28 Ağustos 2011 Pazar

Ara...

Son günlerde pek yazamıyorduk.1 hafta kadar daha yazamayacağız.Arada yazı girdiğimiz olacaktır yine.
Ayrıca bu vesileyle bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayram'ı şimdiden mübarek olsun..
Sağlıcakla kalın...

26 Ağustos 2011 Cuma

Altidore'dan Beklenen Sıçrama


Geçen sene Altidore'u Bursaspor'da izlemiştik.İstenileni verememişti.Çünkü sağ açık oynatmıştı onu Ertuğrul Hoca..O yüzden de beklenen patlamayı yapamamıştı bir türlü..
Ne zaman patlayacak,ne zaman kendini bulacak derken Altidore o beklenen performansına AZ Alkmaar'da ulaştı gibi.
Ligin ilk 3 haftasında 3 gol atmayı başaran genç oyuncu Avrupa Ligi'nde bugün Aalesund ağlarına 2 gol yolladı ve AZ kariyerindeki gol sayısı henüz sezon başı olmasına rağmen 5 gole ulaştı.
Son 3 senede Villareal,Xerez,Hull City ve Bursaspor'da attığı toplam gol sayısı 3 olan Altidore yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

Viktoria Plzen



Viktoria Plzen'nin adını geçen sene Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmalardan tanıyoruz.Özellikle ilk maçta iyi oynamışlardı ama Beşiktaş kadro kalitesi ile geçmişti Plzen'i..
O Plzen geçen sene inanılmaz bir başarıyla attı ve Sparta Prague,Slavia Prague gibi ligin demirbaşlarının arasından sıyrılıp şampiyon olmayı başardılar.

O Victoria Plzen bugün Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı.
2.ön elemede Pyunik'i,3.elemede Rosenborg'u eleyip Kopenhag'ın rakibi oldukları ki diğer turlardaki tüm maçları kazanmışlardı.
Kopenhag ise geçen sene özellikle evinde inanılmaz işler yapan takımlardan biriydi.Barcelona bile kazanamamıştı o sahada.Ama önemli bir eksikleri vardı.Teknik direktörleri Solbakken gitmişti.

Neyse efendim Plzen ilk maçta Parken'de 3-1 bir galibiyet aldı.Geçen sene evinde adeta yenilmez armada olan Kopenhag'a 3 atmışlardı.Çarşamba akşamıda sahalarında 2-1 kazanarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldılar tüm eleme maçlarını kazanarak..

Çok iyi bir iş başardılar.Kasalarına çok iyi bir mebla geçecek uzun bir süre ekonomik sıkıntı çekmezler bu bağlamda.
Grupta rakipleri ise Barcelona,Milan,Bate Borisov oldu Viktoria Plzen'in.Çıkmak şansları zaten yok ama 3.torbadan gelen Bate Borisov ile Avrupa Ligi'ne katılma ihtimalleri yüksek..

Shamrock Rovers Avrupa Ligi'nde

Acayip ilginç bir Avrupa Ligi gecesi oldu.Bunu daha sonra ele alacağız ama Shamrock'un yaptığı inanılmaz başarı bana göre bugünün en büyük sürprizi.
Geçen sene zorlu bir yarışın ardından şampiyon olan Shamrock Kopenhag'a Şampiyonlar Ligi ön elemesinde yenilmiş Avrupa Ligi 3.turunda Flora Tallin'i elemişti.
Play-off'tar zorlu bir ekiple Partizan ile eşleştiler.İrlanda futbolunun durumu itibariyle buraya kadar gelmeleri bile büyük bir başarıyken kendilerini Avrupa Ligi gruplarında buldular.
İnanılmaz bir başarı.Gelecek gelirler ile de uzun süre maddi sıkıntıda çekmeyeceklerdir..
Tebrikler Shamrock Rovers'a...

Resim uefa.com adresinden..

21 Ağustos 2011 Pazar

Scout Not Defteri 15 - Shane Long


İsim: Shane Long
Doğum: 22 Ocak 1987
Doğum Yeri: Gortnaho,İrlanda
Takım: WBA
Numara: 9

Aslında yazıp yazmama arasında gidip geldim Shane Long için.Nitekim artık ''scout''luk bir kısmı kalmadı.Kendini göstermeye başladı genç golcü.
Reading'in geçen sezon gol yükünü çeken isimdi.O uzun maç maratonunda 21 gole imza atmış ve o performans ile 4.5 milyon euroya WBA'ya transfer olmuştu İrlanda'lı golcü.
Benimde beklentilerimin yüksek olduğu oyunculardan biri ki ilk 2 hafta neticesinde yanıltmadı.2 haftada 2 gol attı.Çok iyi bir başlangıç yaptı Premier Lig'e..Böyle gideceğini de düşünüyorum.İleride adından çok söz ettirecek şüphesiz..


