31 Temmuz 2011 Pazar

Dünya Kupası Eleme Grupları


İyi kura çektik.Ama daha iyisi de olabilirdi ki Hollanda yerine Norveç gelseydi daha güzel olacaktı.
Hollanda şüphesiz grubun bir numaralı favorisi durumunda.İstikrarlılar..Dünya Kupası'ndaki başarı bir yana Euro 2012 elemelerinde 6'da 6 yaptılar.
Beni diğer bir korkutan ekip Macaristan..
Son yıllarda yükselen bir formu var.2010 Dünya Kupası Elemleri'nde lider 5 ikinci Portekiz'in 3 puan arkalarında bitirmişlerdi.2012 elemelerinde ise 7 maçta 12 puan topladılar.
Romanya ise düşüşte.Euro 2008'e grup lideri olarak gitmişlerdi.Ancak istenileni verememişlerdi.Dünya Kupası Elemeleri'nde grupta Fareo Adaları'nın üstünde 12 puanl bitirmişlerdi.
Euro 2012 Elemeleri'ne ise kötü başlamışlardı.4 maçta 2 mağlubiyet 2 yenilgi.Ama son iki maçta aldıkları galibiyetler ile durumu biraz düzelttiler.
Estonya ve Andorra'ya gelirsek...
Son yıllardaki hastalığımız olan bu güçte takımlara puan kaptırmayı bırakmalıyız artık.Bu takımlar ile oynanacak dört maçı da kazanmalıyız.

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Behzat Uygur - Gasperini Benzerliği

Behzat Uygur



Gasperini

Thierry Henry ve Attığı 226 Gol




9 Yıl...
Arsenal formasıyla atılan 226 Gol..
Kazanılan kupalar,maçlar..
Ve Thierry Henry..

Marsilya ve Forma Tasarımları


Daha önce bu forma konusunda Celtic hakkında bir şeyler yazmıştık.
Bu konuda başarılı bir diğer ekip Marsilya gibi.Fakat onların Celtic'ten farkları değişik tasarımlar.Değişikten kastım geometrik şekiller yerine değişik figürler kullanılmış.
Yukarıda bu sene giyeceği üç forma var Marsilya'nın.Hepsi birbirinden değişik tasarım..Hele sağdaki forma çok değişik..
Aşağıda gördüğünüz forma ise Marsilya'nın 3.forması.Diğer 2.sinden olarak farklı bir tasarım.Bu formada çeşitli renk ve kalınlıklarda çubuklar kullanılmış.

Belçika Jupiler Lig Başladı



Belçika Jupiler Lig bu akşam oynanan OH Leuven - Anderlecht maçıyla başladı.Lige yeni çıkan OH Leuven 2-1 kazandı maçı ve sezonun ilk sürprizine imza attı.33'te 10 kişi kalan Anderlecht Lukaku ile 37.dakikada 1-0 öne geçti.Fakat 51'de Remacle,90+2'de ise Amoah'ın golleri skoru belirledi.
Son şampiyon Genk ise yarın Germinal Beerschot maçıyla yeni sezona merhaba diyecek.
Axel Witsel'i Benfica'ya veren S.Liege ise Mons deplasmanında başlayacak yeni sezona.
Bakalım Witsel'in yokluğunu hissedecekeler mi ? Ya da Valencia'dan transfer edilen ve hafta içi Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında golünü atan Ignacio Gonzalez Witsel'in yokluğunu hissetirecek mi ?
Bu arada ligin en genç kadrosu 23.5 ortalama ile Standart Liege ait..

Haftanın diğer maçları :

Lokeren - Zulte Waregem
Mechelen - Sint-Truiden
Kortrijk - Lierse
Gent - Cercle Brugge
Clubb Brugge - Westerlo

Rangers'ın Forvet İhtiyacı



Glasgow Rangers sezona kötü başladı.İlk önce geçen cumartesi Ibrox'ta Heart ile berabere kaldılar.Ardından hafta içi Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turu karşılaşmasında Malmö'ye 1-0 yenildiler.
Aslında yaptıkları takviyelerde kaliteli isimlerdi.Ortiz,Bedoya,Goian..
Ama asıl yere takviye yapmadılar ki yapacaklar görünüyor.O mevki hangi mevki ?
Forvet..
Mevcut kadroda nokta santrafor olarak Beattie ve Jelavic'i görüyoruz.Beattie
geçen sene sadece 7 maçta forma giydi.Gol atamadı.Buradan da anlaşılacağı gibi eski formundan uzak.
Jelavic ise geçen sene takıma çok faydalı oldu ama form tutması lazım.Bu nedenle zaman gerekli.




Şu ana akdar yazdıklarımızdan anlaşılacağı gibi Rangers'ın forvete ihtiyacı var.Bir zamanlar Boyd-Miller gol yükünü çekerlerdi takımın.Gerçekten çok iyi bir ikiliydiler.Boyd gidince yükü Miller çekti.Şimdi ise Boyd ve Miller tipinde bitirici bir oyuncu eksikliği yaşanıyor Rangers'da.
Kenny Miller ile yakından ilgilendiler.Miller'da dönmek istiyordu.Fakat daha yüksek bonservis öneren Cardiff Miller'ı kadrosuna kattı.
Yarım yamalak İngilizce ve biraz çevirilerle okuduğum kadarıyla Rangers Dundeeli Goodwillie(resimdeki) ile ilgileniyor.Geçen sezon 14 gol atmayı başaran 22 yaşındaki oyuncu.Motherwell'e attığı rövaşata golü hala akıllarda.Yaşıda genç.Yararlı olacaktır Rangers'a...

