14 Haziran 2013 Cuma

Scout Not Defteri 34 - Todor Nedelev





İsim : Todor Nedelev
Doğum : Belozem, Bulgaristan
Doğum tarihi : 7 Şubat 1993
Takım : Botev Plovdiv
Numara : 8

Bulgaristan futbolunun son dönemdeki yıldız adaylarından biri Todor Nedelev. Botev Plovdiv forması giyiyor. Futbola da bu takımda başladı. Bu sezon yaptığı müthiş çıkışla dikaktleri çekti. Bulgaristan U21 takımının formasını da giymekte.
En büyük özelliği o etkili sol ayağı. Çok iyi solak onu baştan söylememiz gerekiyor. Bununla doğru orantılı olarak ciddi bir uzun pas yeteneği var. Ölü noktalara çok iyi toplar yolluyor. Oyun görüşü – aktif alanlar- dahil çok iyi. Teknik ve zeki. Her iki kanatta oynayabilmekle birlikte sağ kanatta tercih edilmekte. Robben gibi solak sağ açık. Pas ve takım oyununa yatkın bir yapısı var. Oyunu iki yönlü oynuyor ama zaman zaman takipçiliğinde sıkıntı oluyor. Aynı zamanda son vuruşları sıkıntılı. Ve birebirde adam eksiltme de pek başarılı değil. Özellikle kanat olması, bu eksik yönünü çok net ortaya koymakta.
9 gol 10 asist ile bitirdi bu sezonu. Botev’in parlayan mücevheri oldu. Bulgaristan U21 takımında da döktürmeye devam ediyor. Milanov ile Bulgar futbolu, bir yıldız daha kazanmak üzere. Botev 1.5 milyon euro civarı bir para istiyor. Nedelev’in peşindeki neredeyse tüm takımların Türk kulüpleri olduğunu söyleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...