24 Ekim 2012 Çarşamba

Scout Not Defteri - İskoç Prensleri




İsim: Johnny Russell 
Doğum: 8 Nisan 1990 
Doğum Yeri: Glasgow ,
Takım: Dundee United 
Numara: 7

Dundee’de kağıt üzerinde en potansiyelli ve kariyerinde anlamında başarılı işler yapmasını beklediğim futbolculardan biri Russell. Dundee United’ın alt yapısında çıkma ve bu sezonu da dahil edersek üç sezondur iyi sezonlar geçiriyor. Bu sezon 3 gol atmayı başaran Russell geçen sezon 9 gol 7 asistle oynamıştı.
Etkili sol roketi ,  sahip olduğu yetenekler ile Premier Lig kulüplerininde dikkatini çekmiş olan Russell ile Everton yakında ilgileniyor.

 
İsim: Gary Mackay-Steven 
Doğum: 31 Nisan 1990 
Doğum Yeri: Thurso , İskoçya 
Takım: Dundee United 
Numara: 11

Yine Dundee ‘ den bir yetenek. Gary Mackay – Steven..
Liverpool alt yapısı ürünlerinden biri olan olan Steven , 2011 yılında Dundee’ye geçmiş ve baya da iyi performans göstermiş.
Etkili oyunu , adam eksiltebilen ve birebirde çok başarılı bir oyuncu olan Steven için endişem biraz tribünlere oynaması. Çalım atarken vb. durumlarda işin görsel yönüne kaçıyor.
Bu arada kendisi sakatlanmış , geçmiş olsun dileklerimizi de yolluyoruz.

İsim: Leigh Griffiths 
Doğum: 20 Ağustos 1990 
Doğum Yeri: Edinburg  , İskoçya 
Takım: Hibernian 
Numara: 9

İskoçya Premier Ligi’nin gol krallığında zirveye oynayan , Wolves’un iki yıldır Hibernian’a kiraladığı 22 yaşında forvet Leigh Griffths , bu sezon Hibernian’ın yükselişindeki en büyük paya sahip desek yanlış olmaz herhalde. İdeal bir hücum oyuncusu özelliklerini barındıran Griffiths , sezon sonu Wolves’a dönecek. Solbakken’in gelecek sezon onu kadroda bulunduracağını düşünüyorum.

İsim: Barrie McKay 
Doğum: 30 Aralık 1994
Doğum Yeri: Paisley  , İskoçya 
Takım: Rangers 
Numara: 10

Yenilenen Rangers’da forma şansı bulmaya çalışan 94 doğumlu genç bir futbolcu Barrie McKay…Ally McCoist Ekim ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde 1067 dakika süre verdi ona tüm karşılaşmalarda. Sezonun ve kariyerinin ilk lig maçında düzgün bir vuruşla takımının ilk golünü attı. Fiziği,koşu tekniği aynı Miroslav Stoch...Toplamda bu sezon 2 gol 4 asisti var.


Bunun yanında Celtic’ten Anthony Watt , James Forrest gibi isimlere de dikkat çekiyorum.

                                                                                                       

21 Ekim 2012 Pazar

İrlanda'da 2012 Sezonunu Bitirirken...




Bir sezonu daha bitiyoruz İrlanda’da…Bilindiği üzere geçen hafta Sligo Rovers ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantilemişti. Uzun süre zirvedeler kaldılar ve sonunda mutlu sona ulaşıp iki yıllık Shamrock hanedanlığına son verdiler.

Bu haftaki sonuçlar üzerinden ligin genel bir değerlendirmesini yapacak olursak ;
                                                                                                                                               
Shamrock , UCD'yi 2-1 ile geçti. Kötü bir sezon oldu onlar adına. Bir türlü yakalanmayan istikrar nedeniyle istenilen yere gelinemedi. Özellikle iç sahadaki basit puan kayıpları bu durumun baş sebeplerinden biri oldu.
Cuma akşamı UCD maçında son kez sahasına , Tallaght Stadyumu'na çıkan Gary Twigg attığı iki golle taraftarlarının son kez selamladı. Dört yıllık Rovers kariyerine 3 gol krallığı sığdırmış olacak bir sürpriz olmazsa. Portadown'a transfer söylentileri çıktı ama ne kadar doğru bilinmez , sanırım biraz bekleyeceğiz bu konu için.