Velhasıl kelam Rangers'in golcüye ihtiyacı var.Bakalım kimi transfer edecekler,yoksa eldeki oyuncularla mı devam edecekler..

Dünya Kupası Elemeleri Kuraları Çekiliyor


2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidecekler henüz kesinleşmemişken 2014 Dünya Kupası Elemeleri grup kuraları çekilecek bugün.
Son iki Dünya Kupası'na katılamadık.Bu nedenle buna katılmamız gerekiyor artık.
Torbalara baktığımızda şansın önemini anlıyoruz.Şanslı olursak domine edebileceğimiz bir grup çıkabilir.Fakat şansımız yaver gitmez ise çok zor bir grubada düşebiliriz.

1 .torba: İspanya, Hollanda, Almanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Hırvatistan, Norveç, Yunanistan
2 .torba :Fransa, Karadağ, Rusya, İsveç, Danimarka Slovenya, Türkiye , Sırbistan ve Slovakya
3. torba: İsviçre, İsrail, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Bosna, Belarus, Ukrayna ve Macaristan.
4. torba: Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Litvanya, Arnavutluk, İskoçya, Kuzey İrlanda, Avusturya ve Polonya.
5. torba: Ermenistan, Finlandiya, Estonya, Kıbrıs Rum kesimi, Letonya, Moldova, Makedonya, Azerbaycan ve Faroe Adaları
6. torba: Galler, Liechtenstein, İzlanda, Kazakistan, Lüksemburg, Malta, Andorra ve San Marino

Baktığımız zaman 1.torbada dişe uygun rakip Norveç.Norveç'te nasıl 1.torbada bulundu anlamadım.Neyse..3.torbadan Macaristan,4.torbadan,Litvanya,5.torbadan,Fareo Adaları,6.torbadan,Andorra kurası bizim için güzel olur.

Kolay Grup : Norveç,TÜRKİYE,Macaristan,Litvanya,Fareo Adaları,Andorra.
Zor Grup : İngiltere,TÜRKİYE,İsviçre,İskoçya,Finlandiya,Gallaer.
Tahmin : İtalya,TÜRKİYE,Gürcistan,Romanya,Letonya,İzlandaç.

29 Temmuz 2011 Cuma

PSG'in Transfer Bombaları


Katarlı yatırım şirketi PSG'nin yaklaşık yüzden 70'lik kısmını satın almıştı.
Onlarda bir Manchester City bir Malaga gibi transferde atağa kalktılar.
Mevlüt,Horaou,Nene gibi kalite hücum elemanları vardı PSG'nin.Bunların yanına çok daha kaliteli isimler geldi.En başta Gameiro...11 milyon euroya transfer edildi.Çok başarılı bir hamle.Gol sayılarında istikrarlı,belli bir rakamı yakalanyan kalite bir golcü.Aynı şekilde Jeremy Menez..Geçen sene Roma'da neler yaptığını gördük.Hem Fransa tecrübeside var.
Bu senenin bana göre PSG adına yapılan transferlerden en iyileri şüphesiz Matuidi ve Sissoko.Orta sahayı inanılmaz bir hale getirdi PSG.Hani top geçmez tabiri kullanılırya bu orta saha için bunu demek doğru olur.
Kaleye ise 2 transfer yapıldı.Douchez ve Sirigu.Alternatifli şekilde bu bölgeyi garantiye aldı PSG.Sirigu çok iyi bir kaleci.Yine aynı şekilde geçen sene Rennes ile 33 lig maçına çıkan Douchez yerinde bir transfer.Bakalım kim oynayacak kalede.Kişisel görüşüm Sirigu'nun oynayacağı yönde..

Diğer bir transfer Milan Bisevac.Şimdiye kadar izleme şansım olmadı.Bakalım nasıl bir performans gösterecek PSG'de..

Bu arada bir şey daha söyliyelim.PSG Pastore'nin de peşinde.45 milyon euroya anlaşıldığı yazıyor basında.O'da gelirse PSG her mevkisiyle gerçekten çok iyi bir takım olacak.

Porto'ya Bir Yıldız Adayı Daha


Şu blogda en çok bahsettiğimiz konulardan biride scout sistemidir.Kaç kere ele aldık bilmem ama kendi adıma ne kadar önemli olduğunu blogda anlatmaya çalıştım.
Bu sistemde dünyada başı çeken takımlardan biri şüphesiz Porto..Aldıkları oyuncular 1-2 sene içinde patlama yapıp yüksek bedelle transfer oluyor.
Yeni bir yıldız adayı daha bugün Porto'ya imzaladı.
Copa America maçında attığı gol ile hafızalarımızda yer edinen Danilo Porto'ya transfer oldu.13 milyon euro bonservis bedeli ile.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Olaya birde Santos açısında bakalım.13 milyon euro bu transferden kazandılar.Ellerinde Ganso,Neymar gibi yüksek gelir elde edilebilecek oyuncularda var.Finansal anlamda baya bir rahatlayacak Santos..

