndaki Kırıkhan maçında oynayabildi.

Sonuç olarak Bursaspor bu sezon transferde başarısız oldu,hatalar yaptı..Tamam transferde hata yapılabilir ama bu hata sayısı Bursaspor'da çok fazla oldu.Bu nedenle istenmeyen sonuçlar alındı
Bursaspor ligte rahat bir konumda şu an.Bu nedenle transfere erken başlanılmalı.Bu şekilde hem hata oranı azalacak hem de gelecek oyuncunun takıma adapte olması için gerekli süre olacak.

26 Mart 2011 Cumartesi

Miller'ın Derby Günlerinden

24 Mart 2011 Perşembe

Litex Lovech Değerlendirmesi



Bulgaristan A-PFG Ligi'nde 19 hafta geride kaldı.Kısa bir Litex Lovech değerlendirme yapalım dedik..

Geçen senenin şampiyonu Litex liderlik koltuğunda oturuyor.19 haftada alınan 15 galibiyet var.Bunun yanında hiçte yenilmediler ve 8 puan farkla liderler.Özellikle orta saha oyunculardan çok katkı alıyorlar ve atılan 35 golün 14'ü orta saha oyuncularından geldi.
Takım adına bir diğer sevindirici nokta Doka'nın formu.Brezilyalı ligin ikinci yarısına çok iyi giriş yaptı.Oynadı Minyor,Beroe,Pirin maçlarında 6 gol yolladı ağlara..
Takip edilmesi gereken oyunculardan olduğunu düşünüyorum.Fakat bu haftalarda takımını yalnız bırakacak.Pirin maçında rakibine kafa attığı için 4 maç ceza aldı.Daha sonra cezası 2 maça indirildi.
Takımın genel durumunu anlatmaya devam edecek olursak en son puan 18 Eylül'de oynanan Chernomorets Burgas maçında kaybedildi.
Aynı şekilde takımın sağlam bir defans yapısı olduğu şu ana kadar yedikleri 9 golden anlaşılıyor.Mesela 11 maçta hiç gol yemediler.Takımın maç başına attığı gol ortalaması 1.84 yediği gol ortalaması ise 0.47..


Ara transfer döneminde kadrosundan çok önemli bir oyuncu ayrıldı Litex Lovech'in..
Wilfried Niflore...
Geçen sene attığı 19 golle Bulgaristan A-PFG Ligi'nde gol kralı olmuştu ve bu sezonun ilk yarısında 14 maçta 6 gol atmıştı.Devre arası ülkesine Nimes takımına döndü.1948 yılında kurulan ligte bu zamana kadar 2 ( aslında 3 ) yabancı oyuncu gol kralı oldu.Bunlardan biri Nilflore..Diğeri de ligi 16'şar gol ile tamamlayan bugünlerde Köln'de oynayan Novakovic ve Furtado...

Yazının sonlarına doğru gelirken yabancı oyunculardanda bahsedelim biraz..
Brezilya ağırlıklı yabancılar.Bunlar Tom,Sandrinho,Doka,Nenem ve Vinicius..Bunun yanında Fransız savunmacı Barthe , Denizlispor'dan tanıdığımız Berberovic,Sırp kaleci Golubovic ve orta saha oyuncusu Jelenkovic,Slovenyalı Djermanovic,Senegalli Diouf takımın yabancı oyuncuları..
Sanırım daha önce aldıkları oyuncuların koydukları olumlu katkılar nedeniyle aynı ülkelere yöneliyorlar.

Sonuç olarak Litex Lovech şampiyonluğa doğru gidiyor.12 maçlık bir galibiyet serileri var.Bunu seriyi 15-16 yaptıklarında bir şeyler belli olur gibi.Düşündüren tek nokta Doka'nın cezasıyla takımda gol atacak oyuncu sayısı azalması.Devre arası Niflore'da ayrılmıştı.Gol sıkıntısı çekebilirler..

23 Mart 2011 Çarşamba

Dani Alves 2015'e Kadar Barça'da


Uzun süredir basında Dani Alves - Manchester City haberleri çıkıyordu.Fakat bunları son nokta koyuldu.Barcelona Dani Alves'in 2012 yılında sona erecek kontratını 2015'e kadar uzattı.
Dün Barcelona internet sitesinden açıklamıştı
Bugün de imzalar atıldı.

Barcelona ve Dani Alves en iyisini yaptı bence.Barcelona dünyanın en iyi beklerinden birini takımında tutu.Dani Alves ise dünyanın en iyi takımında kalmış oldu.

Solskjaer Kötü Başladı




Bilindiği gibi Solskjaer'a Molde'nin başına geçmişti.
Ve geçen hafta ilk lig karşılaşmasına çıktı yeni takımıyla.
3-0'lık bir yenilgi aldılar Sarpsborg'dan.
Özetten baktığım kadarıyla Sarpsborg iyi oynamış,zaten skorda bunu doğrular nitelikte..
Birinci gol çok güzel bir vuruşun direkten dönmesi ve dönen topun tamamlanmasıyla geldi.İkinci gol ise güzel bir frikik golüydü.Son golde Hoas'ın kafasından geldi.
Sonuç olarak ilk ciddi sınavına çıktı Solskjaer.Ama başırısız oldu.Bu da normal bir şey.Önemli olan 3 Nisan'da oynanacak olan Tromsö maçına takımı iyi hazırlaması...

İkinci Liglerde Son Durum



İngiltere

İngiltere Championship'te QPR'nin 76 puanla liderliği sürüyor.Büyük ihtimal çıkacaklar Premier Lig'e...
Bunun yanında lige bu sezon çıkan Norwich ikinci sırada 67 puanda..3.sırada Swansea bulunuyor 66 puanda..

İtalya

Atalanta 32 maç sonunda liderlik koltuğunda.63 puanları var.Ligin en az gol yiyen takımı konumundalar.
İkinci sırada 60 puanla Siena bulunuyor.Geçen sezon bu Serie B'ye düşen 2 takım Seri A'ya doğru gidiyorlar.
Play-Off içinse büyük bir yarış var.Novara ve Varese play-off'a kalma adına biraz daha şanslılar...

Almanya

Bundesliga 2'ye bakacak olursak bazı şeyler belli olmuş gibi.Lider Hertha 56 puanda.İkinci sıradaki Ausburg 54,üçüncü sıradaki Bochum ise 52 puanda..Bochum'un en yakın rakibiyle arasında 4 puan var.Tahminim olarak ilk 3 değişmez..Hertha ve Ausburg bir üst lige,Bochum'da play-off'a gider.

