30 Eylül 2011 Cuma

Çaylak Messi,Usta Ronaldinho



Dün Messi ile ilgili yazı paylaşmıştık,bugün de kariyerindeki ilk golü paylaşalım dedik.
Tarih 1 Mayıs 2005..
Çaylak Messi usta Ronaldinho'nun mükemmel pasıyla topu ağlara yolluyor...

29 Eylül 2011 Perşembe

2004'ten Beri Messi


Messi 24 Haziran'da 24 yaşına bastı.Uzun süredir futbol arenasında olmasına rağmen yaşı henüz 24.Önünde uzun yıllar var.

2004/2005 sezonunda Barcelona ile ilk maçına çıkan ve 1 Mayıs 2005'te Barcelona forması altında ilk golünü atan Messi o sezondan itibaren 182 maça çıktı.Bu maçlarda 127 gol gibi inanılmaz bir rakam yakaladı.Birçok forvet oyuncusu bile futbol hayatında bu rakamı zor yakalarken Messi henüz 24 yaşında bu rakamı yakaladı.Üstüne üstülük bu gol performasının yanında La Liga'da 69 asist yaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde ise dün akşam oynadığı Bate Borisov maçıyla birlikte toplam 59 maça çıkan Messi 39 gol atıp 15 asist yaptı

Özet olarak Messi şu ana kadar futbol hayatında 324 maçta 205 gol atığı 109 asist yaptı.Bu sayılar 200'leri,300'leri de görecek gibi..

Bu arada Messi'nin futbol kariyeri boyunca şu ana kadar hiç kırmızı kart görmediğini hatırlatalım..

Tüm veriler transfermarkt.de adresinden alınmıştır.

26 Eylül 2011 Pazartesi

İspanya'da Kırmızı Kart Haftası


İspanya'da ilk iki lig olan La Liga ve Adelante'de bu hafta çok sayıda kırmızı kart çıktı.
İki ligde bu hafta oynanan 20 maçta 17 kırmızı kart çıktı.

La Liga'da bu hafta A.Bilbao,Valencia,Real Marid,Espanyol ve Sevilla kırmızı gören takımlar oldu.Bunun yanında Espanyol ve Sevilla bu hafta oynadıkları maçlarda ikişer kırmızı kart gördüler.Toplamda 7 kırmızı kart çıktı.

Adelante'de ise sayı daha fazla.10 kırmızı çıktı.11 maçın sadece 4'ünde kırtmızı kart çıkarılmazken,sadece Elche - Almeira maçında karşılıklı kartlart çıktı.Ayrıca Deportivo ve Las Palmas ikişer kırmızı kart gördüler bu hafta.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Manchester City Bu Sene Bir Başka


Manchester City başlıkta da yazdığımız gibi bu sene bir başka..
Ayakları geçmiş senelere göre daha sağlam yere basıyor.Manchester United'ın Stoke deplasmanında puan bırakmasının ardından ezeli rakipleriyle puanlarını eşitlemeyi başardılar.

Geçen beş hafta itibari ile savunma ve hücumdaki başarılı oyun neticesinde 6'da 5 yaptılar ki geçen hafta 2-0 öne geçmelerine rağmen 2-2 berabere kalmışlardı.

Manchester City için hep söylediğimiz bir şey vardı.
Zaman..

Çünkü birçok oyuncu transfer ediyorlardı.TAKIM olmaları gerekiyordu.Bu nedenle istenilen seviyeye gelemediler bir türlü.Ama bu aşılmış gibi görünüyor.

Mesela bugünkü Everton maçının 11'ine bakalım..
11 oyuncudan sadece üçü bu sezon transfer edilen oyunculardan.Diğerleri geçen sezon birbirileriyle birlikte oynayan,birbirlerini tanıyan oyuncular.Bunların üzerine Agüero gibi,Nasri gibi,Clichy gibi 11'e direkt monte edilebilecek kaliteli oyuncularda geldiği için çok iyi bir takım ortaya çıktı.
Ve bu takım gün geçtikçe daha iyi olacak.Çünkü her ne kadar iyi olsalarda daha güçlü olmaları için zaman lazım..
Eğer bu sezon son haftalara kadar zirve yarışı verirlerse üst tarafa büyük zevk katacak şüphesiz Manchester City..

Young Boys Bu İşi Biliyor


Doumbia'yı 10 milyon euro gibi yüksek bir ücretle CSKA Moskova'ya yollamıştı Young Boys..O zamanlarda takımın gol yükünü çeken isim Doumbia'ydı.
O gittikten sonra bu görevi Henri Bienvenu devraldı.Geçen sezon takımın en golcü ismi oldu ve nitekimde Fenerbahçe bu transfer döneminde kadrosuna kattı.
Bienvenu'nun ardından o göreve Zambia'lı golcü Emmanuel Mayuka geçti.Henüz 20 yaşında olan Mayuka geçen sezon Bienvenu'nun ardından en golcü ismiydi takımın.Fakat bu sezon o bölgede diğer forvet oyuncuusu Schneuwly ile yalnız kaldılar ve çok daha fazla forma şansı bulacaklar..