Kupa Marsilya'nın 4-5



Tabii skoru ve Marsilya'yı görünce hemen akla 5-5'lik Lyon - Marsilya karşılaşması akla geliyor.
Buna benzer bir karşılaşma olduğu söylenebilir.Atılan 9 gol var.
İlk yarıda sadece 1 gol oldu.O da Lille adına Balmont'tan geldi.
58'de Hazar durumu 1-1 yaptı.Ama asıl gol patlaması 71.dakikada Ayew'in attığı golden sonra geldi.Bu üçüncü golden sonra maç bitimine kadar 6 gol izledi futbolseverler.Bu gollerin biri 90,biri 90+2,biri de 90+6'da geldi.
Maçın en güzel golü bana göre Hazard'ın attığı gol..Bire birde rakibini o kadar kolay ekarte etti ki..İyi de bir son vuruşla golünü attı.

27 Temmuz 2011 Çarşamba

A2 Ligi Üzerine




Bu yazıyı yazmama İsmail Kemankaş'ın Olay TV,Final programında söyledikleri vesile oldu.Özellikle A2 Ligi hakkında çok doğru şeyler söyledi.
A2 Ligi formatı daha iyi oldu PAF Takımı sistemine göre..A takımda şans bulamayan oyuncularda şans bulması da bu sistemin artılarından.
Ancak şöyle bir şey varki oyuncuların performansını tamamen etkilemekte.
Maçlar tesislerde oynanmakta.Bu da oyuncular açısında çok büyük dezavantaj.
Tesislerde oynanan bir maçı izleyen sayısı oldukça az olmak ve bazen hiç izlenmemekte...
Böyle oluncada oyuncular kendini geliştiremez.Çünkü izlenmiyor.Bir oyuncu izlediği zaman elinden geleni hatta daha fazlasını yapmak ister.




Görüntüler 2009 yılından FA Youth Cup maçından...
Tottenham - Arsenal...Kuzey Londra derbisi...Tribünde doluluk oranı görünüyor az çok..
Bu yaşta oyuncular böyle seyircili bir ortamda bu atmosferi tadıyorlar.Tecrübe kazanıyorlar.İzlendiklerini bildiklerini bildikleri için kendini geliştirmeye çalışıyor.
İzleyenin olmadığı tesiste oynanan karşılaşmalardan ne bekleyebilirsin ki oyunculardan ?
Diyeceğim odur ki karşılaşmaların stadyumların stadyumlarda oynanması hem oyuncular gelişimi,hem karşılaşmaların düzgün zeminlerde oynanması açısından gibi açılardan yararlı olacaktır.

26 Temmuz 2011 Salı

Türkler'in Dünya Kupası



2002 Dünya Kupası'nın bizim için değeri büyüktür.
Buyrun Cüneyt Özdemir'den 2002 Dünya Kupası Belgeseli.
Saha içi,saha dışı görüntüler..Gerçekten harika..

24 Temmuz 2011 Pazar

Gençken de Böyleydi Efenim

Bangura Kardeşler



Bugünkü 2-1 Kalmar maçı galibiyet ile AIK üst üste 7 maç kazanmış oldu.İstikrarsız başladıkları sezondu.Fakat aldıkları bu galibiyetler ile üst sıralara tırmandılar.
AIK'i sırtlayan isimler Sierra Leoneli iki kardeş..
Teteh ve Mohamed Bangura...
Çok iyi gelir elde edecek bu iki oyuncudan AIK.Zaten bugünkü Kalmar maçında birçok kulüp bu iki oyuncu ile birlikte stoper Milosevic takip edecek.
Bu sene Bangura kardeşlerden en formda olanı Teteh.15 gole imza atmayı başardı bu haftaya kadar.Halmstad karşılaşmasında ise ağlara yolladığı 4 gol var.Teteh ile Bursaspor'da yakından ilgilenmekte.Fakat Avrupa'nın dev ekipleride Bangura'yı istiyor.Transfer zor gibi..
Mohamed Bangura ise 13 maçta forma giyip 6 gole imza attı.Teteh'ten sonra en golcü isim

Bu iki oyuncu AIK'in attığı 30 golün 21'ine imza attı.Gerçekten çok önemli bir rakam.
Birçok kulüp peşlerinde.Bakalım..Nereye transfer olacaklar ?

Bu arada gerçekten kardeşler mi bu iki oyuncu ? Haberlerde kardeş diye yazıyor o yüzden başlığıda öyle attık.Çünkü iki oyuncuda 1989 doğumlu ama aralarında ay farkı var.Yani ikiz değiller.Bilgisi olan biri bildirirse seviniriz.

İstanbul Destanı'nın Başlangıcı


Liverpool tarihinin en önemli maçlarından biri şüphesiz 8 Aralık 2004'te oynanan Olympiakos maçıdır.
Neden diye soracak olursanız bu maç İstanbul'a giden yolda ilk adımdı.
5.maçlar sonunda A Grubu'nda Liverpool Monaco'ya 1-0 yenilmiş ve 3.sıraya düşmüştü.Durum kritikti.Çünkü bir daha ki maç grup lideri Olympiakos'a karşıydı.Kazanmayı bırakın iki fark atmak gerekiyordu.
Liverpool baskılı oynar fakat golü Olympiakos bulur.Rivaldo'nun frikik golüyle ilk yarıyı önde kapar Olympiakos.
İlk yarılara göre Liverpool gruptan çıkamıyordu.Mutlak suretle iki fark atması gerekiyordu.Çünkü Monaco,Deportivo deplasmanında ilk yarıdan üç farkı bulmuştu.