Championship Golcüleri Premier Lig'e


Championship'te geçen sene gol krallığında ilk 5 yer alan golcüler şuan Premier Lig'de forma giyiyor.
Geçen sene Championship gol kralı Watford formasıyla attığı 24 gol ile Danny Graham olmuştu.Graham bu sezon ise 3.5 milyon euroya transfer oldu.

Geçen sezon 44 maçta 21 gol atan Shane Long,Graham gibi transfer olan isimlerden biri.WBA'ya 4.5 milyon euroya transfer oldu ve lige harika bir giriş yaptı.2 maçta 2 gol attı.

Kendi takımlarında kalıp Premier Lig'de forma giyen Grant Holt,Adel Taarabt ve Scott Sinclair diğer isimler..

Geçen seneki Championship gol krallığı ilk 5 :

Danny Graham 24 gol
Grant Holt 21 gol
Shane Long 21 gol
Adel Taarabt 19 gol
Scott Sinclair 19 gol

Premier League ve Teknik Direktörler


Premier League ve teknik direktör dendiğinde akla ilk olarak Sir Alex Ferguson gelir.Şuan Manchaster United'ın kadrosundaki birçok ismin doğumundan önce Manchester United'ın başına geçti ve o koltuğu hiç bırakmadı.6 Kasım 1986'dan beri Manchester United'ın teknik direktörü..

İstikrar konusunda ikinci sırada ise Wenger ve Arsenal geliyor.1 Ekim 1996'dan beri Arsenal'in başında olan Wenger gençleri oynatmasıyla,yıldızlaştırmasıyla ün saldı.Arsenal'in Henry'li,Pires'li,Bergkamp'lı efsane sezonu unutmak mümkün değil..

Tabii bu iki isim bu konuda damirbaşlar.Bunlarının ardından Everton'un başındaki David Moyes geliyor.2002 Mart'ından beri görevde.

Yine aynı şekilde Tony Pulis ve Mick Carthy iyi bir istikrar sağlamışlar ve uzun süredir takımlarının başındalar.

Tony Pulis - Stoke City (6 Haziran 2006)
Mick McCarthy - Wolverhampton Wanderers (5 Ağustos 2006)
Harry Redknapp - Tottenham (26 Ekim 2008)
Steve Bruce - Sunderland (5 Haziran 2009)
Roberto Martinez - Wigan (15 Haziran 2009)
Paul Lambert - Norwich City (18 Aralık 2009)
Roberto Mancini - Manchester City (19 Aralık 2009)
Owen Coyle - Bolton (8 Ocak 2010)
Neil Warnock - QPR (1 Mart 2010)
Brendan Rogers - Swansea (16 Temmuz 2010)
Alan Pardew - Newcastle United (9 Aralık 2010)
Steve Kean - Blackburn Rovers - (13 Aralık 2010)
Martin Jol - Fulham (7 Haziran 2011)
Alex McLeish - Aston Villa (17 Haziran 2011)
Villas-Boas - Chelsea (22 Haziran 2011)

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Marco Reus,Michel Vorm ve 38'lik Philips




Geçen sezon ligde kalmayı başaran Mönchengladbach'ın en iyi oyuncusu şüphesiz Marco Reus'tu.Harika bir performans sergilemişti ki bu sezona da mükemmel başladı.3 hafta 7 puan toplayan Mönchengladbach'ta 3 hafta 2 gol 2 asist yaptı.



Geçen hafta City'den 4 gol yemesine rağmen harika bir oyun ortaya koyan Michel Vorm kurtamaya devam etmekte.Penaltı canavarı olan Hollanda'lı az önce biten maçta Wigan oyuncusu Watson'un penaltısını kurtararak Swansea'nın ligdeki ilk puanını almasını sağladı.Vorm çok iyi bir kaleci.Adından çok söz ettirecek..



Şimdi geliyoruz Kevin Philips'e..Yaşı 38'e dayandı ama son haftalarda takımın golcüsü.4 haftada 4 gol attı ki takımına net şekilde 4 puan kazandırdı.2-1 kazanılan Peterbrough maçında ve bugün 2-0'dan gelinip 2-2 biten karşılaşmadaki gollerin sahibiydi 38 yaşındaki kurt golcü..

19 Ağustos 2011 Cuma

Ronaldinho Milli Takıma Geri Dönüyor


Arjantin'de Riquelme ve Veron'un dönüşünün ardından Brezilya'da da bir efsane tekrar milli takıma dönüyor.Ronaldinho uzun bir aranın ardından milli takıma çağırıldı.
Flamengo'da gösterdiği harika performans neticesinde tekrar onu milli takımda izleyeceğiz.Merakla bekliyoruz.