Bu sezon şu haftaya kadar 10 maça çıkan Mayuka ligde 5, İsviçre Kupası'nda ve Avrupa Ligi'nde attığı birer golle gol sayısını daha Eylül'ün sonlarında olmamıza rağmen yedi yaptı.

Doumbia,Doumbia'dan sonra Bienvenu..Bienvenu'dan sonra Mayuka bu takımın gol yükünü çeken isimler olacak gibi duruyor.Gerçekten çok iyi bir sistem.Bir nevi gelen gideni aratmıyor,kazanan hep Young Boys oluyor..

Barrios'un Yokluğu / Dortmund'un Forvet Eksikliği


Geçen sezon Borussia Dortmund'un şampiyon olmasına yardımcı olan en büyük etkenlerden biri takımın diğer mevkilerinden gelen gol katkılarıydı.
Stoperler Hummels ve Subotic geçen sezon toplam 9 gol atmayı başarmışlardı.
Takımın net golcüsü Barrios'tu.18 gol atmıştı geçen sene.Lewandowski'de vardı ama onunda bitirciliği iyi değil..

Geçen sezon takım halinde gol atan bir Dortmund için bu eksiklik hissedilmemişti.Fakat bu sezon bu eksiklik hissedilmeye başladı Barrios'un yokluğunda..
Ne eksikliği ?
Yukarıda dediğimiz bitiriciliği yüksek,nokta santrafor eksikliği..
Bu nedenle buraya bir takviye yapılmalıydı bana göre..Hem Barrios'un yokluğunda hem de formsuz olduğu dönemlerde o bölgede rotasyonu genişletecek kaliteli bir bitirici santrafor ihtiyacı var Borussia Dortmund'un..

Zaten takım yapısı itibariyle bol pozisyon bulan bir takımlar.Fakat Lewandowski'de henüz gol yükünü çekebilecek bir isim değil.O bölgede oynayan Zidan'da eski Zidan değil..
Sonuç olarak geçen sezonki gibi tam anlamıyla takım gibi oynaması,çeşitli mevkilerden olan oyunculardan gelecek skor katkısına ihtiyaç var.Çünkü forvet rotasyonu kısıtlı ve her kulvarda mücadele eden bir takım Borussia Dortmund.

23 Eylül 2011 Cuma

PSG Tribünlerinde 3'lü





Tribünlerimizin en yaygın tezahüratlarından biri olan nam-ı değer üçlüyü Fransa Ligue 1 ekiplerinden biri olan PSG'in tribünlerinde de görmek mümkün...

Scout Not Defteri 17 - Samuel İnkoom



İsim: Samuel İnkoom
Doğum: 1 Haziran 1989
Doğum Yeri: Sekondi-Takoradi,Gana
Takım: Dnipro
Numara: 2

Dnipro'da forma giyen 22 yaşındaki defans oyuncusu..İsmi bu yaz Chelsea ile anılan genç ouuncu Basel'deki üstün performansıyla geçen ara transfer döneminde 7.5 milyon euroya Dnipro'ya transfer olmuştu.2009'daki Gençler Şampiyonası'nda dikkat çeken İnkoom hem stoper hem sağ bek oynayabilen genç oyuncunun ismini gelecekte daha çok duyacağımızı düşünüyorum.

Helsignborg Şampiyonluğa Koşuyor


İsveç Allsvenskan'da artık son dört haftaya giriliyor.Geçen sezon son hafta şampiyonluğu Malmö'ye veren Helsingborg bu sezon ipi göğüslemeye hazırlanıyor.En yakın rakip Elfsborg'un 7 puan önündeler ve geriye kalmış dört maç..

Geçen hafta uzun süre sonra ilk yenilgilerini aldılar Elfsborg karşısında ama bu şampiyonluğu pek etkileyecek bir yenilgi olmadı.Çünkü sezon başında beri dengeli performans neticesinde ligin son haftalarına çok rahat bir şekilde giriyorlar..

Şampiyonluk adım adım yaklaşıyor Helsinborg'a..Bunun yanında bu yaz transferden iyi para kazandılar..Bu sezon 16 maçta 7 gol 8 asistle oynayan geçen sezonun gol kralı Alexander Gerndt'i 4.8 milyon eueroya ve Marcus Nilsson'u 1.1 milyon euroya Utrecht'e yolladılar.21 yaşındaki genç forvetlri Rasmus Jönsson'da Wolfsburg'a gitti..

