24 Mayıs 2010 Pazartesi

Santiago Bernabeu'da İtalyanlar


Çok fazla geriye gitmeyelim. Bundan 2 yıl önce, Real Madrid'le Roma, Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda eşleşmişlerdi. İlk maçı kendi sahasında 2-1 kazanan Roma, rövanşı da Madrid'de aynı skorla kazanarak turu geçmişti.


Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan Real Madrid ve Juventus, önce Torino'da karşılaştı. Maçı 2-1 kazanan ev sahibi Juve, rakibini deplasmanda da 2-0 mağlup ederek, grup liderliğini büyük ölçüde garantiledi.


Real Madrid, bu sezon da grupta başka bir İtalyan'la, Milan'la eşleşti. İki takım, 3. maç gününde Madrid'de karşılaşıyordu. Sezon başında transfere büyük para harcayan Real Madrid, kadrosu zayıflayan Milan karşısında mutlak favoriydi. Ancak Milan, Santiago Benabeu'dan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.


Geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Şampiyonlar Ligi Finali, Santiago Bernabeu'da yapıldı. Alman Bayern Münih'i 2-0 yenen İtalyan Inter, Bernabeu'da kazanan İtalyanların bir yenisi oldu.

Bir de unutmadan... İspanya'da düzenlenen 1982 Dünya Kupası'nın finali de Santiago Bernabeu'da yapılmış ve Federal Almanya'yı 3-1 yenen İtalya, şampiyon olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...