Şampiyon Sligo Rovers , Drogheda karşısında 2-1 mağlup oldu. Geçtiğimiz senelerde düşme hattında görmeye alıştığımız bordo-mavililer bu sezon inanılmaz bir çıkış ile ligi ikinci sırada bitirmeyi garantiledi. Bu da Avrupa Ligi demek...Ayrıca İrlanda Lig  Kupası finalinde Shamrock’u mağlup ettiler 3-1 skorla ve kupayı müzelerine götürdüler , harika bir sezonu geride bırakıyorlar.

Avrupa Ligi'ne katılacak son takım St.Patrick's ya da Shamrock olacak. Üç puan fark var arada son hafta önce ama St.Patrick's buradan vermez bileti artık düşünüyorum. Shamrock ise kötü sezonu geride bırakıyor. Gary Twigg'in ayrılması da çok büyük eksiklik olacak bakalım kim gelecek oraya transfer olarak.

Golcüsü Zayed’i İran’ın transfer olması baya etkilemiş olacak ki Derry City eski gücünde değil. Geçen sezon şampiyonluk yarışı veren takım bu sezonu ortalarda bitirdi. Geçen sezon 63 gol atan takımın bu sezon sadece ‘’ 36 ‘’ gol atması zaten bazı şeyleri açıklıyor. Fakat onlarda FAI Cup finaline çıktılar , rakipleri St.Patrick’s olacak. 2011 UEFA Finali’nin oynandığı Aviva Stadyumu’nda oynanacak yüksek ihtimal maç. Güzel seyirci topluluğu önünde , zevkli maç olacaktır. Bu tür maçlar İrlanda’daki taraftar potansiyelinin çıkması açısında  çok iyi oluyor.

Eski günlerinden uzak olan ve sanırım ekonomik problemler nedeniyle zor günler geçiren Dundalk ise bu sezon ligden düşen ekip oldu. Bir türlü toparlayamadılar ve durum buraya kadar geldi.

UCD'ye de özel bir tebrik yollamak lazım. Rezil bir sezona giriş yaptılar ki 19-20 maçta sadece iki galibiyet alabilmişlerdi. Fakat son 10 maçta aldıkları 7 galibiyet ve müthiş form onları buraya kadar getirdi ve ligde kaldılar.

Gol kralı başta sürpriz olmazsa dediğimiz gibi %99 ihtimalle Gary Twigg olacak. 20 gole ulaştı dün akşam attığı iki gol ile ve en yakıbı Danny Nort'a 5 gol fark attı. North'ta bilindiği üzere sezonu kapatmıştı. Bu demek oluyor ki son hafta öncesi gol kralı hemen hemen belli oldu. Twigg'de Mart - Haziran arası 15 gole yakın attı diye hatırlıyorum fakat ondan sonra 3-4 golü geçemedi. O periyodu iyi geçirseydi kırılması zor bir rekoru elde edebilirdi.

Bir parantezde Quigley'e açalım , Sligo'nun şampiyonluğundaki baş faktörlerden biriydi özellikle Nort'uh sakatlığından sonra sazı aldı.

Sezonun en iyi görüntüsü : https://www.youtube.com/watch?v=wB4bHI_u9Zg
4.20'deki gol ve sevinç...

Scout Not Defteri - Güney Amerika Elmasları






İsim: Diego Fagundez
Doğum: 14 Şubat 1995
Doğum Yeri: Montevedio , Uruguay
Takım: New England
Numara:14

Amerika semalarında New England’da forma koşturuyor genç delikanlı , blogda yaklaşık 1 sene önce kaleme aldığımız isimlerden biriydi. 95 doğumlu Fangudez’in yaklaşık 2 sezondur profesyonel futbol oynadığını söyleyelim. Geçen sezondan beri çok ciddi şanslar buluyor ve son son 7 maçın 6’sında 11’de çıkma şansı bulan Fagundez dük akşam 25 metreden attığı gole ile takımına üç puanı getiren golü attı. Yaşıtlarının aksine ciddi maç tecrübesini kazanan Uruguaylı tekniği ile dikkat çekiyor , gelecekte skora katkı katkı yapan orta sahaların arasında en iyilerinden olacağını düşünüyorum.