Fabregas'ın Barcelona'ya Transferi



Bir iki gün yazı eklemedik bloga.Bu süreçte birçok gelişme yaşandı ki bunların en önemlilerinden biri Cesc Fabregas'ın Barcelona'ya transferi oldu.
Yıllardır gitti gidecek denilen Fabregas hep Arsenal'de kalmıştı ama bu sene bu transfer gerçekleşti.Fabregas özlemini duyduğu yuvasına geri döndü.
Bu transfere hiç gerek yoktu aslında.Çünkü o bölgede çok iyi oyuncuları var Barca'nın.Dünyanın en iyi orta sahaları var.Xavi'den tutun İniesta,Basquets,Keita gibi alternatifleri vardı.
Bunun yanında aşağıdan gelen ve hazırlık maçlarının yıldızı Tiago Alcantara.
Bir futbolsever olarak Fabregas transferinde üzüldüğüm tek nokta Tiago'nun önünün kesilmiş olmasıdır.Çok yetenekli bir futbolcu Tiago.Bu sene yeterince şans bulacağını ve kendini kanıtlayacağını düşünüyordum.Ama Fabregas geldikten sonra şans bulması zor gözüküyor.Çünkü hem yüksek bir bedelle geldi hemde kariyerinin başında olan ve daha gelişmesi gereken Tiago'dan daha tecrübeli..


Falcao,Atletico ve Transfer


Geçen sezon özellikle Avrupa Ligi'nde ütopik bir performans sergilemişti.Porto'nun her zamanki gibi onu büyük bir kulübe satmasını beklerken Atletico'ya gitti.Şaşırtıcı oldu biraz.Çünkü Villas-Boas'ın Chelsea'ye gidişiyle ismi Chelsea ile anılmaya başlamıştı.
40 milyon euroya transfer kesinlik kazandı dün.De Gea ve Aguero'nun satışlarıyla ciddi bir para elde etmişti Madrid temsilcisi bu paranın 12 milyonluk kısmıyla Arda,40 milyonluk kısmıylada Falcao'yu aldılar.Eder mi etmez mi bu konuda bir şey söyliyemem ama Porto'nun yine bu işten karlı çıktığın açık.
Atletico Madrid'de transferi devre arası skorboarddan tanıttı.İlginç,güzel bir tanıtım olmuş açıkçası.Resimde o tanıtımdan..
Tabii bu transferin ardından Forlan dedikoduları iyice artacaktır şüphesiz.
İnter'in peşinde olduğu söyleniyor.Bakalım gelecek günlerde ne olacak.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Güle Güle İmparator



İmparator İmparator Sensiz olmaz BURSASPOR....

14 Ağustos 2011 Pazar

Avrupa'da Futbol Oynamak



Avrupa'da daha doğrusu yabancı bir ülkede futbol oynamak...
İyi mi kötü mü futbolcular bilecek ama Türk futbolcular için iyi olduğu bir gerçek gibi.
Türkiye'de bir baskı var.Özellikle Türk futbolcular aldıkları sorumluluklar ile birlikte çok büyük baskı altına giriyorlar.Bu baskı bazen futbolcuların istediklerini sahaya yansıtamamasına neden oluyor.İşte en son örneğini gördük.Arda..

Yabancı ülkeye transfer olan Türk futbolcular bir mental anlamda çok rahatlıyor.Sadece futboluna yönelebileceği bir ortam oluyor onlar için.Bu da performanslarında otomatikten yükselmesine sebep oluyor.

Mesela yakın zamanlarda Avrupa'da top koşturan oyuncularımızdan örnek verelim.
Tuncay mesela..Her ne kadar şu dönemlerinde düşüşte olsa da ilk iki sezonun başarılıydı.Aynı şekilde Valencia'da top koşturan Mehmet Topal.İlk sezonu olmasına rağmen geçen sene baya forma şansı buldu.Bu sene takımın vazgeçilmezlerinde olacağını düşünüyorum..

Şimdi ise iki futbolcumuz daha var böyle muhtemel çıkış yapmasını beklediğim..Umut ve Arda.
Birisini Fransa Ligi'nde izlemeye başladık.Diğerini de İspanya'da izleyeceğiz.Sadece futbol düşünebilecek ortama sahip olacakları için başarılı olacaklarını düşünüyorum ki Umut gollerine başladı bile..

12 Ağustos 2011 Cuma

Scout Not Defteri 14 - Fabio Borini



İsim: Fabio Borini
Doğum: 29 Mart 1991
Doğum Yeri: Bentivoglio,İtalya
Takım: Parma(Kiralık)
Numara: 15

Chelsea'nin genç İtalyan forveti.
Son vuruşlardaki becerileriyle ön plana çıkıyor Borini.İtalya'nın alt yaş kategori milli takımlarının hemen hemen hepsinde forma giydi.
Geçen sene Premier Lig'e çıkan Swansea'ya kiralandı Borini.
9 maça çıktı ve 5 gol gibi harika bir rakam yakaladı.Çünkü tecrübesizdi ve zirve yarışı yapan bir takıma gitmişti.
Bu sene de Serie A'ya kiralanda.Yeni sezonda Parma formasıyla izleyeceğiz onu.