Büyük bir ihtimalle şampiyon olacaklar.Seneye Avrupa Kupaları'nda bu sene Malmö'nün yaptığı gibi gruplara kalabilecekler mi ? Zor ama olmayacak bir şey de değil..

21 Eylül 2011 Çarşamba

Yenilenmiş Atletico Hücum Hattı


Atletico havaya girdi son alınan sonuçların ardından.Özellikle Agüero ve Forlan gibi takımın kilit isimlerinin ayrılmasının ardından da böyle bir havaya ihtiyaçları vardı...
Özellikle yeni transferler Falcao,Arda ve Diego takıma çok çabuk uyum sağlamış.Zaten Atletico'nun son maçlarındaki hücum bölgesindeki pozisyon zenginliğinden anlamak mümkün..
Falcao,Arda,Diego'ya ileride Reyes'te eklenince zaten inanılmaz bir hücum bölgesi oluşuyor.Çeşitli özellikleri olan her an maçın seyrini oyuncu fazlalığı bu bağlamda çok iyi..

Arda ise çok iyi bir başlangıç yaptı.Özellikle son Racing maçında bu takımın en önemli isimlerden biri olacağını gösterdi.
Bir parantezde Diego'ya açmak istiyorum.Son senelerine nazaran daha istekli,daha iyi bir Diego görüyorum.

Velhasıl kelam bu Atletico zaman geçtikçe daha iyi olacak gibi..Bekleyip,göreceğiz..

Championship'e Yeni Çıkanların Başarısı-2


Bu konu hakkında blogda daha önce yazmıştık.Geçen sene yazdığımız doğrultuda başladı bu sezonda.
Bu sezon bu lige çıkan Southampton ilk 6 hafta sonunda aldığı tek yenilgi ile lider durumda.Bunun yanında şampiyon olarak bu lige adım atan Brighton 13 puanla üçüncü,Peterbrough ise 10 puanla onuncu..

Geçen sezon Norwich aynı bu pozisyonda iki sezonda iki lig atlayarak Premier Lig'in yolunu tutmuştu.Millwall ve Leeds United'ta uzun süre zirve yarışının içinde kalmışlardı.

19 Eylül 2011 Pazartesi

"Agüero Romario'nun kopyası"


Arjantinli golcü için Mancini Romario benzetmesi yapmıştı.İlk haftalar bu tezi doğrular nitelikte geçti.Arjantinli oyuncu için bu yazın bomba transferlerinden biri olduğunu söylemek gerekir.
Manchester City yüksek bir mebla ödemişti onun için ama karşılığınıda aldığını söylemek gerekir.
Henüz yeni gelmesine rağmen pek yabancılık çektiği gibi görünmedi Agüero'nun.İlk maçında bile sonradan girmiş ve iki gol atmıştı.

Geçen 5 haftada tek Bolton ağlarını boş geçti Agüero.Tottenham ağlarına bir,Swansea ve Fulham ağlarına iki ve Wigan ağlarına üç gol yolladaki son iki haftada takımının bütün gollerini o attı.
Bakalım ilerleyen haftalar neler gösterecek,Agüero'nun performansı nasıl olacak...

17 Eylül 2011 Cumartesi

Göztepe - Karşıyaka / İzmir Derbisi

Millwall - West Ham dedik,Londra derbisi dedik ama ülkemizde de bugün büyük,önemli bir derbi var.
İzmir derbisi..Göztepe - Karşıyaka..

En son 7 yıl önce karşı karşıya gelmişti takımlar.Uzun bir süre sonra tekrar karşı karşıya gelecek iki takım..

Maçı cazip kılan yegane faktör şüpheiz taraftar.Atatürk Stadyum'una 60 bin taraftarın gelmesi bekleniyormuş ki bu inanılmaz bir rakam.Ama bu derbiye de bu yakışır.

Velhasıl kelam İzmir bu maça kilitlendi.Umarım hiç olay çıkmaz,zevkli,çekişmeli,tribünleri renkli bir karşılaşma olur..

Millwall - West Ham / Londra Derbisi


Ada'nın en ateşli derbisini sorsak şüphesiz ki herkesin cevabı hemen hemen aynı olacak..
West Ham - Millwall..

Özellikle Greent Street Hooligans filmleriyle dikkatimizi daha bir çeken rekabetin en son randevusunda büyük olaylar çıkmış ,taraftarlar sahaya girmişti.

Bu iki takım yarın Championship 7.hafta maçı için The Den Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.
İki takımda ligde 6 karşılaşma oynadı.Millwall 6 puanla 15.,West Ham ise 13 puanla 5.sırada bulunuyor.Son haftalarda West Ham yükselen formunu görüyoruz..