İspanya

İspanya'da ise 30 hafta kaldı.Real Betis en yakın takipçisi Vallecano'nun 1 puan önünde liderliğini sürdürmekte.Real Betis'in bir puan arkasında olan ikinci Vallecano'nun 58 , 3.sıradaki Celta Vigo'nun 55 puanı bulunmakta.Bu 3 takım diğerlerinden kopmuş durumda.İlk iki direkt çıkıyor.Bu nedenle çok heyecanlı haftalar bekliyor bizi.
Ayrıca Barcelona 2 takımıda gösterdiği iyi performanslar neticesinde 48 puanla 4.sırada...

Fransa

Fransa 2.Ligi'nde Bank Asya 1.Lig'e benzeyen bir tablo var.Birinciyle onuncu arasındaki puan farkı 6. Ajaccio 45 puanla zirvede.İkinci sıradaki Le Havre ve 3.sıradaki Le Mans'ın 44'er puanı var.4 ve 5.sıralardan bulunan Evian TG ve Tours'un puanları 43.Aynı şekilde 6 ve 7.sıralardan bulunan Dijon ve Boulogne'nin puanları 41...Uzun lafın kısası Fransa 2.Lig'te harika bir yarış var.

Hollanda

Hollanda Jupiler Lig'te ise lider Zwolle. 62 puanla lider olan takım 63 gol atıp 19 gol yedi ve özellikle sahasında çok iyi performans gösterdi şu haftaya kadar.İkinci sırada Waalwijk bulunuyor 57 puanda.Üçüncü sırada 50 puanla Helmond Sport , dördüncü sırada 47 puanla Veendam bulunuyor.

Ankaragücü'nün Forvet Hattı


Türkiye'de en iyi forvet hattına sahip olan takımları saysak ilk 3'e olmadı ilk 5'e sokarız Ankaragücü'nü.Gerçekten çok iyi forvet hattına sahipler.
Özellikle Mesut Bakkal'ın gelişiyle takımın kimliği değişti.3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik..Atılan 5 gol..

İlk önce Sestak ile başlıyalım.Bochum'dan beri takip ettiğim bir oyuncudur Sestak.Takımdaki 3 Slovakyalı oyuncudan biri.Gol noktalarında çok usta.Bunu Galatasaray'a attığı son golden de anlamak mümkün.Bana göre her takımda olması gereken oyunculardan biri...




Şimdi Vittek'e geçelim.Geçen sene devre arasında geldiği Ankaragücü'nde çok iyi işler yapmıştı .Bunun yanında Dünya Kupası'nda da 4 maçta 4 gol ağlara yollamıştı.Ama ligin ilk yarısında sakatlıklar nedeniylede pek süre alamadı.Devre arası bildiğimiz gibi bir Salzburg macerasının ardından tekrar Ankaragücü'ne döndü.Sakatlanmazsa bence Ankaragücü adına çok iyi işler başarır.

Gelelim Roman Bednar'a...
Devre arası WBA'dan transfer edilen Çek oyuncuyu ilk kez Bursaspor ile oynanan lig maçında izledim.Gerek hücum gerekte savunma bölgelerinde iyi işler yaptı.Eğer uyum sorunu çekmezse bence Ankagücü'ne çok faydalı olacak.

Gelelim Fatih Tekke'ye...
Trabzonspor'da çok iyi performans sergilemişti.Keza Rusya'da da çok iyi performans göstermiş ve Zenit ile Uefa Kupası'nı kaldırmıştı.
Yurda döndüü sezon başı.Bana göre yanlış bir tercihti.Trabzonspor'a dönseydi daha iyi ve daha rahat oldu olurdu.
Neyse Fatih Tekke eski formunu bulması için oynaması gerekir diye düşünüyorum.Ve oynadıkça eski golcülüğüne dönecektir.

Sonuç olarak Ankaragücü'nde gerçekten çok iyi forvet hattı var.Önemli olan bunun sahaya nasıl kullanılacağı...
Ben olsa Vittek-Sestak Fatih Tekke-Sestak Bednar-Sestak ikililerinden birini sahaya sürerdim...

22 Mart 2011 Salı

Nico Gaitan'dan Mükemmel Gol



Dün Benfica'nın Pacos Ferreira'yı 5-1 yendiği karşılaşmada , Nico Gaitan'ın attığı harika gol...

Yeni Yüzler İle Değil Nice 100'lere

21 Mart 2011 Pazartesi

Valencia'dan Anlamlı Destek




Dün akşam oynanan Valencia - Sevilla karşılaşmasında Valencialı futbolculardan Japonya'ya destek...

Robin Dutt sezon sonu Leverkusen'de


Bundesliga'da bu senenin en iyi teknik direktörlerinden biridir Robin Dutt.
Takımı çok iyi yerlere getirdi.İkinci ligten çıktılar,geldiler.Şimdi Avrupa Kupaları'nı kovalıyorlar.
Fakat ayrılık vakti geldi Dutt için.2007'den beri çalıştırdığı Freiburg takımından sezon sonu ayrılacak ve Bayer Leverkusen takımına geçecek.
2+1 yıllık yapılmış sözleşme.Temmuz 2011'den itibaren geçerli olacakmış.
Elindeki oyuncu kadrosu daha geniş,daha teknik olacak Leverkusen'de..Schürrle,Kiesling,Eren..Bunlar sadece aklıma gelen isimler.
Kariyerinin zirvesinde şuan..Neler yapacak , merakla bekleyeceğiz.Freiburg'taki gibi başarılı olacağını düşündüğümü de söylemeliyim...

20 Mart 2011 Pazar

Lig Kupası Rangers'ın


Celtic ve Glasgow Rangers bu sezon 6.kez karşı karşıya geldi bugün.
Lig Kupası finalinde...
Normal süresi 1-1 bitti karşılaşmanın.98.dakikada Nikica Jelavic durumu 2-1'e getirdi ve kupa Rangers'in oldu.
Bu şampiyonlukla birlikte Rangers müzesindeki Lig Kupası sayısını 27'ye çıkardı.

Resim bbc.co.uk adresinden alınmıştır.