Yazıyı Borini'nin Norwich'e attığı harika frikik golüyle bitirelim..



Gidiyorlar mı ?



Son günlerde Nasri ve Fabregas'ın gidecekleri yönündeki haberler iyice arttı.Özellikle Fabregas'ın 5 yıllık sözleşme imzaladığı söyleniyordu.Bunun yanında Manchester City'nin Nasri ilgisi bilenen bir şey..
Günler bu ikilinin haberleriyle geçerken Wenger'de özellikle Fabregas transferinin yakında sonuçlanacağını haberini verdi.Bunların üstüne bu ikiliyi Newcastle maçı kadrosuna almadı.

Arsenal'ın ana gündem maddesi şu an bu iki oyuncunun akıbeti.Gidecekler mi kalacaklar mı sorusunun cevabı bir önce verilmeli ki gidenlerin yerlerine takviyeler yapılsın ? Açıkçası Arsenal her iki konuda da biraz geç kaldı.Bu iki oyuncu hakkında kararlarını erken verip,transferleride zamanında yapmaları gerekirdi.

Premier Lig'in İlk Galler Ekibi Swansea


Bu sezon Premier Lig'de performansını merak ettiğim takımların başında geçen sezon play-off'ları kazanarak Premier Lig'e çıkma hakkı kazanan Swansea.Bir ilki başararak Galler'den ilk kez Premier Lig'e çıkan ekip oldular.
Hemen hemen kadrolarını korumayı başardılar.Takımda kilit sayılabilecek 2 futbolcunun ayrıldığını söylemek mümkün.Geçen senenin başarılı isimlerinden Pratley,ve 46 lig maçının 46'sında da forma giyen kaleci de Vries Wolves'e gitti.
Yaptıkları transfelerde özellikle hucüm hattına önem verdiklerini görüyoruz.Geçen sene Championship'in gol kralı Danny Graham 3.9 milyon euroya aldılar.Ayrıca Newcastle'dan Wayne Routledge ve Reading'den Lita artık siyah-beyazlı formayı giyecek.
Kale mevkisi için de iki transfer yapıldı ki Utrecht'ten gelen Michel Vorm'u dikkatli izleyin.Çok iyi bir kaleci..Ayrıca Benfica'dan gelen José Moreira ile ayrılan iki kalecinin boşluğu çok daha iyi takviyelerle dolduruldu.

Geçen sene iç saha maçlarında en çok puan toplayan takım Swansea'ydı.Bu sene de en çok toplayan takım olmasalarda ligde toplayacağı puanların sahalarında toplayacağını düşünüyorum.Galler diğer takımlar için zor deplasman olacak.
Ayrıca geçen senenin Blackpool gibi maçları zevkli bol gollü geçen bir ekip olacaktır Swansea.Özellikle forvet hatları gerçekten iyi..Bakalım kuğular ilk hafta Manchester deplasmanından nasıl bir sonuçla dönecekler...

11 Ağustos 2011 Perşembe

Chelsea Üçüncü Forma




Bu sezon formalarında başarılı işler çıkartan takımlardan biri şüphesiz Chelsea..Deplasman formaları çok güzeldi.Bu sezon giyecekeleri 3.formada çok hoş..



Freddy Adu Philadelphia Union'a Gidiyor



Fubol dünyasının zamanında büyük beklentileri olan bir oyuncuydu Freddy Adu...
Yeni Pele adlandırılıyordu genç oyuncu.
2004 draftında DC United tarafından draft edilen Adu henüz 15 yaşında MLS yani Major League Soccer'da forma giyen en genç oyuncu oldu.
2 sezon DC United forması giyen Adu ardından Real Salt Lake'ye transfer oldu.Aslında diğer takımlardanda teklif vardı ama ailesi yaşı küçük olduğu için izin vermedi.
Basamakları hızlı bir şekilde tırmanan Adu 1.5 milyon euroya Benfica'ya transfer oldu.Henüz 18 yaşında olan Adu için çöküş Benfica'ya transfer olması ile başladı.
Benfica'da istenileni veremiyordu Adu bu nedenle sürekli kiralanmaya başladı.Monaco,Belenenses,Aris ve en son Çaykur Rizespor..
Belki de bu düşüşün nedeni futbol arenasına çok erken çıkması olabilir.15 yaşında profesyonel lig maçlarına çıkan Adu yaklaşık 7 senedir bu platformda.Kendinden çok şey bekleniyordu,başta dediğimiz gibi yeni Pele olarak adlandırılan isimlerden biriydi.Ama kariyeri birden düşüşe geçti.
Ülkesine dönüyor.Mondragon'un da takımı olan Philadelphia Union'da izleyeceğiz artık onu..
Henüz daha çok genç..22 yaşında.Kariyerini canlandırmak için önünde çok fazla fırsat var Adu'nun..Belki de bu tecrübeler onun gelecekte atacağı adımlarda daha dikkatli olmasına sağlayacak..