Tabii West Ham ne kadar formda olsa da derbilerde favori yoktur deyimini tekrarlıyalım.Gerçekten çok değişik bir atmosferin olacağını söylemek lazım.Gerçek bir derbi havası..

Maç yarın 14:30'da başlayacak..Bakalım nasıl bir karşılaşma bizlere bekleyecek..

16 Eylül 2011 Cuma

Kemancı Andre Rieu ve Ajax Taraftarı



Andre Rieu bir kemancı.Çok iyi eserleri var kendisinin.Youtube de bile milyonlarca kez izlenen birçok videosu var.
Aşağıda videolarda göreceğimiz üzere Rieu bazı maçlarda yeşil çimlere çıkıp küçük bir performans sergiliyor.Ajax taraftarıda görsel olarak çok iyi katkıyı yapıyor.Adeta görsel şölene dönüyor,çok güzel görüntüler çıkıyor ortaya..
Müzikte güzelmiş gerçekten..


Yılların Eskitemediği Eser


Her turnuvanının,her kupa bir müzik ile özdeşleşmiştir.98 Fransa'da bu The Cup Of Life,2010'da Waka Waka gibi..
Fakat öyle bir müzik gibi yıllar geçsede her duyulduğunda tüyleri tüyleri diken diken eden,hatırların hatırlanmasına yardımcı o olan o müzik..
Şampiyonlar Ligi müziği..

Bilmiyorum katılır mısınız ama yer yüzünden bunun gibi eserler çok azdır.Gerçekten böylesi görülmez.Yukarıda dediğimiz gibi yıllar geçsede değerinde hiç bir şey kaybetmeyen adeta ölümsüz eserlerden biri...

UEFA'da maç öncesi bu müziği çok iyi kullanıyor.Oyuncular sahaya çıkarken bir müddet başka bir şarkı çalıyor.Sonra birden bu müzik devreye girip,orta sahadaki bayrak sallanınca gerek ekran başındakiler,gerek tribündekileri heyecanlandırmaya yetiyor.Bu konuda gerçekten çok iyi program şekli yapmış UEFA..

İvan Perisic



Bundesliga'da yeni sezon başlarken dikkati çektiğimiz isimlerin başında Perisic geliyordu.
Beklediğimiz gibi başlayamadı lige.5 haftada 131 dakika buldu.
Geçen hafta içi Avrupa mesaisinde ilk kez Şampiyonlar Ligi arenasına çıktı ve harika bir gol attı.22 dakika şans bulmasına rağmen Avrupa haftasından konuşulan,dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Yavaş yavaş kendini gösteremeye başlayacaktır artık Perisic..Bunun gibi klas gollere hazırlık olun..

15 Eylül 2011 Perşembe

Farklı Bir CSKA Sofya



CSKA Sofya Süper Kupa'yı kazanmasının ardından lige fırtına gibi girdi.5.haftası geride kalan ligde puan kaybetmeden yollarına devam ediyorlar.

Öncelikle transferlerden bahsetmek gerekir.Gerçekten çok iyi takviyeler yaptı CSKA Sofya.Özellikle geçen senenin Romanya Ligi gol kralı Ioanis Zicu mükemmel bir takviye..
Hele Levski'nin Dembele'yi,Litex'in de Doka'yı kaybettiği bir ortam yapılan bu takviye gerçekten çok yerinde..
Bunun yanında Kryla Sovetov'dan kiralanan ve daha önce CSKA forması giymiş M'Bolhi ve Junior Moraes gibi çok yerinde takviyeler var.

Zaten takımda çok iyi oyuncular vardı.Bu gelen oyuncularla takımın kalitesi-özellikle hücum gücü-ciddi derece de arttı.Yukarıda dediğimiz gibi Levski ve Litex Lovech'in kilit oyuncularını kaybetmesinin yanında yapılan bu iyi hamleler CSKA Sofya'yı bir numaralı favori haline getiriyor..

Zaten bunun meyveleri sezon başında hemen alınmayı başladı.Yenilen Stadion Lazur'da oynanan Süper Kupa maçını 3-1 kazanmışlar ve kupayı müzelerine götürmüşlerdi.

Lig başladı,beş hafta geçti.Tüm maçları kazandı CSKA Sofya.5'te 5 ile gidiyorlar,liderler.13 gol atıp 2 gol yediler sadece.Süper Kupa maçında takımının iki golünü atan Delev yine bu sezona iyi girdi.Yeni transferlerden Zicu ise 5 maçta 4 gole imza atarak bu sezon neler yapacağını sinyalini verdi gibi.Delev ile takımı sırtlayan oyunculardan biri olacaktır ve ciddi bir gol sayısı yakalayacaktır...