Udinese'nin Önlenemez Çıkışı


Çok ilginç bir sezon geçiriyor Udinese...
Sezona art arda 4 mağlubiyetle başlamışlardı ve 5 hafta sonunda sadece 1 puanları vardı.Fakat ondan sonraki 26 haftada sadece 4 mağlubiyet aldılar.3-4 maçlık galibiyet serileriyle yukarılara doğru ciddi bir tırmanışa geçtiler.13 maçtır yenilmiyorlar ve oynadıkları futbolda skora yansıyor zaten.
Hücum hattını hatta takımı sırtlayan isim olan tecrübeli golcü Antonio Di Natale gollerine devam ediyor.Bugün de penaltıdan bir gol atarak gol sayısını 25'e çıkardı.
Bunun yanında Gökhan İnler'de iyi performansını sürdürmeye devam ediyor.Bugün 2-0 kazanılan maçta takımın ilk golünü atan isimdi.Güzel bir gol olduğunu söylemeliyim.Ayrıca Gökhan Udinese'nin bu sezon oynadığı 30 maçta da forma giydi.Toplam aldığı dakika 2573

Udinese'den bahserderken Alexis Sanchez'den de bahsetmemek olmaz.Şilili harika bir performans sergiliyor bu sene.12 gol attı ve bunun yanında 8'de asisti var.Sezon sonu başka bir takıma sıçrama yapmasını beklediğim oyuncular arasında...

Velhasıl kelam Udinese bu formuyla zirveye de iyice yaklaştı.Lider Milan'la aralarındaki puan farkı 6'ya düştü.Bakalım sezonu kaçıncı sırada tamamlayacaklar.

İsveç Süper Kupası Helsingborg'un




Geçen sezon son haftaya kadar süren şampiyonluk yarışında Malmö , Helsingborg'un 2 puan önünde mutlu sona ulaşmıştı.
İki ekip dün İsveç Süper Kupası'nı kazanmak için kapıştılar.
3.dakikada Nillson'un mükemmel golüyle 1-0 öne geçti Helsingborg.Sağ çaprazdan ayağını üstüyle köşeye çok güzel vurdu Nillson ve top ağlara gitti.
18. dakikada Wilton Figueiredo durumu 1-1'e getiren golü attı.Jimmy Durmaz ile duvar pası yaptıktan sonra ceza sahasına doğru koştu Figueiredo.Durmaz'dan bir kez daha pas aldı.Vurdu ve top ağlara gitti.
Maçın son golü ise 89.dakikada geldi.Sağdan yapılan ortaya dokunan Erik Sundin durumu 2-1'e getirdi.
Maçta böyle bitince İsveç Super Kupası Helsingborg'un oldu.
Bu arada Malmö'de 82.dakikada Aubynn kırmızı kart gördü.

Resim svenskfotboll.se adresinden alınmıştır.

Ne yaptın Alves ?

19 Mart 2011 Cumartesi

Jens Lehmann Antremanda









Resimler www.arsenal.com'dan alınmıştır.

Hamburg coştu 6-2


Geçen hafta Bayern deplasmanından 6-0'lık bir yenilgiyle dönmüştü Hamburg.Bu hafta ligin formda ekiplerden biri olan Köln ile karşılaştılar ve 6-2'lik bir galibiyet aldılar.Mladen Petric'te hat-trick yaparken tüm gollerini ilk yarıda attı.

Misimovic Siftah Yaptı



Misimovic'in Galatasaray'dan neden ayrıldığını pek takip etmediğim için tam olarak bilmiyorum.Ama gönderilmeden önce bir şans verilmeliydi diye düşünüyorum.Bana göre Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu hem asist hemde skor özelliği olan bir hücumcuydu.

Geçen hafta Dinamo Moskova formasıyla oynadığı ilk maçta asist yapmıştı Boşnak futbolcu.Bu hafta ise takımının Rostov 3-1 yendiği karşılaşmada penaltıdan bir gol kaydetti.

Kartalspor'un çıkışı


Ligin ilk yarısında Ankaraspor maçı hariç 16 maçta 1 galibiyet 9 beraberlik 6 yenilgi.Bunun yanında atılan 4 gole karşılık yenilen 12 gol.
Ligin ikinci yarısı..
8 haftada alınan 3 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi.Toplanan puan 12.
Atılan gol 9...
Kartalspor'un çıkışını bu istatistiklerle anlatmak yeterli diye düşünüyorum.Ligin ilk yarısında kötü günler geçirmişti takım.Ama ligin ikinci yarısıyla puanları toplamaya başladılar ve düşme hattının üzerine çıktılar.
Bugün 2-0 geriye düştükleri Ordu karşılaşmasında aldıkları 1 puan altın değerindeydi..Hem moral hem de düşme potası açısından.
Bugünkü maçın arından tepedeki takımlardan Ordu,Erciyes,Samsun,Tavşanlı Linyit,Denizli ile maçlarını yaptı Kartalspor.Haftaya Güngören deplasmanında çok kritik bir sınav verecekler.Ama onlar için asıl kritik maçlar 3 hafta sonra başlayacak bence.Çünkü ligin ilk iki sırasındaki ve düşme hattındaki rakipleriyle karşılaşacaklar.

Felix Magath tekrar Wolfsburg'ta


Neredeyse gittiği her takımda başarılı olan bir teknik adam Felix Magath.Bu sezon Schalke ile ligte işler kötü gitse de takımı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale ve Almanya Kupası finaline taşıdı.
Ama bunlar yetmeyince takımdan ayrılmak zorunda kaldı.
Fakat bir hafta bile olmadan yeni takımını buldu Magath.2008-2009 yılında şampiyon olarak bıraktığı Wolfsburg'a geri döndü.Hemen göreve başladı.
Wolfsburg'u şampiyon olarak bırakmıştı.Ama şuan düşme potasında devraldı takımı.Hafta sonu çok kritik bir karşılaşmaya çıkacaklar Stuttgart ile.Bana göre Wolfsburg kadrosunda çok önemli silahlar var.Özellikle hücum hattında...Önemli olan Magath'ın takıma katacağı şeyler..

Avrupa'da Son 8'e Kalanlar


Kuralar çekildi bugün.Tahminlerimden 2 tane tuttu.

Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Man.Utd
Barcelona-Shaktar
İnter - Schalke

Real Madrid - Tottenham eşleşmesinin galibi Barcelona - Shaktar eşleşmesinin galibiyle,
Chelsea - Man.Utd eşleşmesinin galibi İnter - Schalke eşleşmesinin eşleşmesini galibiyle yarı finalde eşlecek.
Muhtemelen iki El Classico maçı daha izleyeceğiz.

