9 Eylül 2009 Çarşamba

Elemelerde Günün Kader Maçları

2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde bugün birbirinden önemli karşılaşmalar oynanacak. Ben de bu maçlardan kısaca bahsedeceğim.

UEFA ELEMELERİ
1. Grup
Ronaldo ve arkadaşları, son şanslarını kullanıyor. Grupta 10 puanla 4. sırada bulunan Portekiz, 13 puanlı 2. Macaristan'ı deplasmanda devirememesi halinde; tüm ümitlerini kaybedecek. Futbol tarihinin en pahalı transferinin Dünya Kupası macerası için büyük önem taşıyan karşılaşma, TSİ 21.45'te başlayacak.

2. Grup
13 puanlı 3. Letonya, 16 puanlı lider İsviçre'yi ağırlıyor. Ev sahip takım maçı kazanırsa, grup iyice karışacak. Zorlu karşılaşma, TSİ 21.30'da.

3. Grup
Avrupa Elemeleri'nin en karışık grubu. Tam 5 takımın halâ Dünya Kupası umudu bulunuyor. Grupta bu gece de çok önemli 2 maç var. 14 puanlı 2. Kuzey İrlanda, 16 puanlı lider Slovakya'yı konuk edecek. 11 puanlı 3. Polonya ise, aynı puandaki 4. Slovenya ile deplasmanda karşılaşacak. İki maçın da başlama saati, TSİ 21.45.

6. Grup
Bir rövanş. Hatta bir intikam maçı. Oynadığı 7 maçı da kazanarak ilk sıraya yerleşen İngiltere, son zamanlarda neredeyse ezeli rakibi olmuş olan Hırvatistan'ı ağırlıyor. İngilizler, kazanmaları halinde G.Afrika biletini ceplerine koyacaklar. Ama bu maçın farklı bir anlamı var. İki yıl önce Euro 2008 Elemeleri'nde iki takım, grubun son maçında karşı karşıya gelmişti. Hırvatistan o maça, grup liderliğini garantilemiş bir şekilde çıktı. İngiltere'nin ise gruptan çıkması için sadece bir beraberliğe ihtiyacı vardı. Ancak Hırvatlar, Wembley'de aldıkları galibiyetle İngilizler'i turnuvanın dışında bıraktı. Şimdi de benzer bir durum var, ancak roller değişti. Bu grupta İngiltere'nin liderliği hemen hemen garanti. Fakat Hırvatlar bu maçı kaybederse, 2.'lik için büyük avantaj, Ukrayna'nın eline geçmiş olacak. Yani iki yıl önce yaşananların tam tersi olmuş olacak. Farklı anlamlar taşıyan bu önemli maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

7. Grup
Karışık gruplardan biri olan 7. Grup'ta da 2 önemli maç var. 18 puanlı lider Sırbistan, 14 puanlı 2. Fransa'yı ağırlayacak. 8 puanı bulunan 5. Romanya da 10 puanlı 3. Avusturya'yı konuk edecek. Romanya-Avusturya maçı TSİ 21.45'te, Sırbistan-Fransa maçı ise TSİ 22.00'de.

9. Grup
Avrupa'nın ilk biten grubu olacak bu grupta, son maç günündeyiz. 7 puanlı 3. Norveç, aynı puanda olan ancak gruptan çıkma ihtimali bulunmayan Makedonya'yı ağırlıyor. 10 puanlı 2. İskoçya da, grup liderliğini 3 ay önce garantileyen Hollanda ile karşılaşacak. Norveçliler Makedonya'yı yenip, Hollanda'nın galibiyet haberini bekleyecekler. Aksi takdirde, grubun sıralaması değişmeyecek. Bu iki önemli karşılaşma da TSİ 21.30'da.

CONMEBOL ELEMELERİ
Güney Amerika'da, cumartesi günü ezeli rakibi Brezilya'ya kendi sahasında yenilerek işini zora sokmuş olan Arjantin, zorlu Paraguay deplasmanına çıkıyor. Arjantin'in, bu maçta alacağı olası bir kötü sonucun ardından, hemen 2 puan gerisindeki Kolombiya ve Ekvador'a geçilme ihtimali bulunuyor. Bu nedenle işi çok sıkı tutmak zorundalar. Zorlu maç, TSİ çarşambayı perşembeye bağlayan gece 02.00'de başlayıp, NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

CONCACAF ELEMELERİ
Kuzey, Orta Amerika ve Karayip ülkelerinin katıldığı CONCACAF Elemeleri'nin final grubunda önemli maçlar oynanacak. 12 puanlı 3. Meksika, 1 puan üstündeki lider Honduras'ı ağırlarken; 13 puanlı 2. ABD, 5 puanla son sırada bulunan Trinidad&Tobago'ya konuk olacak. Grubun 5 puanlı diğer takımı El Salvador ise, 12 puanlı 4. Kosta Rika ile karşı karşıya geliyor. Tüm maçlar, Türkiye'ye göre sabaha karşı oynanacak.

CAF ELEMELERİ
A Grubu
Kötü bir başlangıç yapmasına rağmen, toparlanarak lider Gabon'u deplasmanda deviren Kamerun, bugün aynı takımla kendi sahasında karşılaşıyor. Afrika Aslanı maçı kazanması halinde, grupta liderliğe yükselecek. Önemli karşılaşma, TSİ 17.30'da başlayacak.

AFC ELEMELERİ
Asya'nın play-off turunda, ilk maçta kendi sahasında Suudi Arabistan'la 0-0 berabere kalan Bahreyn, bugün rakibiyle deplasmanda karşılaşacak. TSİ 22.15'te başlayacak karşılaşmanın sonunda tur atlayacak olan takım, Okyanusya Elemeleri'ni ilk sırada bitirmiş olan Yeni Zelanda ile 10-14 Ekim'de yeni bir play-off turu oynayacak..

Not: Bosna Hersek'le oynayacağımız maç, yazdığım tüm karşılaşmalar kadar önemli. Ancak herkes bu maçta neyin ne olduğunu bildiği için, tekrarlama yapmak istemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...