Maçın ikinci yarısında ilk olarak Pongolle sahneye çıkar ve oyuna gireli 5 dakika bile olmadan 47.dakikada ağları havalandırır.
Bu gol ile umutlanmaya başlar Anfield Road'daki futbolseverler.Fakat bastıran Liverpool golü geç bulur.78'de oyuna giren Neill Mellor 80'de durumu 2-1 yapar.
Bu golden 6 dakika sonra ise Liverpool tarihinin en unutulmaz gollerinden biri atılır.
Soldan yapılan ortayı Mellor kafayla Gerrard'a indirir.Gerarrd ayanın dışıyla inanılmaz bir şut çıkarır ve gol olur.Ve spikerinde ağızında şu sözcükler çıkar;

'' What a hit son,what a hit ! ''

Bu maç Liverpool tarihinin maçlarından biridir başta dediğimiz gibi.Bir destanın başlangıcıdır.
Bayer Leverkusen'i,Juventus,'u,Chelsea'yi eleyerek İstanbul biletini kapar.Ve o efsanevi maçta 3-0'dan gelip 3-3 yapıp,penaltılar ile kupayı müzesine götürür...

Yazıyı Gerarrd'ın attığı o unutulmaz gol ile bitirelim..

22 Temmuz 2011 Cuma

Bursaspor Formaları 11/12



Bursaspor'un yeni sezonda giyeceği formalar bu akşam görücüye çıktı.Timsah figürlü,gri,beyaz ve çubuklu olarak 4 ayrı forma var.


Timsah Figürlü Forma

Fildişi Sahili modeli de diyebiliriz.Hemen hemen benzeri bir şekilde.Bu forma için çok umutluydum,umutluyduk Bursaspor taraftarları olarak.Çünkü timsah kabartması olacağı söyleniyor.Evet sağ omuzda timsah şekli var ama pek belli olmamakta.
Kalın şeritler ile ayrılan formada şeritlerin kenarları turuncu çizgiler bulunmakta.
Genel anlamda beklenti büyük olduğu için bende hayal kırıklığı yarattı.Ama yine de kötü olduğunu söyleyemem..

Gri Forma

Herhalde en beğenilen formalardan biri de bu olsa gerek.
Gri forma en beğendiğim forma diyebilirim.Tasarım olarak timsah figürlü formaya benziyor.Üstteki formada timsah figürünün yer aldığı kısımda beyazlık mevcut.
Gri formada en dikkati çekici şey ise bana göre bitişik halde bulunan yeşil ve beyaz çubuklar.Formaya çok güzel renk katmış bu detay...

Çubuklu Forma

Çubuklu forma geçen sezon çıkarılan taraftar forması.Geçen sezon çıkarılmış ama maçlardan giyilmemişti.Kalın yeşil çubukların oluşturduğu formanın şortu yeşil...

Beyaz Forma


Geçen seneki beyaz forma gerçekten iyi değildi.Üzerinde herhangi bir desen yoktu.Bunun yanında göğüs reklamıda olmayınca iyice fanilaya benziyordu.
Bu senede yine beyaz forma ama çok güzel ayrıntı düşünülmüş.Sağ omuzdan ve sol omuzdan yatay bir şekilde uzanan yeşil çizgiler çok hoş durmuş.Puma logosunun bu iki çizginin ortasında yer almasıyla daha da iyi olmuş.İşte iki çizgi bile formaya ne katar güzellik katıyor..

Timsah figürlü ve gri forma 73,beyaz ve çubuklu forma 63 lira...

Velhasıl kelam formaları genel anlamda beğendim.Geçen senekileri göre daha iyiydi bana göre.Yazıda da belirttiğim gibi en beğendiğim forma gri forma oldu.

Bunlara Dikkat/Bundesliga 11/12


1-Anthony Ujah

Blog sayfamıza daha önce konuk olan Ujah'ı bu sezon başka bir gözle izleyeceğim.Lilleström'den son derece formda ayrıldı ki şu an hala ligin gol krallığı listesinde lider durumda.
Açık bir lig olan Bundesliga'da son derece etkili olacaktır.Ayrıca hızı da bu bağlamda çok yardımcı olacaktır ona.
Geçen gün oynanan LIGA Total Cup 3.lük karşılaşmasında Bayern'e karşı golünü atmaya başardı Ujah.
Bu sene onu dikkatli seyredin...




2-Hamburg

Arnesen'in gelişiyle gençleştirme operasyonuna giden Hamburg'un bu sezon sergileyeceği performansı çok merak ediyorum.
Özellike Chelsea'nin genç oyuncularına yönelen ve Gökhan,Mancienne,Bruma,Sala gibi oyuncuları kadrosuna katmışlardı.En sonda Rosenborg'dan tanıdık bir isim Per Ciljan Skjelbred'i transfer ettiler.
Takımdan kilit isimler ayrıldı.Van Nistelrooy,Rost,Ze Roberto,Mathijsen,Trochowski,Choupo-Moting,Pitroipa gibi isimler.Gelenler gidenleri aratır mı bilemeyiz ama mevcut genç kadro 2-3 yıl birbiriyle oynarsa illa başarıya kavuşur.
Bekleyip,göreceğiz...