Avrupa Ligi'ne bakaca olursak :

Porto - Spartak Moskova
Benfica - PSV
Villareal - Twente
Braga - Dinamo Kiev

Porto - Spartak Moskova eşleşmesinin galibi Villareal - Twente eşleşmesinin galibiyle,
Braga - Dinamo Kiev eşleşmesinin galibi Benfica - PSV eşleşmesinin galibiyle oynayacak

Mönchengladbach 0-1 Kaiserslautern




Monchengladbach' açısından çok önemli bir maçtı.Eğer kazanabilselerdi onlar açısından kazancları çok olacaktı
Bunun yanında bu hafta Stuttgart - Wolfsburg , Frankfurt - St. Pauli gibi düşme hattındaki takımların alacağı sonuçlara göre onlarla puan farkını bir hayli düşerebilirdi.
Maçı izlemediğim için pek bir şeyde yazmak doğru olmaz ama maçın kilit noktası şüphesiz Bailly'nin hatasından yenen gol.Sevdiğim ve takip ettiğim kalecilerden biridir Bailly.Fakat çok şanssız bir gol yedi bugün.

Başta dediğimiz kazanılsa çok şey değişecekti.Ama olmadı...
Açıkçası işi çok zor Mönchengladbach'ın.
Haftaya Bayern deplasmandalar.Daha sonra sırasıyla Köln,Mainz,Dortmund,Hannover,Freiburg,Hamburg gibi ligin en iyi ekipleriyle oynayacaklar.

18 Mart 2011 Cuma

Avrupa Ligi'nde Son 8'e Kalanlar



Uefa Avrupa Ligi'nde bir tur daha geriye kaldı.Değişik bir kupa oluyor.Favorilerin bir çoğu elendi.
Manchester City,Liverpool,Zenit,Ajax bu gece kupaya veda etti.

Bu akşam beni en şaşırtan skorlardan biri Spartak'ın Ajax'ı 3-0 mağlup etmesiydi.Pazartesi günü Rostov deplasmanından 4 gol yiyerek dönen Spartak Moskova , Ajax'ı dağıttı adeta.
Bakalım çeyrek finalde hangi takımla eşleşecekler.Eğer şansları yaver giderse yarı final hatta final görebilirler.

Liverpool'un gol sorunu yine başına bela oldu.Gol atamadılar.Atamayınca da elendiler.İlk maçta Braga'nın golü penaltıdan gelmişti.O gol olmasaydı bu maçın penaltılara kadar yolu vardı.

Portekiz'den 3 takım turnuvaya devam ediyor.Bana göre bu 3 takımda kupayı kazanabilecek kapasitede.

3-0'ın rövanşında Zenit karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı bu skorla bitirmeyi başardı Twente.Böylece yine bir Rus ekibi olan Rubin Kazan'ın ardından Zenit'i elediler.Bakarsınız çeyrek finalde Spartak Moskova ile eşleşirler.


Çeyrek finale çıkan takımlar : Benfica,Dinamo Kiev,Twente,Porto,PSV,Villareal,Spartak Moskova,Braga.

Tahminler :

Benfica - Twente
Braga - Villareal
Porto - Dinamo Kiev
Spartak Moskova - PSV

17 Mart 2011 Perşembe

Xavier'den Harika Vuruş



Aklımda kalan golleri sorsanız ilk 3'e sokacağım gollerden biri o zamanlar Shaktar Donetsk'te oynayan Matuzalem'in Sevilla'ya attığı harika topuk golü olurdu.
Geçen hafta sonu oynanan ve 2-2 sona eren Metalist Kharkiv - Dnipro karşılaşmasında Xaiver Matuzalem'den daha zor pozisyonda olmasına rağmen köşeye çok güzel bırakmış.

Şampiyonlar Ligi'nde Son 8


Dün oynanan maçların ardından Tottenham,Schalke,Shaktar,Barcelona,Chelsea,Real Madrid,Manchester United ve İnter bir üst tura adını yazdıran ekipler oldu.

Sürpriz olarak Tottenham'ın Milan'ı elemesi hem de hiç gol yemeyerek elemesiydi benim adıma.

Shaktar göz doldurdu.İki maçta da yendiler Roma'yı.Çokta güzel goller attılar.

Barcelona-Arsenal 2.turun en merak edilen kapışmalarından biriydi.İlk maçta 2-1'lik Arsenal üstünlüğü olmasına rağmen Nou Camp'ta her zamanki gibi kazanan Barcelona'ydı.

Elenenlerin arasından en üzülen Bayern'dir herhalde.Sen git deplasmanda İnter'i 1-0 yen.Sahanda 1-0 geriye düşmene rağmen 2-1 yap.Üstüne üslük net goller kaçır.Sonra 3-2 mağlup ol.

Mehmet Topal'ın takımı Valencia ise Schalke'ye elendi.Beni şaşırtan sonuçlardan biri oldu açıkçası.

Çeyrek Final Tahmini :

Real Madrid - Tottenham
İnter - Chelsea
Barcelona - Shaktar
Schalke 04 - Manchester United

Partizan 2-0 Kızılyıldız



Dünyanın sayılı derbilerinden biridir Partizan - Kızılyıldız derbisi.Bugün yine karşılaştılar.
Sırbistan Kupası yarı finalinde.
Öncelikle Partizan'ın isabetli transferinden bahsetmek isterim.Hoffenheim'den kiraladıkları Prince Tagoe.Şu ana kadar oynadığı oyun ile zaten kalitesini belli ediyor.4 maçta 6 gol yaptı.Bugün Partizan'ın 2-0 yendiği karşılaşmada 2 golü de o attı.Özellikle ilk goldeki düşüncesi mükemmel.
Genel bir yorum yapacak olursak final için çok iyi bir avantaj yakaladı Partizan.Finale de çıkacaklarını tahmin ediyorum.Rövanş 6 Nisan'da...
Ayrıca bu eşleşmenin galibi Sevojno - Vojvodina eşleşmesinin galibiyle finalde kozlarını paylaşacak.Vojvodina ilk maçı deplasmanda 2-1 kazandı.

16 Mart 2011 Çarşamba

Geçmiş Olsun Abidal



Barcelona resmi internet sitesinden açıkladı Abidal'in karaciğerinde tümör tespit edildiğini..Cuma günü ameliyat olacakmış.

Geçmiş olsun Abidal..
Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde sahalara dönersin...