Velhasıl kelam CSKA Sofya bu sezon çok farklı.Bunu ilerleyen haftalarda daha iyi göreceğimizi düşünüyorum.Geçen sezonlarda Litex Lovech'in ligi domine edişi gibi CSKA Sofya'nın da rahat bir şekilde şampiyon olacağını düşünüyorum..

Süper Mario Gomez


Bundan 9 ay kadar önce böyle yazmışız.
O yazının yazıldığı tarihe kadar attığı gol sayısı 14'tü.Ve o Gomez o sezonu yani geçtiğimiz sezonu tam 39 gol atarak bitirdi.Bir nevi Bayern'in gol yükünü çeken isimlerin başında geldi.Gerçekten inanılmaz bir sezon geçirmişti ki Bayern 2009/2010 sezonuna göre daha kötüydü.

O Gomez bu sezona da kaldığı yerden devam ediyor.İlk iki hafta gol atamayan Süoper Mario ligde son 3 haftada 8 gol attı.Hamburg ağlarına bir,Kaiserslautern ağlarına üç ve geçen hafta 4-0 kazanılan Freiburg maçında gollerin hepsini o atmıştı.Bunun yanında Şampiyonlar Ligi'nde ve Almanya Kupası'nda attığı birer gol ile 9 maçta 10 gol yaptı henüz Eylül ortasında olmamıza rağmen...

Mario Gomez bakalım kaç gole ulaşacak bu sezon.Ama geçen seneki sayısını geçeceğini düşünüyorum..

Real Madrid Kırmızı Forma



Fotoğraf Tribün Dergi twitter adresinden..

Sezon Başı Sendromu



Barcelona'yı yenme veya puan almanın yollarından biri de sezon başında karşılaşmaktır.
Barcelona türü takımlar form tuttuğu zaman durdurulmazlar.Yıllardır bunun örneğini görüyoruz.
Ama form tutana kadar geçen süreçte puan kayıplarını görüyoruz.Zaten yıl boyuncu az puan kaybı yapıyorlar.Yaptıkları bu puan kayıplarının çoğunu bu dönemde yaşıyorlar.
Geçen yılı hatırlıyoruz.Bu seneye de hemen böyle başladı Barcelona.İkinci lig maçında geçen hafta Real Sosciedad'a kaybedilen iki puanının ardınddan bugün Milan'a verilen iki puan.
Aslında normal puan kayıpları bunlar ama söz konusu Barcelona :)

14 Eylül 2011 Çarşamba

Bir Zamanlar Barthez Vardı...

13 Eylül 2011 Salı

Şampiyonlar Ligi Başlıyor


Şampiyonlar Ligi'nde 2011/2012 sezonu bu akşam oynanacak grup maçlarıyla başlıyor.
Bu sezon birçok yeni takımı gördüğümüz Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek Trabzonspor'a şimdiden başarılarımızı iletelim.

Evet bu gece başayacak dedik turnuva.Gecenin en dikkat çeken karşılaşması Barcelona - Milan şüphesiz..
Bunun yanında yıllar sonra Şampiyonlar Ligi arenasında boy gösterecek Borussia Dortmund ile Arsenal karşılaşması dikkati çeken maçlar arasında..

Gecenin maçları :

Chelsea - Bayer Leverkusen
Racing GEnk - Valencia
Borussia Dortmund - Arsenal
Olympiakos - Marsilya
Apoel - Zenit
Porto - Shaktar Donetsk
Barcelona - Milan
Viktoria Plzen - BATE Borisov

12 Eylül 2011 Pazartesi

Söyleyecek Bir Şey Bulamamak...




Cumartesi günün oynanan Stoke City - Liverpool karşılaşmasından..



Dün oynanan Real Betis - Mallorca maçından...

Neymar Şu Ana Dek Ne Yaptı ?


Henüz futbol kariyerinin başında olan 92'li doğumlu Neymar şu ana kadar nasıl bir performans gösterdi ?
Brezilya ligi'nde 75 maça çıktı.31 gol attı.20 asist yaptı.
Libertadores'de 13 maça çıktı.6 gol attı.3 asist yaptı.
Sudamericana'da 2 maça çıktı.1 asist yaptı
11 kez Breziya Milli Takımı formasının giydi.6 gol attı.1 asist yaptı.
Veri Kaynağı : Transfermarkt.de

Bu adam henüz 19 yaşında..

