12 Eylül 2011 Pazartesi

Geçen Seneden Farklı / 3-0



Aslında bu resim maçın özeti...

İki takımda hazır değildi.
İlk önce Kayserispor hakkında bir şeyler yazalım.,Bursaspor'a göre gerçekten hazır değildiler.Özellikle oyuncuların çoğunun yeni olması bu maçta çok zorluk çıkardı Kaysersipor'a.Cangele'nin de sakatlanması bunun üzerine tur biber oldu.

Bursaspor için girişte dediğimiz gibi resim her şeyi anlatmakta yetiyor.Geçen seneki nerdeyse hemen hemen çoğu maçtan daha iyi oynadı takım,zevk verdi.Ne oynadığını biliyordu.En önemlisi açlık var futbolcularda.Bunu net göremiyoruz.Zaten geçen seneki oyunculara ve bu seneki oyunculara baktığımızda bunu rahatça görebiliyoruz.
Transfer politikasıda bunun üzerine zaten.Geçen sezon futbolun son döneminde olan,yaşı ilerlemiş oyuncular ile yollar ayrıldı ister istemez.Çünkü bir değişim gerekiyordu.Bu değişim onlarla başladı.Son halkalarıda Sercan ve Volkan oldu.

Velhasıl kelam genç,başarıya aç futbolcular alındı.Bursaspor'un oynadığı futboldan uzun süre sonra zevk verdi gerçekten.
Oyuncu performanslarına bakacak olursak direkt olarak göze N'Diaye çarpıyor.Gerçekten şuana kadar yapılmış en iyi transfer desek yanlış olmaz.Gerçekten 40 yıllık Bursasporlu gibi.MaşaAllah diyelim.Yanındaki partneri Adem Koçak'ta iyiydi hakkaten.Pek umutlu değildim ama yerinde müdahaleleri ile gerçekten iyi oynadı.
Basser'de şaşırtı beni.O bölgede eksikliği henüz iki gün önce gelmesine rağmen çok iyi doldurdu.
Carson'a pek top gelmedi ama bazı toplarda başarılıydı.
Tagoe ve Bangura'ya gelecek olursak...İkisininde zamana ihtiyacı var.Bangura'nın özellikle.Bu takımın sistemini falan her şeyini çözmesi lazım.Ama diğer maçlara göre daha iyi olduğunu,çok çalıştığını söylemek lazım.Tagoe ise Basser gibi o da yenilerden.Girdiği gibi net gol pozisyonları buldu.Zamana ihtiyacı var onunda..



Bunun yanında gelecekte kaptan olacağını düşündüğümüz Serdar Aziz ve son giden gelenlerin ardından takımda yavaş yavaş liderlik kimliğine bürünen Ozan bu senenin flaş oyuncularından ikisi olacak bana göre.Özellike Ozan İpek...Bu beklentilerimin sebebini Ozan'ın bugünkü maçlarda gollerdeki sevinçlerini geçtiğimiz yıllarla karşılaştırdığımızda bile anlayabiliyoruz.Bu sene kariyerinde tavan yapabilir.

Bir iki kelamda Batalla hakkında edelim.Bu sene 10 numaralı formayı sırtında taşıyor.Tam bir profesyonel..Bursaspor tarihinin belki de en teknik oyuncusu..Bugün de klasını gösterdi.

Genel olarak nokta transferlerin yanında her zaman dediğimiz gibi takımın tam oturmamasına rağmen oynama isteği,takım ruhu Bursaspor'un bu maçtaki en büyük kozuydu.Ama şunu da söyliyeyim.Takımın bu kadar iyi oynamasını beklemiyordum.Nazar değmesin...
Bakalım....İlerleyen haftalar neler gösterecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...