15 Mart 2011 Salı

Schürrle'den Profesyonellik Örneği


Sezon içinde gerçekleşen transferlerden sonra '' Oyuncunun kafası başka yerde '' gibisinden açıklamalar yapılır.
Fakat Andre Schürrle için bunu söylemek pek doğru olmaz.
Geçen yaz transfer döneminde 8 milyon euro karşılığında Bayer Leverkusen'e gitmişti.Ama transfer 2011 yazında gerçekleşecekti.
Aslında kumar gibi bir şeydi bu.Çünkü transferi gerçekleşmiş bir oyuncudan istediği verimi alamayabilirdi Maibz teknik heyeti..Ama 90 doğumlu genç oyuncu harika performans gösteriyor.
12 gol attı bu sene.Bunun yanında 5 asistle oynuyor.
Almanya Milli Takım'ına da yükselen Schürrle tam bir profesyonellik örneği sergiliyor.
Leverkusen açısından çok iyi bir transfer.İyi olan hücum hatlarına iyi bir isim daha eklenmiş olacak.Maçlardaki gol sayısı daha da artacak gibi...

13 Mart 2011 Pazar

Bursaspor ve Galatasaray'ın McGregor Savaşı



İskoçya basınında çıkan habere göre Bursaspor ve Galatasaray Rangers'ın file bekçisi Allan McGregor için kapışıyor.
İskoçya basınında çıktı bugün bu haber.Gelecek sezon sözleşmesi sona erecek McGregor'ın.
Hafta içi Philiphs Stadyumu'nda oynan PSV - Glasgow Rangers Avrupa Ligi karşılaşmasında iki takımın temsilcileri de oradaymış.Fakat McGregor , Celtic maçı öncesi dinlendirildiği için bu karşılaşmada forma giymedi.

Bunun yanında eski Rangerslı Kenny Miller eski takım arkadaşını kulübüne kazandırmak için uğraş verdiği ve Bursaspor'un bu transferde bir adım önde olduğu söyleniyor.

Anzhi'nin Transfer Çılgınlığı



Rus milyarder Süleyman Kerimov'un takımı satın almasından itibaren birçok oyuncuyu kadrosuna kattı Anzhi Makhachkala.Daha da katacak gibi görünüyor.En son Boussoufa'yı Anderlecht'ten 8 milyon euroya aldılar.

Kafa karıştırmadan Anzhi'nin adından söz ettiren diğer transferlerine bakalım :

Roberto Carlos - Senelik 5 milyon euroya takıma dahil edildi.
Joao Carlos - Genk'ten 3.5 milyon euroya transfer edildi.
Jucilei - Corinthians'tan 10 milyon euroya transfer edildi.
Shamil Lakhiyalov - FK Krasnodar'dan 5 milyon euroya transfer edildi.
Diego Tardelli - Atletico Mineiro'dan 5 milyon euroya transfer edildi.
ve son olarak Boussoufa - Anderlecht'ten 8 milyon euroya transfer edildi.


Görüldüğü gibi Kerimov takımın ligte söz sahibi olması için elini cebine yeterince atmış ki daha da atıcak gibi görünüyor.
Yazıyı bitirirken bir not ekliyelim.Dün Rusya Ligi 1.hafta karşılaşmasında FK Krasnodar ile 0-0 berabere kaldılar.

Tzvellas'ın 73 Metreden Golü



Uzun süredir gol atamıyordu Frankfurt.Tam 8 maçtır.8 maç sonra ilk kez golle buluştular.

12 Mart 2011 Cumartesi

Borgetti'ye Selamlar



Kafa gollerini hep sevmişimdir.Güzel ortalar ve şık vuruşlar.
Bugün oynanan ve Nürnberg'in 2-1 kazandığı karşılaşmadan bir kafa golü.Köşeye çok güzel bırakmış Wollscheid.
Borgetti'nin 2002 Dünya Kupası'nda attığı gole de benzemiş..

Bundesliga'da Düşme Hattı Alev Alev



Bundesliga'da düşme hattı alev alev.
Düşme potasında olup bu haftaki maçını oynayanların son durumlarını bir değerlendirelim.


Kaiserslautern bugün ligin güçlü ekiplerinden Freiburg'u 2-1 yenerek altın değerinde 3 puan aldı.Hele golcü oyuncusu Lakic'i mental olarak kaybettiği dönemde.
Geriye düşmelerine rağmen maçı 90.dakikada Erwin Hoffer'in golüyle çevirdiler.
Alınan bu 3 puan onları 13. sıraya kadar çıkardı.

Monchengladbach 90+2'de Dante'nin golüyle Werder deplasmanından bir puanla döndü.Çok Önemli bir puan bu.Play-out bölgesinde bulunan Wolfsburg ile aralarında 3 puan fark kaldı ve iyice yaklaştı önündeki takımlara.Haftaya çok kritik bir karşılaşma oynanacak.Mönchengladbach - Kaiserslautern...


Wolfsburg iyice ateşe atıyor kendini.Mutlak kazanmaları gereken maçta Nürnberg'e 2-1 mağlup oldular.Aslında etkili oynayan,pozisyonlar bulan ekip Wolfsburg'tu.1-0'da öne geçmişlerdi ama duran toplardan yedikleri 2 golle mağlup ayrıldılar karşılaşmadan.
Wolfsburg'un önünde çok kritik 2 hafta var.Haftaya Stuttgart deplasmanına gidecekler.Ardından Frankfurt'u ağırlayacaklar.Çok kritik...

Bir ara zirveyi çok zorlamış ve art arda galibiyetler almıştı Frankfurt.Fakat ondan sonra ne olduysa oldu inanılmaz bir düşüş başladı.Bugün 2-1 yenildikleri Schalke karşılaşmasına kadar 8 haftadır gol atamıyorlardı.Yani anlayın düşüşün ne kadar keskin olduğunu.Hani bu form durumları hiç açıcı değil.Böyle giderlerse Skibbe'nin ekibinin ikinci lige düşmesi sürpriz olmaz.

Werder Bremen 18-12. sıralar arasında geçen ligte kalma savaşının liderliğinde bulunuyor.Fakat bir türlü istikrarı yakalayamadılar.Geçen haftaki Freiburg galibiyetine kadar 6 maçtır kazanamıyorlardı.Bugün de kazanamadılar.Birçok pozisyondan yararlanamadılar.Atamayana atarlar sözünün gerçekçiliği bir defa ortaya çıktı.90+2'de yedikleri golle 2 puan bıraktılar sahalarında.Eğer kazanabilseydiler onlara adına çok iyi olacaktı.Play-out potasından 5 düşme potasından 6 puan uzakta olacaklardı.Haftaya ligin formda ekibi Nürnberg'e konuk olacaklar.

