29 Mayıs 2012 Salı

Euro 2012 Başlarken...

Euro 2012 fikstürü... 8 Haziaran'da start veriyoruz...1 Temmuz'da final.. Gruplarda güç dengeleri birbirine yakın...Çok çekişmeli,zevkli bir turnuva bizleri bekliyor...

28 Mayıs 2012 Pazartesi

League One'a Son Bilet Crewe'nin 2-0

Hafta sonu Wembley'de finaller vardı.Championship'e ve League One'a çıkacak ekipler belli olacaktı..Cumartesi günü Huddersfield,penaltılara giden karşılaşmada Sheffield'ı geçerek Championship biletini kaptı... Pazar günü yani dün ise League Two'yu 6 ve 7.sırada tamamlayıp play-off'a kalmaya hak kazanan ve yarı finalleri geçip Wembley bileti kapan iki takım karşılaştı... Crewe ve Cheltenham... Öncelikle şunu söylemek lazım hep diyoruz İngiliz futbolu farklı diye..Hakikaten öyle..Mesela 4.lig karşılaşmasında bile inanılmaz bir tempo olabiliyor..Onu geçtim her takımın binlerce taraftarı var...Asıl önemli olan noktada bu zaten... Normal sezonda oynanan iki karşılaşmayıda 1-0 kazanan Crewe maçada etkili başladı..Özellikle yaptıkları pres neticesinde kaptıkları toplar ile ileride etkili olmaya başladılar..Bu dakikalarda ise sağ kanat oyuncusu McGlashan ile etkili olmaya çalıştı ki Cheltenham takımında dikkati çeken oyunculardan biriydi.Pırpır yapısıyla dikkat çekiyor ama son toplarda yetersiz gibi biraz..Ama mücadelesi takdire şayan... Maç böyle giderken maç öncesi twitterdan isminden bahsettiğimiz 94 doğumlu Nick Powell sahneye çıktı ve mükemmel bir gol attı.Zor pozisyonda kendine çok güzel bir şekilde pozisyon hazırladı ve harika bir vuruş yaptı...İsmi de Manchster United ile anılmakta genç topcunun..Ferguson ona çok şey katacaktır... Bu golden sonra ise ibreler değişti..Cheltenham oyun üstünlüğünü ele aldı ve skoru değiştirecek pozisyonlarıda buldu.İlk golün ardından direkten dönen top,ceza sahasında kaçan net pozisyonlar,art arda çizgiden çıkan toplar ve ikinci yarının başında kaleci ile karşı karşıya kaçan pozisyonuda ekleyebiliriz... Bunun yanında Crewe'nin orta sahasındaki Ashley Westwood'un uzun paslarınıda unutmamak lazım..Çok iyi dikine toplar attı.Nitekim ikinci golün başlagıcında o vardı...Attığı top Moore'un önünde kaldı..O'da arkadaşına verdi ve ceza sahasında tekrar teslim aldı topu,güzel bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi..Ama golün asistini yapan sanırım Leicht-Smith'ti o da çok iyi oynadı..Hareketli,çalışkan bir futbolcu... Velhasıl kelam... Tempolu,çekişmeli,pozsiyonu bol bir maç oldu..Dört takımın League One çıktığı ligde Swindon,Shrewsbury,Crawley'in ardından çıkan son takım Crewe.... Resim http://www.crewealex.net adresinden alınmıştır.

18 Mayıs 2012 Cuma

95 Saniyede Ambülansa

Görüntüler Arjanti Ligi karşılaşması Belgrano - Tigre maçından... Tigre'nin oyuncusu Orban hava topu mücadelesi sonucunda sakatlanıyor.. Ve dikkat saniyeler içerisinde ambulansa götürülüyor..Mükemmel bir hız,tebrik etmek gerekiyor.. Videonun 10.saniyesinde pozisyon meydana geliyor,1.45 civarı ambülansa alınıyor..

David Trezeguet....

River Plate,Birinci Lig'e yürüyüşünü sürdürürken devre arasında takıma katılan Trezguet ağları sarsıyor... 14 maçta 11 gol atmayı başardı.. Her ne kadar eski günlerine dönmesini beklemesekte gol atmak ona yakışıyor..

13 Mayıs 2012 Pazar

Stoke City 150.yıl Özel Deplasman Forması

...
Premier Lig kulüplerinden Stoke City önümüzdeki sezon 150.yılını kutlayacak.Bunun için deplasman forması tasarlamışlar,özel olarak.. İki senedir koyu renkler kullanıyorlardı deplasman formanlarında...Bu seferki renk tercihleri koyu kırmızı ve mavi tarafından olmuş

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Campbell'ın Vedası

Zaman hızlı geçiyor..Yıllar önce futbolu yavaş yavaş tanımaya başladığımızda karşılaştığımız,ilk olarak tanıdığımız futbolculardan biri Soll Campbell... Soll Campbell kariyeri boyuncu sadece Ada'da forma giymiş futbolculardan...Tottenham,Arsenal,Porstmouth ve Newcastle'da başarılı bir şekilde forma giymiş,önemli başarılar yakalamıştı. Özellikle Soll Campbell'i Arsenal formasıyla hatırlıyoruz.Topçular'ın nağmağlup şampiyon olduğu efsane sezon 2003/2004'te takımın önemli isimlerinden biriydi İngiliz futbolcu.... 2010 yılında tekrar Arsenal ile antremanlara çıkmış ve formayı giymişti.Geçtiğimiz sezon Newcastle ile sözleşme imzalamış ve 499 dakika süre almıştı..Arsenal kariyerinden önce kısa bir Notts County macerasıda vardı.. 73 kez İngiltere Milli Takımı formasını giyen Campbell 98 Fransa,2000 Portekiz-Belçika,2002 Kore-Japonya ve 2006 Almanya'da forma şansı buldu.. Bugün haberlerde okuduğumuz gibi aktif futbol kariyerine son verdi tecrübeli futbolcu.. Herkesi bilmem ama ben onu Arsenal'in efsane sezonun en önemli futbolcularından biri ve 2006 Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya attığı gol ile hatırlayacağım..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...