Premier Lig'e ''Manchester'' Damgası


Geçen sene kaldığı yerden hatta daha iyi bir şekilde ilerliyor Manchester United..
Özellikle son maçlardaki ezici üstüntükleriyle 4.haftası geride kalan Premier Lig'e damga vuran iki Manchester ekibinden biri.Üçüncü haftadaki 3-0 Tottenham,iki hafta önceki 8-2 gibi tarihi bir skorla Arsenal ve bu hafta 5-0 Bolton galibiyetleriyle adeta rakiplerini ezdiler.
Galibiyetlerin baş mimarı Rooney..Daha 4.haftadan gol sayısını 8 yaptı.Geçen sezonun gol kralının attığı gol sayısı 21'di.Bu sene bu 30'lara bile çıkabilir.

Premier Lig'e ilk 4 hafta itibariyle damga vuran ve dörte dört yapan diğer bir Manchester ekibi ise Manchester City..
United gibi rakiplerini eze eze yeniyor City.Çok sağlam adımlarla gidiyorlar ilk 4 hafta itibariyle.Özellikle hücum hattında Agüero ve Dzeko formu dikkatleri çekiyor.Atılan 15 golün 12'si bu iki oyuncudan geldi..

United ve City birbirinin benzeri performans sergiliyorlar.İki takımda 3 gol yerken,Manchester United 18,Manchester City ise 15 gol attı.Gol krallığı sıralamasında ilk 3'te bu iki takımda oyuncular bulunuyor.
1-Rooney 7 gol
2-Agüero 6 gol
3-Dzeko 6 gol

Sakatlık...Cangele...


Yazacak pek bir şey yok.Yine sakatlandı Cangele.Henüz sakatlıktan yeni dönmüştü.Geçen sezon sadece 5 maçta forma giyebilmişti sakatlandığı için.
Bu sezonda henüz ilk maçtan sakatlandı.Dizi döndüğü söyleniyor.Yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacakmış.
Gerçek çok büyük şanssızlık.Cangele gibi yetenekli futbolcuların futbolunu izlemek gerçekten büyük bir keyif ama işte şanssızlık bir türlü peşini bırakmadı Arjantinli'nin...
Ne diyelim...Hem Cangele'ye hem Kayserispor'a geçmiş olsun....

Geçen Seneden Farklı / 3-0



Aslında bu resim maçın özeti...

İki takımda hazır değildi.
İlk önce Kayserispor hakkında bir şeyler yazalım.,Bursaspor'a göre gerçekten hazır değildiler.Özellikle oyuncuların çoğunun yeni olması bu maçta çok zorluk çıkardı Kaysersipor'a.Cangele'nin de sakatlanması bunun üzerine tur biber oldu.

Bursaspor için girişte dediğimiz gibi resim her şeyi anlatmakta yetiyor.Geçen seneki nerdeyse hemen hemen çoğu maçtan daha iyi oynadı takım,zevk verdi.Ne oynadığını biliyordu.En önemlisi açlık var futbolcularda.Bunu net göremiyoruz.Zaten geçen seneki oyunculara ve bu seneki oyunculara baktığımızda bunu rahatça görebiliyoruz.
Transfer politikasıda bunun üzerine zaten.Geçen sezon futbolun son döneminde olan,yaşı ilerlemiş oyuncular ile yollar ayrıldı ister istemez.Çünkü bir değişim gerekiyordu.Bu değişim onlarla başladı.Son halkalarıda Sercan ve Volkan oldu.

Velhasıl kelam genç,başarıya aç futbolcular alındı.Bursaspor'un oynadığı futboldan uzun süre sonra zevk verdi gerçekten.
Oyuncu performanslarına bakacak olursak direkt olarak göze N'Diaye çarpıyor.Gerçekten şuana kadar yapılmış en iyi transfer desek yanlış olmaz.Gerçekten 40 yıllık Bursasporlu gibi.MaşaAllah diyelim.Yanındaki partneri Adem Koçak'ta iyiydi hakkaten.Pek umutlu değildim ama yerinde müdahaleleri ile gerçekten iyi oynadı.
Basser'de şaşırtı beni.O bölgede eksikliği henüz iki gün önce gelmesine rağmen çok iyi doldurdu.
Carson'a pek top gelmedi ama bazı toplarda başarılıydı.
Tagoe ve Bangura'ya gelecek olursak...İkisininde zamana ihtiyacı var.Bangura'nın özellikle.Bu takımın sistemini falan her şeyini çözmesi lazım.Ama diğer maçlara göre daha iyi olduğunu,çok çalıştığını söylemek lazım.Tagoe ise Basser gibi o da yenilerden.Girdiği gibi net gol pozisyonları buldu.Zamana ihtiyacı var onunda..