Bayern'den Yarım Düzine Gol


Ligte iki haftadır üst üste yenilen bir Bayern Münih vardı.Dortmund'a sahalarında 3-1 mağlup olduktan sonra geçen hafta Hannover'den de 3-1 mağlup ayrılmışlardı.
Bunun yanında Almanya Kupası yarı finalinde alınan Schalke mağlubiyeti bu yenilgilerin üzerine tuz biber olmuştu adeta.
Bu yenilgilerin ardından Bayern Münih'in bırakın Şampiyonlar Ligi şansını Avrupa Ligi'ne katılma şansı bile tehlikeyi girmişti.
Ayrıca teknik drektör Luis van Gaal'ın sezon sonunda takımdan ayrılacağıda kesinleşmişti.
İşte böyle çıktı İnter maçı arifesinde Hamburg karşılaşmasına Bayern.
Fakat çok rahat bir maç çıkardılar.6-0'lık bir galibiyet.
Robben biri frikikten olmak üzere 3 gol attı.Ligin ilk yarısında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Robben ikinci yarıya bomba gibi bir giriş yaptı.İkinci yarı oynadığı 8 karşılaşmada 8 gol attı Hollandalı.
Bunun yanında frikik golü hariç tüm gollerin sol kanattan gelmesi ayrı bir dikkat çekici noktaydı.Hamburg'un o bölgedeki oyuncuları bugün çok zor anlar yaşadı şüphesiz.
Sonuç olarak Bayern , İnter maçı öncesi büyük moral depoladı.Özellikle Robben'in formu göz kamaştırıyor.

Bayern Münih 6-0 Hamburg

Goller : Robben ( 40,47,55 ) , Ribery ( 64 ) , Müller ( 79 ) , Westermann ( 85.KK )

Resim www.fcbayern.telekom.de adresinden alınmıştır.

Luis Fabiano Clemente



Dünyanın en iyi forvetlerinden biridir bana göre Luis Fabiano.Tam bir nokta santrafor.Bu söylediklerimi de doğrular nitelikte performansları var.
Yaz transfer sezonunda birçok transfer haberi çıktı hakkında.Fakat beklenen teklifler gelmedi.Evet mükemmel bir futbolcu olmasına rağmen onun önündeki engel yaşının 30'a varmasıydı.
Hatta bu konu hakkında Marsilya başkanı Dassier '' Fabiano 30 yaşında.Onu almak büyük bir kumar olurdu'' açıklamalarını yapmıştı.
Aynı şekilde Blackburn Rovers ile yapılan transfer görüşmelerinde bu engel karşılarına çıkmıştı.
Son günlerde ülkesine döneceği haberleri çıkıyordu.Nitekim o haberler doğru çıktı.Luis Fabiano 2001-2004 yılları arasında 84 maçta 61 gol attığı eski takımı Sao Paulo'ya 7.6 milyon euroya transfer oldu.4 yıllıkta sözleşme imzaladı...

10 Mart 2011 Perşembe

Miller İskoçya'da Gol Krallığında Lider


Son golünü 26 Aralık'ta atmasına rağmen İskoçya'da gol krallığı zirvesinde hala Kenny Miller bulunuyor.
En yakın rakibi Conor Sammon.15 golü var.Fakat o da devre arası Wigan'a gitti.
Üçüncü sırada üç isim var.Bunlar Hooper,Stokes ve Rooney.Bu üç oyuncunun 13 golü var.
İskoçya Ligi'nde 33 hafta oynanıyor.Fakat daha sonra lig 2'ye ayrılıyor 6'şarlı takımlar halinde ve aralarında 5 maç daha yapılıyor..

Bakalım Miller 18 maçta 21 gollük performansıyla İskoçya'da gol krallığını kazanabilecek mi ?

9 Mart 2011 Çarşamba

Hey Eintracht Frankfurt



Eintracht Frankfurt tribünlerinin en meşhur tezahuratlarından Hey Eintracht Frankfurt...

Rusya'da Yeni Sezon Başlıyor



Geçen sezon Zenit şampiyonluğu ile sonlanmıştı.
Bu sezonda cumartesi günü başlıyor.Daha önce dediğimiz gibi 1.5 sezon sürecek lig.

Transfer sezonunda en çok para harcayan isim Roberto Carlos'u da kadrosuna katan Anzhi oldu.Corinthians'tan Jucilei'yi 10 milyon euro katmıştı.Bunun yanında Genk'in 28 yaşındaki oyuncusu Joao Carlos'u 3.5 milyon euroya kadrolarına kattılar.

Anzhi'nin ilk hafta rakibi olan ligin yeni ekibi FK Krasnodar birçok takviye yaptı kadrosuna.
Kayserispor'dan Amisulashvili'yi 3 milyon'a transfer ettiler.Kayserispor'da çok başarılı bir dönem geçirmişti Gürcü oyuncu.Şimdi Anzhi'de.Bunun yanında Randers'tan 2 milyon euroya Movsisyan'ı aldılar.Toplam harcadıkları para ise 9.750 milyon euro..


Sercan transferiyle adını sıkça duyduğumuz Lokomotif ise 8 milyon euro harcadı.Bir dönem Galatasaray'ın da gündeminde olan Ibricic'i 5 milyon euroya, Spartak'tan 3 milyon euroya Ivanov'u aldılar.

Diğer ilgi çeken transferleden biri Kuban'ın 4 milyon euroya transfer ettiği Lacina Traore.Birçok takımında peşinden koştuğu genç forvet Dan Petrescu tarafından Krasnodar'a getirildi.

Spartak Moskova ise Estudaientes'ten Rojo'yu kadrosuna kattı 2 milyon euroya.

Zenit,CSKA Moskova,Rubin Kazan transferde pek para harcamadı.Zaten kadrolarıda yeterli seviyede.

İlk hafta karşılaşmaları :

Anzhi - Krasnodar
Nalchik - K.Sovetov
Lokomotiv Moskova - Dinamo Moskova
Kuban - Rubin Kazan
CSKA Moskova - Amkar Perm
Terek - Zenit
Volga - Tom Tomsk
Rostov - Spartak Moskova

İlk hafta Anzhi - Krasnodar maçı yeni transferleriyle güçlenen iki takımın maçı olacak.Bunun yanında Moskova derbisi var.
Gullitli Terek , Zenit karşısında yeni sezona merhaba diyecek.