Gidenleri Yeri Doluyor/Dolacak


Manchester United'ı izlerken gıpta ettik pazar günü.Gıpta etmemizin sebebi ise gencecik oyuncularla devirdiler Manchester City..
Cleverley,Rafael,Smalling,De Gea,Phil Jones bunlardan bazıları..Ya da şöyle diyeyim ikinci yarı da Ferdinand,Carrick ve Vidic'in çıkıp Jones,Cleverley ve Evans'ın oyuna girmesi ve maçın çevrilmesi aslında çok şeyi anlatmakta..
En basitinden Scholes'un yokluğu hissedilecek mi düşüncelerini Cleverley yıktı bana göre.Çok iyi oynadı.İkinci golde pas trafiğinin içindeki uyumu gözlerden kaçacak gibi değildi.
Ayrıca ikinci yarıda oyuna giren Evans-Jones ile birlikte ilerliyen dakikalarda oluşan Rafael-Jones-Evans-Smalling 4'lüsü bir nevi Manchester United'ın gelecekteki savunma 4'lüsü..Yani Ferdinand ve Vidic futbolu bıraktığında onların yeri rahat rahat dolacak ki Sir bu oyuncuları yavaş yavaş bu duruma hazırlıyor.

Şimdi geliyoruz Nani'ye..Ronaldo gidince yeri dolmadı bana göre ama Manchester United takım olduğu için bu pek hissedilmedi.Ama şimdi Ronaldo'nun yeri doldu bana göre.Bundan sonra Nani'nin daha çok sorumluluk aldığını,takımı sırtladığını görebiliriz,bence göreceğiz..

Velhasıl kelam Sir Alex Ferguson bu işi iyi biliyor...

Tuncay Premier Lig'e Geri Dönüyor


Milli takımımızın Tuncay gibi bir isme çok ihtiyacı var.Ateşleyici,hücumun çeşitli yerlerinde forma giyen bir oyuncu Tuncay.
Bolton'a gidiyor.Form düşüklüğü yaşamasına rağmen Premier Lig'e dönüyorsa Middlesbrough'a da yaptığı güzel işlerinde katkısı vardır bunda.
Tuncay gibi oyuncuların takımına katkı verebilmesi için sürekli oynaması lazım.Mesela Premier Lig'e gittiği ilk sezon hazırlık maçları,milli maçlar dahil toplam 57 maça çıktı ki Premier Lig'de ilk sezonunu geçiren bir oyuncu için baya iyi performans göstermişti.
İkinci sezonunda ise hemen hemen aynı istikrarı yakaladığını sağlamak mümkün..
Ama düşüş Middlesbrough'un Premier Lig'e veda etmesi ve Tuncay'ın Stoke'a transfer olması ile başladı.Tony Pulis ile anlaşamaması,istediği kadar süre alamaması ile gelen form düşüklüğü..Tuncay geçtiğimiz devre arasında Wolfsburg'a transfer oldu.Ama orada da Magath pek forma şansı vermedi.
Tuncay için belki de Premier Lig'de kendini kanıtlamak için son şans.Bolton'da iyi bir ekip.Umarım çokca fazla forma şansı bulur,goller atar.Onun formu bizim milli takımımız içinde çok önemli..

10 Ağustos 2011 Çarşamba

La Liga'ya Bir Türk Daha


Tabii Galatasaraylı arkadaşlar için üzücü bir gelişme Arda'nın transferi.Umutla bakılan yeni sezon,yapılan yerinde transferler ve hazırlık maçlarındaki iyi oyun Galatasaray'a bir hava kazandırmıştı.
Bu transfer Galatasaray adına ne kadar olumsuz olsa da biz futbolseveler için bir o kadar da daha iyi oldu aslında.Arda ile birlikte dört milli oyuncumuz İspanya,üçü de Madrid topraklarında top koşturacak artık.
Özellikle Madrid derbisi bizim adımıza artık daha heyecanlı geçecek.
Ne diyelim Mehmet'e,Nuri'ye,Hamit'e dediğimiz gibi Arda'nın da yolu açık olsun.

9 Ağustos 2011 Salı

İlginç Bir Frikik Taktiği



Görüntüler eski ama şimdi görme şansımız oldu.Video İngiltere'den..James Beattie ve arkadaşlarının ilginç frikik taktiği..

