2 Ekim 2009 Cuma

Fatih Terim'in Kaleci Tercihi (?)


Son zamanlarda milli takımın geleneği hâline gelmiş bir olay var. TFF.org'da milli takımın aday kadrosu açıklanırken ilk sırada hangi kalecinin adı yazıyorsa, Fatih Terim ilk on birde o kaleciye şans veriyor.

Ve bugün milli takımın Belçika ve Ermenistan maçlarının aday kadroları açıklandığında bu konuda şaşırtıcı bir şeyle karşılaştım. Kadroda her zaman olduğu gibi 3 kaleci yer alıyor. Ancak Rüştü ve Volkan gibi sayısız kez milli takıma çağrılmış iki kaleci kadrodayken, ismi onların üstünde yazan bir kaleci var: Standard Liege'de harikalar yaratan Sinan Bolat.

Bu durum beni şaşırttığı gibi, aslında hoşuma da gitti. Çünkü Volkan da Rüştü de çok istikrarsız kaleciler, artık onların yerine yeni yetenekleri bulmalıyız. Sinan Bolat da Galatasaraylı Ufuk Ceylan'la birlikte bu konudaki en ciddi aday. Üstelik bu aralar çok formda ve Standard Liege'in en kilit oyuncularından biri konumunda.

Belki Fatih Terim de bu duruma düştükten sonra Dünya Kupası'na gidemememizin bir kayıp olmayacağını düşünüp, gençlerin önünü açmak için böyle bir seçim yapabilir. Ayrıca Belçika şampiyonunun kalecisi bir Türk iken, onu Belçika'daki maçta oynatmak güzel bir jest olur.

Not: Kadronun tamamına bu linkten bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...