Bunun yanında gelecekte kaptan olacağını düşündüğümüz Serdar Aziz ve son giden gelenlerin ardından takımda yavaş yavaş liderlik kimliğine bürünen Ozan bu senenin flaş oyuncularından ikisi olacak bana göre.Özellike Ozan İpek...Bu beklentilerimin sebebini Ozan'ın bugünkü maçlarda gollerdeki sevinçlerini geçtiğimiz yıllarla karşılaştırdığımızda bile anlayabiliyoruz.Bu sene kariyerinde tavan yapabilir.

Bir iki kelamda Batalla hakkında edelim.Bu sene 10 numaralı formayı sırtında taşıyor.Tam bir profesyonel..Bursaspor tarihinin belki de en teknik oyuncusu..Bugün de klasını gösterdi.

Genel olarak nokta transferlerin yanında her zaman dediğimiz gibi takımın tam oturmamasına rağmen oynama isteği,takım ruhu Bursaspor'un bu maçtaki en büyük kozuydu.Ama şunu da söyliyeyim.Takımın bu kadar iyi oynamasını beklemiyordum.Nazar değmesin...
Bakalım....İlerleyen haftalar neler gösterecek..

Futbol Kulübü Blog'dan Transfer

Futbol Kulübü olarak blog tarihinin ikinci transferini yaptık.Fenerbahçe taraftarı,Gerrard hayranı thebad.07 nickli arkadaşımız Hakan Olgör artık görüşlerini Futbol Kulübü Blog için yazacak.Kendisine ve blogumuza hayırlı olsun..

9 Eylül 2011 Cuma

Juve Arena Açıldı



Juventus'un yeni stadyumu Juve Arena bilindiği gibi dün açıldı.41 bin kişilik kapasitesiyle Yaklaşık 2.5 buçuk sene içinde yapılan stadyum 105 milyon euroya mal oldu.Yukarıdaki video açılış törenine ait..

Açılış maçında ise Juventus,Notts County'yi davet etmiş.
Karşılaşma 1-1 sona ermiş.

Anlamlı...



Twitterda gördük,paylaşalım dedik.. :)

7 Eylül 2011 Çarşamba

Wojciech Szczesny



Fotoğraf dün oynanan Polonya - Almanya maçından..
Wojciech Szczesny... :)

6 Eylül 2011 Salı

Transfer Döneminin Ardından Gelir-Gider Durumu



Geçen sene transfermarkt.de sitesinde yer alan bunun gibi bir tablo yayınlamıştık.
O tabloya göre bu sezon transfer harcamalarında + yöne yaklaşma olduğunu söyleyelim.

Geçen seneki tabloda bu..



Geçen seneye göre gelir kısmında da gelir kısmında da artış olduğunu görüyoruz.
Geçen sene 57 milyon euro transfere harcanırken bu sene bu rakam 107 milyon euroya çıkıyor ki hemen hemen iki katına denk gelmekte..

Gelir kısmı ise 4'e katlanmış durumda.Geçen sene 20 milyon euro dolayında oyuncu satışında kulüplerimiz gelir kazanırken bu sayı 88 milyon euroya çıkmış.Özellikle yurt dışına oyuncu ihracatında kulüplerimiz bu sene çok gelir elde etti.

Bunun birlikte denge kısmında da azalma görüyoruz.Geçen sene 55 milyon euro zarar toplam zarar varken bu sezon bu 18 milyon euroya inmiş ki bu harika..

Bu sezonun Türkiye'deki en yüksek bedelli transferini Arda Turan yaptı.12 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'e gitti.İkinci ve üçüncü sıralarda ise Emenike bulunuyor.Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe'ye 9 milyon euroya gelmiş,10 milyon euroya Spartak Moskova'ya gitmişti Nijerya'lı futbolcu.
4 ve 5 sırada ise yine Fenerbahçeli oyuncular Niang ve Andre Santos bulunuyor.

Fark edildiği gibi listenin başındaki transferlerin çoğunda Fenerbahçe'yi görüyoruz.
Bu sezon transferden 27.5 milyon euro gelir elde etti.Bu transfer döneminde en çok gelir eden takım doğal olarak Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe ile birlikte bu sezon transferde karda olan ekiplerimiz ;
Kayserispor,Eskişehirspor,Kardemir Karabükspor ve Gençlerbirliği...

Scout Not Defteri 16 - Gary Hooper


İsim: Gary Hooper
Doğum: 26 Ocak 1988
Doğum Yeri: Loughton,İngiltere
Takım: Celtic
Numara: 88


Celtic'te en futbolunu en beğendiğin oyuncu kim diye sorsalar Gary Hooper derdim direkt olarak.Poacher diye tabir ettiğimiz fırsatçı golcü tabirine uyan bir futbolcu olduğunu sadece videolarına bakan biri bile anlayabilir.
Scunthorpe'un 2009/2010 sezonunda ligde kalmasının baş mimarlarından biri olan Hooper bu performansını Celtic'te de sürdürdü.Bu sezona da bomba gibi girdi.4 maçta 3 gol attı.Henüz ligin daha başı..Geçen seneki gol rakamını rahat geçecek bana göre...

