8 Nisan 2010 Perşembe

İngiliz Futbolu...


2006-2007 sezonunda, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3 İngiliz takımı vardı: Manchester United, Chelsea ve Liverpool. Fakat Milan, bu 3 İngilizin arasından sıyrılıp, kupaya ulaşmıştı. Yine de, dünyanın kulüpler bazındaki en büyük turnuvasında son 4'e 3 takım sokmak, gerçekten büyük bir başarıydı.

2007-2008 sezonunda da çok benzer bir durum yaşanıyor ve yine aynı İngiliz takımları, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseliyordu. Bu kez son 4'teki İngiliz olmayan tek takım Barcelona'ydı ve onlar da yarı finalde Manchester United'a elenmişlerdi. İki İngiliz takımı final oynamış, Manchester United şampiyon olmuştu.

Bu iki sezonda İngiliz takımları adeta tarih yazarken; İngiliz Milli Takımı, Euro 2008 Elemeleri'ni geçemeyerek büyük bir hüsran yaşıyordu.

Euro 2008 faciasının ardından milli takımın başına Fabio Capello gelmiş ve takımın performansını kısa sürede yükseltmeyi başarmıştı. Milli takım, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde iyi sonuçlar alırken, kulüpler de performanslarını sürdürüyorlardı. 2009 yılında, Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki takımlardan 3'ü yine İngiliz'di. Barcelona şampiyon olsa da, İngilizlerin başarısı yine alkış alıyordu.

Bugün tarih, 8 Nisan 2010. İngiltere Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'ni oldukça başarılı bir şekilde geçerek, kupaya katılma hakkı kazandı. Şu an, uzun zamandır olmadıkları kadar iyiler. Kupanın gizli favorilerinden biri olarak gösteriliyorlar. Ancak dün gece Mancherster United'ın Bayern Münih'e elenmesi sonucu, İngilizlerin Şampiyonlar Ligi'nde takımı kalmamış oldu. Yani bu kez yarı finalde bırakın 2'yi, 3'ü; tek İngiliz takımı dahi yok.

Kulüplerinin en başarılı olduğu dönemde milli takımları başarısız olan İngilizler, bu kez kulüpleri kötü durumdayken ve milli takımları formdayken, acaba Dünya Kupası'nda başarılı olabilecekler mi?

Kâhin değiliz, bu sorunun cevabını veremeyiz. Ancak İngiltere, Güney Afrika'da başarılı olursa, şahsen hiç şaşırmayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...