Donbass Arena Cehennemi


Shaktar gümbür gümbür ilerliyor.
Ligte 12 puan farkla liderler.Dün de Şampiyonlar Ligi'nde Roma'yı sahalarında 3-0 gibi skorlar devirerek bir üst tura çıkmayı başardılar.
Şunu söyleyeyim Shaktar'ın Donbass Arena'ya geçmesi onlara büyük güç katmış.Bu sene ki skorlardanda belli oluyor.Sahalarında hiç yenilmemelerinin yanında çok az sayıda gol yediler.
Ligte sahalarında 10 maç yaptılar ve 10'unu da kazandılar.Kazanırlırken attıkları gol sayısı 23'tü.Yedikleri ise sadece 2.
Aynı şekilde Ukranya Kupası'nda sahalarında yaptıkları 2 maçı da kazandılar.Kryvbas'ı 6 golle geçerlerken,Metalurh'u 1-0 ie elediler.
Avrupa'da neler yaptıkları bakacak olursak..
4 maç yaptılar sahalarında.4'ü de Şampiyonlar Ligi karşılaşması ve hepsini kazandılar.
Bu takımlar Roma,Partizan,Braga ve Arsenal.Bu karşılaşmalarda 8 gol attılar ve yalnızca 1 gol yediler.Onu da Arsenal atmıştı.

Ama Shaktar'ın bu çıkışını , maçlarını bu stadyumda oynamasına bağlamak haksızlık olur.Lucescu harika bir ekip kurdu ve basamakları yavaş yavaş çıkıyorlar.2009'da UEFA Kupası'nı kazanmışlardı.Belki bu sene Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilirler...

8 Mart 2011 Salı

Barcelona 3-1 Arsenal



Maçı izleyemedim.O yüzden pek yazmaya da gerek yok diye düşünüyorum.Ama 1-1'in ardından Van Persie'nin oyunda atılması maçın kader anı olduğunu söylebilirim.Barca'ya karşı 11 kişiyle zor baş eden Arsenal 10 kişiyle ne yapsın ?
Sonuç olarak Arsenal'in genç kadrosu uzay takımı Barcelona'ya kafa tutmaya çalıştı.Ama bir yere kadar..

Barcelona 3-1 Arsenal
Goller : 45+2 ve 71 (p) Messi , 69 Xavi , 53 (KK) Busquets

Resim sporx.com'dan alınmıştır.

Doka Maduriera ve Michel Platini


Bulgaristan A-PFG Lig'te ikinci yarıda iki hafta geride kaldı.Litex 8 puan farkla lider durumda..
Benim değineceğim konu ilk iki haftaya golleriyle damga vuran iki oyuncu.
İlki Doka.
Daha önce burada da ele almıştık onu ligin ikinci yarısına fırtına gibi bir yarış yaptı 84 doğumlu Brezilyalı.Minyor deplasmanında biri penaltıdan olmak üzere iki gol kaydetmişti.
Geçen haftada sahalarında 4-0 kazandıkları Beroe maçında 3 gol atarak hat-trick yapmayı başardı Doka.Gollere baktığımızda bunu bende atarım diyebilirsiniz ama adam duracağı yeri cidden biliyor.İyi boşa çıkarıyor kendini.

.


Diğer bir oyuncuda Michel Platini.İkinci yarının ilk haftasında Sofya derbisi olan Levski-CSKA maçında 2 gol atıp haftanın oyuncusu olmuştu Michel Platini.Bu haftada Chernomorets Burgas deplasmanında rakip ağlara iki gol yolladı.İki maçta 4 gol atmayı başardı.Toplam 5 golü var.

7 Mart 2011 Pazartesi

Barcelona - Arsenal Maçı Öncesi



İlk maç çok keyifliydi.2-1'lik Arsenal galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından yarın ikinci karşılaşma oynancak..

İlk Barcelona cephesinden başlıyalım :

Aslında ilk maçta rahat bir skorlar maçtan ayrılma şansı vardı Barcelona'nın.Fakat yapılan değişikler maçın kaderine direkt etki.Bu yüzden 2-1 mağlubiyet alındı.
Barcelona'da çok önemli eksikler var.İspanya Milli Takımı'nın da ikilisi olan Puyol ve Pique bu karşılaşmada oynayamayacaklar.
Tabii bu karşılaşma için kilit nokta yine ilk maçtaki gibi Arsenal'in uygulayacağı futbol anlayışı olacaktır.O nedenle maçın kaderi ilk maçtaki gibi Wenger'in elinde.
Guardiola'nın bana göre maçtan önce oyuncularına vermesi gereken talimat orta sahada üstünlüğü alın demek olacaktır.Zaten Barcelona orada üstünlüğü ele aldığı vakit gol bulması içten bile değil...


Arsenal cephesine gelecek olursak :
Moraller bozuk.Birmingham'a karşı kaybedilen kupanın moral bozukluğu ancak bu tur geçilirse düzelir.
Bugün sürpriz bir gelişme oldu ve Van Persie Wenger tarafından kadroya dahil edildi.
Bunun yanında Fabregas büyük bir ihtimalle bu karşılaşmada oynayacak ki bu Arsenal adına çok iyi bir gelişme.
Eksik oyunculara bakacak olursak Song ve Walcott bu maçta olmayacak.Eğer Walcott olsaydı 2 stoperi olmayan Barcelona'ya karşı Arsenal'in gol atma şansı bana göre çok daha artacaktı.
Şimdi gelelim Arsenal'in nasıl oynaması gerektiğine..
Büyük ihtimal orta sahada üstünlüğü vermek isteyemecektir Arsenal.Bu nedenle basacaklar.Ama dikkat etmeleri gereken bir nokta var ki geride boşluk vermemeleri gerekiyor.Çünkü Villa,Messi bunlar çok iyi ara kaçıyor ki arkada Xavi ve İniesta gibi pasör isimler var.
Bunun yanında Arsenal Nou Camp'a nasıl bir hücum anlayışı ile onu da pek kestirebilmiş değilim.

Sonuç olarak çok zevkli bir maç bizi bekliyor.Gollü bir maç bekliyorum.
Maç yarın saat 21:45'te...

Hazard'tan Muhteşem Gol



Gollerle başladık gollerle devam edelim..
Lille'in 2-1 kazandığı Marsilya deplasmanında Hazard'ın ayağında gelen harika gol...

Mossoro'dan Derslik Gol




Simão | Myspace Video


Gol Braga'nın dün gece Benfica'yı 2-1 yendiği maçtan..