İsim: Ramon Fernandez
Doğum: 13 Kasım 1984
Doğum Yeri: Formosa , Arjatin
Takım: O'Higgins
Numara: 10

Apertura’da müthiş bir performans sergileyip , finale kadar çıkan hatta son saniyelerde golü yemese şampiyon olacak O’Higgins takımının en önemli parçalarından biriydi Ramon Fernandez. Altı gol ile katkı vermişti. Adeta hücumun dinamosu olan isimlerden biri. Pablo Batalla’ya benzer oyun yapısı  ( fiziği daha iyi fakat teknik oalrak ondan kötü ) ile takımın en önemli silahı. Duran toplarda başarısı , mücadelici yapısı  ile çok dikkat çekiyor. Belki de tek handikabı yaşı…





İsim: Adrian Centurion
Doğum: 19 Ocak 1993
Doğum Yeri: Avellaneda , Arjantin
Takım: Racing Club  
Numara: 26

Racing Club genç oyuncu havuzundaki en yetenekli oyuncularından biri. 19 yaşındaki futbolcu her iki kanatta oynayabiliyor ve bu sezon 11 maçta sahaya ilk on birde çıktı.
Adam geçmedi etkinliği ile geleceğin Di Maria’sı olarak lanse edilen Centurion’dan gelecekten çok söz edeceğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca Arjantin U-20 kadrosunda yer alıyor.


İsim: Sebastiam Jaime
Doğum: 30 Ocak 1987
Doğum Yeri: La Plata , Arjantin
Takım: Union Espanola
Numara: 23

Aslında çok fazla izlediğim bir oyuncu değil Jaime. Espanola maçlarını daha çok Rubio odaklı izlediğimiz dönemlerden aklımızdan kalan isimleden biri. Fakat yükselen formunun üzerine yazma gereği duydum. 1,80 boyuyla kafa vuruşu özelliği gayet iyi ve yeterince hız özelliğine sahip olan Jaime formuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Henüz 25 yaşında ve Avrupa’ya transfer yapabilir. Bakalım…

İsim: Martin Omar Bravo
Doğum: 19 Eylül 1986
Doğum Yeri: Santa Fe , Arjantin
Takım: UNAS Pumas
Numara:10

Falcaogillerden bir forvet. Tıpa tıp Falcao..Sadece onun 2 seviye aşağası. Son vuruşları , iyi mücadeleci. Kaliteli forvet her ne kadar gol sayısı düşük olsa da…İzlediğim maçlarda çok beğendiğimi söylemeyelim. Dört senedir Pumas’ta oynuyor , belki de büyük transfer yapamamasının en büyük nedeni gol sayısındaki düşüklüktür.

7 Ekim 2012 Pazar

Scout Not Defteri 31 - Luciano Vietto

İsim: Luciano Dario Vietto
Doğum: 5 Aralık 1993
Doğum Yeri: Arjantin , Cordoba  
Takım: Racing Club  
Numara: 36

Racing Club ' ın sağlam bir genç potansiyeli var mevcut kadrosunda. Zuculini 'den tutun Centrion'a kadar çok iyi potansiyelli futbolcular var. Bunlardan biri de 93 doğumlu Luciano Vietto. San Martin maçıyla tanıdık onu. Müthiş bir performans sergilediği gece de yaptığı hat-trick ile dünyaya adını duyurdu genç oyuncu. Son vuruşlardaki başarısı , oyuna katkısı ile alkış aldı. Racing Club tarihinin en genç hat-trick yapan oyuncusu oldu.

Dünde takımının Colon deplasmanında galibiyet dönmesini sağlayan usta bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk izlediğimizde de demiştik. İyi futbolcu , iyi potansiyel. Fizik olarak biraz daha giderse yırtıcı bir hücum oyuncusu olacak bana göre...İzlemeye devam. Sadece Vietto değil. Centrion , Zuculini... Racing Club iyi takım...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...