3-İvan Perisic

Son şampiyon Borussia Dortmund'un Club Brugge'den transferi İvan Perisic'e dikkat diyoruz blog olarak.
Geçen mükemmel bir sezon geçirmişti Hırvat oyuncu.27 maçta 16 gol 8 asist gibi inanılmaz bir rakam yakalayarak Belçika'da yılın futbolcusu seçilmiş,5.5 milyon euroya da Borussia Dortmund'a transfer olmuştu.
Hücumun hemen hemen her yerinde değerlendirebilen bir oyuncu olan Perisic'in 16 gollük katkısı hakkaten inanılmaz.Bakalım Dortmund'da Klopp önderliğinde neler yapabilecek ? Merakla bekliyoruz...





4- Okazaki-Kagawa-Takashi

Son yıllarda Japon futbolu baya bir yükselişe geçti.Özellike futbolcu pazarlamasında çok başarılılar.Bunu blogda daha önce ele almıştık.
Bu sene Bundesliga'da forma giyecek Japon oyuncularının peformanslarını merak etmekteyim.Geçen sene Stuttgart'da izlediğim maçlarda iyi performans göstermişti Okazaki.Yine aynı şekilde iyi bir performans gösteren Kagawa var.Ligin ilk yarısına damgasını vurmuştu.Ama Asya Kupası'nda yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı.Bakalım nasıl dönecek ?
Takashi ise Bayern Münih'in Gamba Osaka'dan kiraladığı 19 yaşındaki oyuncusu..
Onunda performansını merakla beklemekteyim..

Copa America'da Artan Kırmızı Kart Sayısı


Copa America 2011'de kırmızı kart sayısında baya bir artış var.
Bu özellikle çeyrek final karşılaşmalarında tavanda yaptı.
Oynanan 4 maçın 3'ünde takımlar karşılıklı olarak 1'er kırmızı kart gördü.
Şu ana kadar 13 kırmızı kart çıkarıldı.Grup karşılaşmalarında ise Brezilya,Venezuella,Ekvador ve Paraguay'ın olduğu gruptan kırmızı kart çıkmadı.
2007'de yılındaki Copa America'da 7 kırmızı kart çıkarken,2004'teki Copa America'da 3 kırmızı kart çıktı.Daha üçüncülük ve final maçlarının olduğunu düşünürsek bu seneki sayı daha da artabilir.

Ronaldo Bıraktığımız Gibi


"Her zaman aynı neşe, istek ve motivasyona sahip. İster Çin'de, ister Japonya'da veya ister Amerika'da olalım, o hep aynı. Cristiano, her yerde Cristiano. Kendisi de bugün sergilediği performanstan oldukça memnun.'' diye konuşmuş Mourinho goal.com'a..
Geçen sezon bıraktığımız gibi duruyor Cristiano Ronaldo.Ligde 40 gol atarak bir sezonda en fazla gol atan unvanına sahip olmuştu.Bunun yanında geçen sene 54 maçta 53 gol atarak nerdeyse maç başına bir gol ortalamasını tutturuyordu.
Hazırlıklarına Amerika'da devam ettiren Real Madrid'in iki hazırlık karşılaşmasında da forma giyen Ronaldo toplam 4 gole imza attı.La Galaxy maçında tek gol atan Ronaldo,3-0 kazanılan Chivas maçında hat-trick yapmayı başardı.Ronaldo gümbür gümbür geliyor...

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Adu,Jallow,Adiyiah


Türkiye Ligleri'nin en flaş transferleriden biri yaptı Karşıyaka.
Kolay değil Milan'da oyuncu getirmek.Üstelik 21 yaşında..
Ligin yapısına uygun,taraftarı çoşturabilecek bir takviye bu..
Bank Asya Birinci Lig'de ilginç şeyler oluyor bunu söylemek lazım.Bunu iyi manada söylüyorum.Geçen sene Freddy Adu gelmişti.Bu sene Ousman Jallow ile Dominic Adiyiah'ı da Bank Asya Birinci Lig'de izleyeceğiz.
Gerçekten çok güzel hamleler bunlar.Bank Asya takımlarının böyle oyuncuları getirmeleri hem kendileri,hem taraftarları ve biz futbol severler olarak sevindirici.Zaten Bank Asya Birinci Lig'de genel manada bir yükseliş var.En basiti geçen seneki şampiyonluk yarışı.

Celtic Bu İşi Biliyor


Forma işi endüstriyel futbolda çok önemli bir gelir kaynağı.
Kulüpler çok iyi gelirler elde ediyorlar.
Bu forma konusunda en başarılı ekiplerden biri şüphesiz Celtic.
Halbuki bir forması klasik.Yani her sene aynı çıkıyor.Fakat her sene çıkardıkları yeni tasarım formalar cidden çok güzel.
O Celtic formalarını ülkemizden bile görebiliyoruz..

Yukarıdaki formalar bu sene Celtic'in giyeceği deplasman formaları.Bana göre çok iyi.Güzel tasarlanmış.Renkleride çok iyi..
Mesela aşağıda 3.forma sarı-siyah şeklinde..Bu da gerçekten çok güzel bir tasarım.