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Teteh Bangura Bursaspor'da



Uzun süredir arayış sürüyordu forvet takviyesi için arayışlar.Gelecek oyuncunun kondisyon sıkıntısı olmaması için kuzey ülkeleri takip ediliyordu.
Ojo,Bangura ve Bobo isimleri geçti uzun süre..
Ama biri geldi o da Teteh Bangura oldu.
Bangura'yı daha önce hiç izleme şansım olmadı.Ama şöyle bir şey var ki Mohammed Bangura ile birlikte bu sezon AIK sırtlayan isimlerden biri Teteh.17 maçta 15 gol attı bu sezon.Son haftalarda yükselişe geçen AIK'te Mohammed Bangura,Milosevic ile birlikte dikkati çeken üç isimden biri Teteh..
Dediğim gibi Bangura'yı hiç izleyemediğimiz için oyuncu ile ilgili düşüncelerimizi tam olarak aktaramıyoruz.Ama Ertuğrul Sağlam'ın oyuncuyu izlediği hatta İsveç'e bizzat gidip izlediğini basından hepimiz okumuştuk.
Maliyet bakımından da bakacak olursak Teteh Bangura Bursaspor tarihinin en pahalı oyuncusu olacak.Teteh'ten sonra N'Diaye geliyor.

Peki Bangura ne katar ?
Formda geleceği için bir kere uyum süresi en az süreye inecektir.Bu önemli etken olacak.
İyi bir şekilde beslenirse faydalı olacağını düşünüyorum.
Bursaspor ve Türk futbolu için hayırlı olsun..

7 Ağustos 2011 Pazar

Nani-Rooney-Cleverley AŞ



Güzel bir Manchester Derbisi oldu.İlk yarıda 2-0 üstünlüğü yakalamasına rağmen koruyamadı Manchester City..
Tabii ikinci yarıda United adına yapılan değişiklelerinde katkısı çok büyüktü..Özellikle Cleverley çok iyi bir performans sergiledi.
Maçın yıldızı ise şüphesiz Nani oldu.İki gol atmasının yanında attığı ilk goldeki paslaşmalar çok iyi...

Velez'in Yeni Sezonda Giyeceği İç Saha Forması




Velez Sarsfield'ın bu sezon giyeceği iç saha formaları gerçekten enfes.İç saha maçlarında yıllardır aynı formayı giymekteler.Bu seneki moldel yine aynı fakat renk seçiminde farklılığa gidilmiş.Mavi rengi kullanmışlar ama yer yer tonlamalarda farklılar var.




Hertha Taraftarı Bundesliga'yı Özlemiş




Hertha taraftarı Bundesliga'yı özlemiş.Geçen sezon Bundesliga 2'de de büyük destek vardı.Şimdi de sezona harika bir giriş yapmışlar yaptıkları bu koreo ile.Normal bir koreografiden farkı ise elde tutulan bayrak resminin olması.Gerçekten harika..
Resim petitin yeri blogdan...

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Solskjaer'li Molde Şampiyonluğa Koşuyor


Norveç Ligi takımlarından Molde hakkında hakkında çok kez yazdık.Yine de yardımaya devam ediyorlar.
Bildiğiniz gibi Manchester United'ın efsanesi Ola Gunnar Solskjaer takımın başında.Lige kötü başlamalarına rağmen tutturdukları form ile rakiplerine fark atmış durumdalar.
Son 15 maçta sadece 3 yenilgi aldılar.İnanılmaz form tuttu Ola Gunnar'ın takımı.
Ligin bitimine 12 hafta kaldı.Ligde yavaş yavaş raylar yerine oturmaya başlıyor.Eğer bu performanslarını 4-5 hafta sürdürürlerse şampiyonluğa iyice yakşacaklar.
En yakın rakipleri Tromso çok zorl bir fikstüre girecek iki hafta sonra.Art arda Brann ve Stabaek deplasmanları,ardından sahalarında Stromsgodset ile oynayacaklar.
Yine aynı puandaki Brann'da 7 Ağustos'ta oynayacağı Stromsgodset maçıyla çok zor bir fikstüre girmekte.
Velhasıl kelam ipler Solskjaer'in ve Molde'nin elinde.Henüz ilk ciddi teknik direkötürlük deneyimi olmasına rağmen çok başarılı Norveçli teknik adam.Merak bekliyoruz.Bakalım ligin sonunda kaçıncı olacaklar.

Temsilcilerimizin Rakipleri


UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu.
Zor kura çekmesekte kolay kura da çekmedik.

Beşiktaş Rusya'nın Alania takımıyla eşleşti.Geçen sene 2.Lig düşen Alania bu tura gelene kadar büyük iş başardı.Ama büyük ihtimal bundan ötesine gidemeyecekler.Beşiktaş kalite anlamında kat kat üstünde rakibinin.Geçmeli turu.
Şunu da ekliyelim Beşiktaş'ın bu turda tek dezavantajı rakibinin hazır olması.Rusya'da devam ediyor ligler çünkü..

