23 Mart 2012 Cuma

Southampton'ın Premier Lig Yürüyüşü


Geçen sene Championship'e yeni çıkanların başarısı başlıklı bir yazı yazmıştık.
Bu sezon devam eden ligde bu yazımızı kanıtlar nitelikte bir nevi.
Aralık 27 senelik Premier Lig macerasının ardından 2005'te küme düşmüşlerdi.Maddi sorunlar nedeniyle zor günler geçiren kulüp 2009'da League One'a düşmüştü..
Yıllar sonra bu kadar yakınlar Premier Lig'e..

Son 8 haftaya girilirken en yakın rakibinin yani bu sezon çok iyi performans gösteren takımlardan biri olan Reading'in 5 puan önündeler.Ligin en çok gol atan takımlarından biri olmasının yanında en az gol yiyen takımlardan biri ki bu sezon 15 maçta gol görmediler kalelerinde...

30 yaşındaki Rickie Lambert takımın golcüsü durumunda.Bu sezon tam 4 kez hat-trick yapmayı başaran golcü futbolcu 24 golün altına imza attı.Bunun yanında Adam Lallana,Do Prado,Bily Sharp göze çarpıyor.Savunmada Chelsea alt yapısından çıkma Jack Cork,28 yaşındaki José Miguel da Rocha Fonte ve daha önce Celtic forması giymiş Jos Hooiveld takımın defanstaki sürekli forma giyen isimlerinden....

Gelecek maçlara baktığımızda ligin tepesindeki ve düşme hattında yer alan takımlar ile maçları var Southampton'ın.Hele 13 Nisan'daki Reading ile oynayacakları maç şuan ki puan durumundan anlaşılacağı üzere çok önemli bir karşılaşma olacak.

4 yorum:

Efe dedi ki...

Belki bir le tissier'leri yok ama seneye premier lig'de olmayı hak ediyorlar bence.

Adsız dedi ki...

Reading'in %51 satışının gerçekleşmesi sonrası ara dönemde yapılan transferler etkisi gösterdi ve son 2 ayda müthiş yükseliş gösterdiler, bunu da belirtmek lazım.

sampiyonuzbiz.tumblr.com

Adsız dedi ki...

Ayrıca Southampton, Billy Sharp'ı Doncaster'dan koparmak için çok uğraştı, başka takımlarda araya girdi ama £1.8m karşılığında renklerine bağladılar. Nitekim son maç 2 gol ondan geldi.
Jos Hooiveld takımda kiralıktı, aralık ayında 3 yıllık daha sözleşme imzalattılar.

thegunners16 dedi ki...

Sharp kaliteli golcü.Southampton ile Premier Lig'de iyi işler yapacak diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...