Diğer ürünler :


19 Temmuz 2011 Salı

Muslera Transferi Resmileşti



Transfer bu akşam itibari ile resmileşti.
Öncelikle Galatasaraylı arkadaşlara hayırlı olsun diyelim..
Fernando Muslera..
Lazio neden bıraktı onu hala anlamış değilim.Ortalama bir kaleciye göre genç yaşta olmasına rağmen birçok tecrübeli gerçekten iyi bir kaleci..
Bana göre Lazio çok iyi bir kaleciyi kaybetti.
Galatasaray'da çok iyi bir kaleci dahil etti kadrosuna.
Özelliklerini yazmaya gerek yok burada.Zaten Copa America'da izliyoruz onu.En son Arjantin karşılaşmasında neler yaptığını gördük.Turu çekti aldı adeta...
Galatasaray Mondragon'dan itibaren kaleci konusunda bir dikiş tutturamadı.Ama bana göre doğru bir transfer yapıldı.Taraftarada kendisini sevdirecektir Muslera..
Bir 10 sene Galatasaray'ın kalesini koruyabilir.

Gervinho'nun Transferi Üzerine


Arsene Wenger'in Fransa pazarını bilmesi bir avantaj...
Bu Arsenal'e birçok notkada yararlı oldu.Gerek para gerekte takıma oyuncu kazandırma bakımından..
Adebayor,Nasri,Clichy gibi oyuncular kariyerinin en iyi sezonlarını Wenger ile Arsenal'de yaşadılar..
Yine Fransa çıkışlı bir oyuncu Arsenal forması giyecek yeni sezondan itibaren..
Gervinho Arsenal'de...
Kısa bir öz geçmişini hatırlatırsak 1987 Anyama doğumlu.
Profesyonel futbol kariyerine Beveren'de başlamış ve iki sezon forma giymiş.Ardından Fran kariyerine atılmış.Le Mans'ta geçen iki senin ardından Lille'e transfer oldu.Oradan da şimdiki takımı Arsenal'e...
Ben herhangi bir takımın transfer komitesinde yer alsam transfer durağı olarak Fransa'yı seçerdim.Özellikle hücum oyuncusu almak istiyorsam..
Nedenini soracak olursanız...
Fransa Ligi yapısı itibariyle savunma futbolunun oynadığı ve fizik gücün ön planda olduğu bir lig.Zaten Fransa çıkış oyuncular genellikle hızlı ve fizik gücü iyi olurlar.Gervinho'da böyle bir oyuncu.Böyle bir ligde çok başarılı sezonlar geçirdi.
Geçen sene Lille ile şampiyonluk yaşadı.İnanılmaz bir istatistik yakaladı ki 15 gol 11 asist..

Bu harika bir rakam.Hele Fransa Ligi'nde...
Toplam Fransa kariyerinde ise 126 maç 36 gol 32 asist...
Arsenal çok iyi bir oyuncu aldı onu söylemek lazım baştan.İstatistiklerden de anlaşılacağı gibi hem atan hem attıran bir oyuncu..
Ayrıca Arsenal gibi sakatlıklarla boğuşan bir takımda rotasyonda ve çeşitli mevkilerde çokta şans bulacağına eminim...
Wenger muhtemelen kanat oynatacakır Gervinho'yu.Bence de öyle olmalı zaten.Böylece hem skor bakımından hem asist bakımından katkı sağlayacaktır.
Gervinho gibi bir oyuncu olmasını bir avantajıda kötü oynanan bir maçta çıkar 1 tane atıp üç puanı aldırabilecek yetenekleri var.Kötü oynasa bile savunmanın arkasına bir kaçar golü yazar.Maçın kaderini..
Fakat şunu da söylemek isterim.
Bana göre Gervinho Arsenal'e level atlatmaz.Çok yararlı olur orası amenna ama level atlacak bir oyuncu değil.
Arsenal'e liderlik özelliği olan,oyunun rengini her anlamda değiştirebilecek,teknik özelliği yüksek bir orta saha oyuncusu lazım...

Transferin Hızlı Takımı S.Lizbon


Geçen sezonu şampiyon Porto'nun 38 puan arkasında bitiren Sporting Lizbon için Avrupa Lig'i serüvenide pek uzun sürmemişti.
Ama bu sezon bir şeyler değişecek gibi.Büyük bir yenilenmeye gidiyor Sporting Lizbon..
Birçok oyuncu ile yollar ayrıldı.Timo Hildebrand,Pongolle gibi önemli oyuncularla yollar ayrıldı..
Gelen oyuncular ise heyecan verici.Bunu söylemek lazım..
Geçen sene patlamasını yapan Utrecht'in genç golcüsü Ricky van Wolfswinkel'i kadrolarına kattılar ki bence çok önemli bir transferi bu..Gol yükünü çekebilecek gib isim ki ihtiyaç vardı böyle bir isme.Geçen sene ilk 4 içerisinde en az gol atana ekipti Sporting Lizbon..
Yine aynı şekilde forvet bölgesine yapılan bir takviyede Bojinov oldu.Wolfswinkel ile iyi anlaşırlar çok gol atarlar..
Savınmaya da takviyeler yapılıyor.Bunların en önemlilerinden biri Oguchi Onyewu..Milan'dan istediği şansı bulamayın Onyewu çok yararlı olacaktır.Yine aynı şekilde muhtemel Capel transferi var.O'da gelirse Sporting'in iyi bir savunma hattı olacak...
Rinuado,Alberto Rodriguez,Aguiar diğer dikkati çeken transferlerden...