2.gruptan kuraya katılan Bursaspor ise tabir-i caizse ortayı tutturdu.Ne çok zor ne de kolay.Dinamo Bükreş ve Rosenborg'un çıkmasının ardından Anderlecht'in gelmesi iyi oldu.Tur hakkında kesin bir şey söylemek doğru değil fakat Bursaspor'un Gomel karşısındaki oyunu pek güven vermedi açıkçası.Bakalım o zaman kadar hazır olması lazım takımın.

3.gruptan kuraya katılan kuralarda şanssızlıklarıyla bildiğimiz Trabzonspor'un yine şanssız bir kura çektiğini söylemek mümkün.Bilbao zor rakip.Hele San Mames'teki maçta Trabzonspor'un işi çok zor ki bu nedenle Avni Aker'deki maç çok önemli..

5 Ağustos 2011 Cuma

Dortmund Yine Aynı Dortmund


Aslında Dortmund 1-2 hafta önce oynadığı Süper Kupa maçı yeni sezon hakkında bize az çok bilgi vermişti.Hazırdı Dortmund lige.Bir nevi geçen sezonunun ikinci yarısında oynanan maça benzeyen bir karşılaşma olmuştu.Onlarca pozisyonu bulan taraf Dortmund'idi ama gol yoktu.
Dortmund bugün de aynı şekilde oynadı Hamburg karşısında.Yine baskın yine üstün bir oyuncu.Hücum hattında değişik özellikleri bulunan çok iyi oyunculara sahipler.Bu oyuncular aynı zamanda genç olması.Ama takımda en önemli eksik bunu da eksik olarak adlandırmamak lazım aslında ama son vuruşlarda biraz beceriksizler.Gerçekten pozisyon bulma anlamında çok başarılar.Ama son vuruşlarda o kadar iyi değiller.Bundesliga'da bu durumu halledebilirsin ama Avrupa'da mecbur atmak zorundasın..

Birazda Hamburg'dan bahsedelim.Hamburg'da bazı taşlar yerine oturmamış henüz.Zaman gerekiyor.Büyük oradan değişti çünkü takım.
Gökhan ise beğendimi söylemeliyim.Top ayağına çok yakışıyor ve saklıyor.Çok şeyler bekliyorum ondan bu sezon...

Resim http://www.bundesliga.de adresinden alınmıştır.

Futbol Kulübü Blog İki Yaşında



Bundan iki sene önce bugün eski yazarımız Sportman tarafından Futbol Kulübü Blog kuruldu.O günden itibaren iyi-kötü blog okunmaya başladı.Bizde elimizden geldiğince blogu güncel tutmaya,yazılar yazmaya çalıştık.
Şimdiye kadar destek veren,vermeyen herkese teşekkür ederiz.Futbol Kulübü Blog olarak elimizden geldiğince yazmaya devam edeceğiz.

Neath Athletic 0-8 Jonathan Pereira Rodriguez



La Liga'nın yeni ekiplerinden Real Betis hazırlık karşılaşmasında Neath Athletic'i 8-0 yenerken gollerin hepsini Jonathan Pereira Rodriguez hattı.

4 Ağustos 2011 Perşembe

Wayne Rooney Vol.2

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Vedad İbisevic


Sakatlık her futbolcunun yaşayabileceği doğal bir olay.Bu sakatlıklar bazı futbolcular için kader niteliği taşıyor..Bu futbolculardan biri de Vedad İbisevic...
Hatırlanacağı üzere 2008/2009 sezonunda Bundesliga'da Hoffenheim fırtınası esmişti.Lige o sezon çıkmalarına rağmen fırtına gibi esmişlerdi.18 haftada 12 galibiyet 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile lider durumdaydılar.Atılan 44 gol ile ligin en golcü takımı durumundaydılar.
Hoffenheim'ı sırtlayan isimlerden biride şüphesiz Vedad İbisevic'ti.Boşnak golcü ligin ilk yarısı harika bir performans sergilemişti.Attığı bu 17 golün yanında 7 asist yapmış,17 maçın 4'ünde ağları sarsamamıştı.
Fakat sezon ortasında yani devre arasında çok şansız bir sakatlık yaşadı golcü oyuncu.Hamburg ile oynanan hazırlık maçının son dakikalarında sakatlanan İbisevic sezonu kapatmıştı.Güzel geçen sezonun ilk yarısının ardından bu sakatlık Hoffenheim'a da olumsuz yansıdı.Ligin ilk devresinde 38 puan toplayan fakat ikinci devre de 17 puan toplayabildi.

İbisevic bu sakatlığını ardından 2009/2010 sezonunda 12,2010/2011 sezonunda ise 8 gol attı.
İyi toparladığını söylemek mümkün böyle zor bir sakatlığın ardından.Sakatlanmasaydı çok iyi şeyler yapabilirdi.Belki de büyük kulüplerden birinde izliyebilirdik şimdi onu.