6 Mart 2011 Pazar

Felipe Caicedo


Şu geçen transfer döneminde Türkiye'deki herhangi bir takımla adı geçip gelmemesine üzüldüğüm futbolculardan biridir Caicedo..
Tam bizim ligin topçusu..
Manchester City onu 2 sezondur kiralık veriyordu ki bu senede verecekti.Çünkü City'deki o forvet bolluğu içinde şans bulması imkansıza yakındı.Levante kaptı onu.Çokta iyi bir iş yaptı.22 yaşındaki forvet 11 golle takımının en golcü oyuncusu..
Ayrıca bu sezon 18 maçta oynadı.Bu 18 maçında 10'unda rakip ağları sarsmayı başardı.
Takımının galibiyetlerinde çok önemli pay sahibi Caicedo..
Mesela Caicedo'nun oynadığı son 2 haftadan örnek verelim..
Caicedo'nun oynadı son 2 maçta Levante 2 galibiyet aldı.Bunlar 2-1 Osasuna ve 1-0 Espanyol galibiyetleri.
İşte bu maçlardaki galibiyet golleri Caicedo'dan geldi ve takımına 6 puan kazandırdı.
Daha bunun gibi birçok maç var..

Pazar Gününün Özeti


Tavşanlı adım adım Süper Lig'e doğru koşuyor.Bugünde evlerinde 2 maçtır üst üste kazanan Giresunspor'u yendiler.Bakalım çıkabilecekler mi ?
İkinci yarının flaş takımlarından Kartal şampiyonluk yarışındaki ekiplerden olan Denizli'yi 3-1 ile geçti.
Rizespor,yeni transferi Adu'nun golüyle 3 puanı kaptı.

Hayati bir maça çıkan Arminia Bielefeld 87.dakikadaki galibiyetle golüyle hayata tutundu.

Premier Lig'te haftanın en önemli maçında Liverpool sahasında Manchester United'i Kuyt'un 3 golüyle yendi.Suarez'in de yıldızlaştığı özellikle 1.goldeki mükemmel hareketleri maça damga vuran görüntülerdi.

İnter Genoa'yı 5-2 ile geçti.Cesena'dan kiralanan Nagatomo'nun ilk golünü attığı karşılaşmada 7 golün 6'sı ikinci yarı da geldi.
Napoli evinde Brescia ile berabere kaldı çok önemli 2 puan kaybetti.

İspanya'da düşme hattı kaynıyor.Levanta Espanyol'u golcüsü Caicedo'nun tek sayısı ile geçerek çok çok önemli bir 3 puan aldı.Almeira ise Hercules deplasmanında 3 dakikada bulduğu 2 golle 3 puanı kaptı.Bunun yanında Sporting Gijon evinde Getafe'yi 2-0'la geçti.
Şüphesiz günün en önemli maçlarında biri Malaga - Osasuna idi.Bu hafta üçüncü maçına çıkan Malaga bu maçı kazanmak zorundaydı.Fakat 90+2'de yedikleri golle 1-0 mağlup oldular ve lig dibine iyice demir attılar.

Lyon Arles'i 5-0'la geçerken Lisandro Lopez hat-trick yaptı.

Danimarka'da Kobenhavn bu sezon ligte ilk kez yenildi.Midtjylland'a 2-0 mağlup oldular.

Rusya Süper Kupası Zenit'in oldu.73'te Ionov'un golü galibiyeti getirdi.

Varşova derbisinde gülen taraf Legia..

Resim ligtv.com.tr'den..

Bataja Bataja Bataja


Bursaspor'un son yıllardaki en iyi transferi..
Takımın bücürü,maestrosu...
Nedenini bilmiyorum ama Batalla'nın oyunda kalması güven veriyor insana.Topu ayağında çok iyi saklıyor.Onun en iyi özelliklerinden biri de bu.Ayaklarını da çok iyi kullanıyor.

Birde beni şaşırtan özelliklerinden biri de takıma çok iyi adapte olması.Bursaspor'un sorunudur bu adaptasyon süreci.Fakat Batalla diğer yabancıları rağmen takıma çabuk adapte oldu.

Fakat bir dezavantajı var o da yapısı.Eğer biraz daha yapılı ve uzun olsaydı onu başka takımlarda izlerdik diye düşünüyorum.

Birde iyi haber verelim.Batalla'nın sözleşmesi 1 yılı opsiyonlu olmak
üzere 3 yıllıktı.Yani 2+1..O opsiyon kullanıldı Batalla seneye de Bursaspor'da..

5 Mart 2011 Cumartesi

Bir Devir Daha Eriyor




Dünyanın en köklü kulüplerinden biridir Sheffield United.1889 yılında kurulmuş takımın durumu son günlerde hiçte iyi değil..14 maçtır kazanamıyorlar..Bugünde Portsmouth'a deplasmada 1-0 mağlup oldular.İyice ligin dibine demir attılar.İşleri çok zor.Fikstürleride bana göre zor..Bakalım Southampton gibi bir devir daha alt ligi boylayacak mı ?

Resim bbc.co.uk'tan..

Edgar Davids'in Gözlükleri



İleride Davids denildiğinde şüphesiz o gözlükler gelecektir akla...

Ültimatomdan Önce Ültimatomdan Sonra


Aralık ayının ortalarında spor sitelerinde Avram Grant'a West Ham yönetimi tarafından ültimatom verildiği yazıyordu.Önlerindeki 3 maçtan en az 1'ini kazanamamaları halinde Grant'ı takımın başında alacakları yazıyordu..

Peki o ültimatomdan sonra ne oldu ?

Ültimatoma kadar 18 maçta 2 galibiyet alabilen West Ham,ültimatomdan sonraki 11 maçta 5 galibiyet çıkardı.O sıralarda 13 puanla son sırada bulunan takım geçen 11 maçın ardında 31 puana çıktı ve 17.sırada...

Bunun yanında Lig Kupası'nda yarı final görüldü.İlk maçta kazanmalarına rağmen ikinci maçta alınan 3-1 mağlubiyet nedeniyle finale çıkamadılar..

Fedarasyon Kupası'nda ise Barnsley'i,Nottingham Forest ve Burnley'i elediler.

Ültimatom işe yaradı ama işleri gerçekten çok zor.
Fikstürleri çok zor.Tottenham,Manchester United,Bolton,Aston Villa,Manchester City,Chelsea gibi ekiplerle oynayacaklar ilerliyen haftalarda...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...