Bir noktaya daha değinmek istiyorum.Sporting Lizbon bu transfer döneminde gençlere de ağırlık veriyor.Mesela en yakından bildiğimiz Atilla Turan transferi.Football Maneger'de harikalar yaratan Atilla Sporting forması giyecek bundan sonra..
Bunun yanında Colo Colo'dan gelen 18 yaşındaki Diego Rubio,La Equidad'dan gelen 19 yaşındaki Santiago Arias,Alianza Lima takımında transfer edilen 18 yaşındaki André Carrillo bu transferlerden bazıları..

Zaten kadrolarında Postiga,Fernandez,Vukcevic,Patricio,Daniel Carriço gibi önemli isimler var.Daha da güçlendiler şimdi..
Bu arada dün Sporting Lizbon ile Ankaragücü bir hazırlık maçı oynadı.Sporting 3-0 kazanmayı başardı.Goller : Postiga,Wolfswinkel(p),Rubio(p)

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Kaleci Nasıl Çaresiz Bırakılır ?

İşte böyle...




Görüntü 1993 yılından.
Mikael Nillson'un PSV ağlarına yolladığı acaip gol..Öyle böyle değil feci bir falso..




Bu da Recoba'nın İnter yıllarından...

Pride Of ETU



Giant Killing'den bir tezahurat...

Giant Killing



Gerçekten mükemmel bir futbol animesi.Tavsiye ederim herkese.Gerekli konusu,gerek sürükleyici olması sebebiyle gerçekten çok iyi..
Efendim konusuna gelecek olursak ;
Hikayenin kahramanı Takashi Tatsumi.
East Tokyo United takımının en iyi oyuncusu.Tatsumi daha sonra İngiltere'ye transfer olur ve East Tokyo United takımı düşüşe geçer.
Daha sonra İngiltere'de teknik direktör olarak çok iyi işler yapan Takashi Tatsumi kulübe teknik direktör olarak geri döner.
Ve macera bundan sonra başlar.Gerçekten futbol ilgili birçok detay var animede.
Aynı zamanda taraftarlarıda konu almakta anime.Yaşı büyük taraftar Tatsumi'nin gelişiyle tribüne geri dönerken bir grupta Tatsumi'yi sevmiyordu.
Sadece 1 sezon sürmüş anime.Keşke daha uzun sürseydi...Ama kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim...

Tevez Corinthias Yolcusu


Gerçekten çok büyük bir para Corinthians'ın ödeyeceği mebla.Öncelikle bunu söyliyelim.
Sürekli ayrılmak istediğini söylüyordu Tevez.Bu da sonunda gerçekleşecek gibi duruyor.
Bu transferde beni şaşırtan husus ise Corinthians'ın vereceği bonservis bedeli.
Gerçekten büyük bir transfer olacak ama maddi yüküde fazla olacak transferin.Yaklaşık 45 milyon euro civarı olduğu söylenmekte...
Ama Corinthians'ın bu transfer ilede çehresinin değişeceği bir gerçek..Daha çok izlenecekler,daha çok forma satacaklar..Hali hazırda son Premier Lig gol kralı Tevez.Çokta maç kazandıracaktır Corinthians'a...

Copa America'da Sürprizler




İlginç bir Copa America izliyoruz.Favori takımlar tek tek elendi geçtiğimiz iki gecede oynanan çeyrek final maçlarıyla...
Çeyrek final karşılaşmalarına favori olarak çıkan Arjantin,Brezilya,Kolombiya ve Şili elendi.
Aslına bakarsanız beni en çok şaşırtan Şili ve Kolombiya'nın elenmesi oldu.
Çünkü formda oyuncuları olmalarının yanında güven vermişlerdi.Aynı şekilde rakiplerinide yenebilecek güçteydiler.
Neyse bakalım kupayı kim alacak.Favori Uruguay ve Paraguay..Bakalım..Birçok sürprizin yaşandığı bu turnuvada daha da sürpriz yaşanması sürpriz olmaz :)

17 Temmuz 2011 Pazar

Bir Zamanlar Ronaldinho...

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Trabzonspor'un Kura Şansı


Trabzonspor kura şansı yok.Bunu bugünkü kura da gördük.Geçen sene en Avrupa Ligi play-off turunda çok zor bir rakibi çekmişti Trabzonspor.Yine öyle oldu.Muhtemel rakipler içerisinden en zorunu çekti.Şanssızlı işte...
Trabzonspor'un işi gerçekten zor.Özellikle deplasmanda alacağı iyi bir sonuç ile Avni Aker'de taraftarında desteğiyle turu geçebilirler.
Turu geçtiği takdirde ise ise yine zor rakipler bekliyor Trabzonspor'u..Arsenal,Bayern,Villareal gibi güçlü ekipler olacak.Ne diyelim,Allah yardımcıları olsun...