1-2 seneye kalmaz Premier Lig'in yolunu tutacak oyuncuların başında hatta bırakın devre arasında bile olabilir.Çok iyi bir golcü Hooper..

Yazıyı attığı şu gole ile bitirelim..

Mohamed Bangura ve Celtic'e Transferi



Teteh Bangura'nın AIK'ten ayrılmasının ardından Mohamed Bangura takımın tek golcüsü konumana gelmişti açıkçası.Celtic'e gitmesi beni bu yüzden şaşırttı.Bangura'ların AIK için ne kadar önemli olduğunu ele almıştık.
Bangura açısından da Celtic açısından da iyi bir transfer olduğunu söylemeliyiz.Her ne kadar İskoçya Ligi çok iki takım bir lig desekte izlenme oranı bir hayli fazla ve orada kendini kanıtlayan oyuncuların Premier Lig'e gittiğinide gördük.En yakın örnekler ise bu sezon Premier Lig'e transfer olan Goodwilie ve Maloney..

Celtic açısından bakacak olursak forvet hattını sağlamlaştırdı ki uzun bir lig döneminde çok işlerine yarayacak.
Ayrıca potansiyeli yüksek bir golcüyü takımlarına kattılar.İleride yüksek bir bedelle başka takıma transfer olabilir Bangura.

Mohamed açısından bakacak olursak kendini rahat bir şekilde kanıtlayabileceği,bunun yanında göz önünde olabileceği bir takıma transfer oldu.Bu nedenle iki taraf içinde çok çok yerinde bir transfer bence...

Bu arada transfer 2.2 milyon euroya gerçekleşmiş.4 yıllık sözleşme imzalamış Mohammed Bangura.
AIK ise Teteh ve Mohammed Bangura'da çok ciddi bir meblayı kasasına koydu.Uzun süre maddi anlamda sıkıntı çekmezler.

Carling Cup 3.Tur Eşleşmeleri



Kuralar çekileleli günler olduğunu söylerek başlıyalım söze.
Çok renkli maçlar oynanacak bu 3.tur maçlarında.20 Eylül'deki Nottingham Forest - Newvastle,Stoke City - Tottenham zevkli geçmeye aday maçlar.21 Eylül'deki 3 maçta zevkli geçmeye aday.
Bu arada hatırlatalım Carling Cup'ı Türkiye'de Sky Türk yayınlıyor.

Eşleşmeler :

20 Eylül 2011

Burnley - Milton Keynes Dons
Nottingham Forest - Newcaslte United
Stoke City - Tottenham
Wolverhampton Wanderers - Millwall
Blackburn - Leyton Orient

Bu maçlardan Blackburn - Leyton maçı hariç hespi 21:45'te.Blackburn - Leyton maçı ise 22:00'da başlayacak..


21 Eylül 2011

Brighton - Liverpool
Chelsea - Fulham
Manchester City - Birmingham

Maçların başlama saati 21:45...

5 Eylül 2011 Pazartesi

FIFA 2012 & Lyon



Twitterda chaogrey paylaştığında gördük bunu.
Gerçekten güzel bir kapak olmuş.Renklerde birbiriyle uyumlu..

Welbeck'in Gelişiyle ManU'ın Forvet Havuzu


Welbeck bizim için süpriz oldu açıkçası bu sezon.Geçen sezon Sunderland'da baya bir şans bulmuştu 21 yaşındaki forvet..
Fırtına gibi başladı bu sezona.Çok iyi maçlar çıkarttı.
Welbeck'in kendini kanıtlamaya başlamasıyla o bölgede derin aynı zamanada kaliteli bir havuzu oldu Sir Alex Ferguson'un..
Rooney,Welbeck,Berbatov,Hernandez,Owen,Macheda ve Diouf..
Öncelikle Macheda ve Diouf'un forma şansı bulmaları zor gibi gözüküyor.Çünkü Welbeck'in de bu yükselen formunu gördükçe forma şansı bulmaları gerçekten zorlaşıyor.
Merak ettiğim soru ise bu bollukta sahaya kimler çıkacak ? Bu haftaya kadar Rooney-Welbeck ikilisini gördük.Bu ikilini 7 gol bıraktı ağlara 4 haftada...
Velhasıl kelam Sir'in işi zor.Formda iki oyuncusu olmasına rağmen daha arkada geçen senenin gol kralı Berbatov ve ilk senesinde harika işler yapan Hernandez var.Bakalım Sir'in bu oyuncuları nasıl değerlendirecek..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...