5 Kasım 2010 Cuma

Beşiktaş'ın Gri Saçmalığı

Alternatif forma nedir? Bir takımın; deplasmana gittiğinde, hem iç saha forması, hem de dış saha forması, rakibe uymuyorsa, giyeceği formadır.

Beşiktaş da bu nedenle, UEFA ve TFF'nin zorlamasıyla, bu sezon gri bir alternatif forma yaptı. Bence gri gibi, siyahla beyazın ortasındaki bir renk yerine; Beşiktaş'ın tarihinde de yeri olan ve siyahla beyaza zıtlık gösteren kırmızı seçilmeliydi. Ama ne yapalım; alternatif, alternatiftir.

İşte tam da dün gece, Beşiktaş için alternatif forma ihtiyacı doğdu. Çünkü rakip Porto'nun forması, mavi-beyaz çubukluydu. Mavi, koyu bir maviydi ve sırtın tamamında olmak üzere, formanın geneline hâkimdi. Yani siyahla karışabilirdi -nitekim dün gece maçı izlerken gözüm çok fazla zorlandı. Beyazsa zaten beyazdı.

Kısacası, dün akşam Beşiktaş'ın giyebileceği en uygun forma, gri-alternatif formaydı. Ama Beşiktaş onun yerine, siyah forma-beyaz şort-beyaz çorap gibi garip bir kombinasyon giydi.

Fenerbahçe'yle Galatasaray; dışarıda içeride, her zaman her yerde alternatif forma giyerken; Beşiktaş, ihtiyacı olduğu gün bile giymiyor. Garip. Bir ortasını bulmak lâzım. Ama o günü de biz göremeyeceğiz gâliba...

3 yorum:

Selocan dedi ki...

Daha gri formaları tanıtılmadı galiba. Bizim çubuklu gibi ligin 2. yarısı tanıtılabilir. Ya da geçen sene yaptıkları gibi 4. formalarını hiç çıkartmayabilirler.

Henüz tanıtımı olmadığı için giyilmedi forma diye düşünüyorum. Ama dünkü maçta uygun olurdu dediğin gibi.

L dedi ki...

tanıtılsa filan bile 5 kere giysinler domalırım amk.

Burak Eken dedi ki...

"Galatasaray'ın yaptığı mı daha iyi, Beşiktaş'ın yaptığı mı?" diye düşünüyorum. Ama ikisi de çok saçma be abi.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...