2 Ağustos 2011 Salı

Scout Not Defteri 13 - Alexander Milosevic


İsim: Alexander Sjöström Milošević
Doğum: 30 Ocak 1992
Doğum Yeri: Sundbyberg,İsveç
Takım: AIK Stockholm
Numara: 6


Avrupa'nın yeni gözdelerinde biri AIK Stockholm genç stoperi Alexander Milosevic.Teteh & Mohammed Bangura ile birlikte takımın parlayan yıldızlarından biri olan genç oyuncu bir çok Avrupa kulübünün radarında.Özellikle Liverpool ve Tottenham scoutları onu yakından takip ediyor.
92'li olmasına rağmen bu sezon sürekli forma şansı buluyor.1.91 boyu dikkatleri çeken genç yeteneği kim transfer edecek merak ediyorum..

Barcelona'yı Anlatan Fotoğraf




Bu fotoğraf aslında Barcelona'yı anlatıyor.
Barcelona'nın her şeyini yani La Masia'yı anlatıyor.
Barca'nın bugünkü oynadığı uzay futbolunun temelleri burada atılıyor..

Valdes,Messi,Xavi,İniesta diye gider La Masia çıkışlı oyuncuların listesi.Daha birçok oyuncu var Avrupa'da bu alt yapıdan çıkma .Çünkü sistemli şekilde çalışan bir makine gibi La Masia..Aslında yukarıdaki fotoğrafta bulunan futbolcuların bulundukları konum La Masia'nın ne derecede doğru işler yaptığını ortaya koyuyor.

Başta dedik La Masia Barca'nın uzay futbolunun temeli diye.Takımdan ayrılanda olsa alt yapıdan çıkan bir oyuncu takır takır oynuyor.Bu konu hakkında daha önce bir şeylerde karalamıştık.

Henüz 7-8 yaşlarından itibaren bu sistemi öğreniyor genç Barcalı futbolcular.Yıllarca Barcelona'nın bu sistemini öğreniyorlar ki şans bulduklarında takımın yıllardır bir parçası gibi oynasınlar.

La Masia öyle bir yer ki çocukların sıkılmaması için hemen hemen her şey düşünülüyor.Kütüphaneler,oturma salonları gibi çocukların sıkılmayacak bir ortamda vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Türkiye'de yapılabilmesi zor mu ? Hayır bence hiçte zor değil.Ama bu sabır isteyen bir iş.Öyle 1-2 yılda meyveler edilecek bir sistemde değil.Belki 10 belki 20 yıl sonra bunların meyvelerini alacaksın ama kendine özgün bir oyun stilin,alt yapıdan çıkma oyuncuların oluşturduğu bir kadron olacak..

16 Yıl Önce Bugün

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Delev Fırtınası Sürüyor


Bu çocuğun hala CSKA Sofya'da kalmasına şaşırıyorum.Geçen yıl gereken patlamasını yapmasına rağmen CSKA Sofya onu kadroda tutmayı başardı.Ayrıca üstüne Zicu gibi bir golcüyü kadrolarına kattı.
Cumartesi akşamı oynana Süper Kupa maçında klasını konuştur Delev.Savunmanın arkasına harika koşuşları bu maçında kaderini etkiledi ve Litex ağlarına iki gol yolladı.
Ayrıca CSKA Sofya kadrosunda tuttu dedik ama transfer sezonu henüz kapanmadı.Delev'in talipleri olduğu ve bazı kulüpler tarafından izlendiğini söyliyelim.

Neymar


Blogda vurguladığımız en önemli konulardan biri de oyuncuların erken kendilerini kanıtlamaları.Mesela Erik Torres..Mesela Neymar.
Neymar hakkaten çok genç yaşta kanıtladı kendini.Geçtiğimiz Şubat'ın 2'sinde 19.yaş gününü kutladı.Geçen sezon 18 yaşında 31 lig maçında toplam 17 gol atmışlığı var.Yine ondan önceki sezon yani 17 yaşıdayken 33 maçta 10 gol atmış.
Bu genç yaşta böyle bir maç temposu,istikrar yakalamak gerçekten çok önemli.
Henüz yaş 19..Brezilya Milli Takımı ile çıkılan 9 maç atılan 5 gol.
Bir sakatlık yaşamaz ise önünde uzun bir futbol kariyeri var.77 gollük Brezilya Milli Takımı formasıyla en çok gol atan isim olan Pele'yi geçmesi muhtemel.
Transferi konusuna gelecek olursak.Çok merak ediyorum nereye gidecek.
Real Madrid'e giderse çok başarılı olacaktır şüphesiz.İspanya Ligi açık futbolun oynandığı bir lig ve tam Neymar'a uygun.
Bakalım...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...