Bundesliga 2 Başladı


Bu sene çok zevkli geçmesini beklediğim liglerden biri olan Almanya Bundesliga 2 dün akşam başladı.
Bugünkü karşılaşmalardan biri Cottbus ile lige yeni çıkan Dynamo Dresden arasındaydı.Golcüsü Petersen'in Bayern'e gitmişti.Etkilenir mi Cottbus diye düşündük ama 2-1 kazandılar.1-0 geriye düşmelerine rağmen Adlung ve Sorensen'in golleriyle galibiyete ulaştılar.Geçen sezon evinde sadece 2 yenilgi alan Cottbus bu sezonda sahasındaki etkililiğini gösterecek gibi..

19:00 maçlarının diğeri olan FSV Frankfurt - Union Berlin maça 1-1 sona erdi.40'da penaltıyla öne geçen Union 80'de Benyamina'nın golüne engel olamadı.Maç berabere sona erdi.

Günün ilk maçında ise Greuther Furth ile geçen sezon Bundesliga'dan düşen Eintracht Frankfurt karşılaştı.Açıkçası beklediğimden gollü geçen bir maç oldu.Greuther Furth Nothe'nin golleriyle ilk yarıda 2-0 öne geçmesine rağmen 7 senedir Franfkfurt forması giyen Meir'in iki,Karim Matmour'un tek golüne engel olamadı ve mağlup oldu.Franfurt'un kadrosu geçen seneki kadrodan gidenlerin olmasına rağmen çok iyi transfer yapmışlar onu söylemek gerekir.Ayrıca Gekas,Ümit Korkmaz,Erwin Hoffer,Schildenfeld gibi isimleride kadrolarına katmışlar.

Resim bundesliga.de adresinden...

15 Temmuz 2011 Cuma

Vieira Bıraktı





Arsenal'in efsane sezonunda takımın en önemli isimlerinden biriydi.9 yıllık Arsenal macerasında 279 maçta 49 gol atmıştı ki bu bir defansif orta saha için mükemmel bir rakam.
1.92 boyu ve güçlü fiziğe ile dikkat çeken Vieria 15 lig olmak üzere toplam 32 maça çıktı ve 5 gol attı.
Vieira Manchester City'den ayrılmıyor onu söyliyelim.Manchester City'de Futbol Gelişim Yöneticisi olarak görev yapacakmış.

Hamburg'un Gençleştirme Operasyonu


Arnesen'in gelişiyle Hamburg'da birçok şey değişti.En çok değişim gösteren unsurda yaş ortalaması olacak şüphesiz.
Mesela Ze Roberto,Nistelrooy,Mathijsen,Benjamin,Rozenhal,Rost gibi 30 yaş üstü oyuncular takımdan ayrıldı.
Bunların yerine alınan oyunculara bakalım :
Bruma : 19 yaşında
Gökhan Töre : 19 yaşında
Sala : 19 yaşında
Mancienne : 23 yaşında
Skjelbred : 24 yaşında

Takımdan kilit isimler ayrıldı.Alınan oyuncularda genç.Takımın kimyası tutarsa çok iyi bir Hamburg izleriz.Bakalım...

14 Temmuz 2011 Perşembe

Sporting Lizbon Yeni Sezon Formaları



Yeni sezon Sporting Lizbon'un giyeceği formalar.
Zaten klasik bir formaları var.Bunun yanında ikinci formalarını parçalı üçüncü formalarını ise beyaz şeklinde seçmişler.

Nuri Sakatlandı


Ulan ne hayeller kurmuştum.Ağustos ayındaki Süper Kupa maçlarında Nuri oynayacak,gol atacak diye hayaller kurarken kötü bir haber geldi.Nuri sakatlanmış.
Kötü dediysek o kadar kötü sayılmaz.Dizinden sakatlanmış.2 hafta sahalardan uzak kalacak.Bununla birlikte Barcelona maçlarında forma giyme ihtimali çok çok azaldı.
Neyse hayırlısı buymuş diyelim...

Liverpool'lu Futbolculardan YNWA



Liverpool yeni sezon hazırlıkları için Asya'da bilindiği..
Bir organizasyonda Liverpool'lu oyuncular You'll never walk alone söylemişler..
İyi mi kötü mü karar sizin :)

Copa America'da Gol Patlaması



Copa America'da grup maçları dün akşam oynanan maçlar ile sona erdi.
Turnuvada gol kısırlığı vardı.Bundan dem vuruyordu futbolseverler.Ama dün akşam adeta bir patlama yaşandı.Paraguay,Venezuella ile 3-3 berabere kalırken,Brezilya Ekvador'u 4-2 ile geçti.
Dünkü iki maçta toplam 12 gol atıldı ki..Bu rakam diğer iki grubu da geride bırakıyor.A ve C gruplarından 10'a gol atılmıştı.Bu grup ise son maçlarda atılan 12 gol ile geçti bu rakamı.B Grubunda 19 gol atıldı.

Çeyrek finallere bakacak olursak ;
Kolombiya - Peru
Arjantin - Uruguay
Brezilya - Paraguay
Şili - Venezuella

Newcastle ve Swansea Deplasman Formalari

Newcastle ve Premier Lig'in yeni Swansea'nın deplasman formaları.İki takımda turuncu rengini kullanmış.Newcastle'in şortu beyaz,Swansea'nın ise turuncu...


Newcastle





Swansea



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...