29 Mayıs 2010 Cumartesi

We Could Be The Host


Türk futbolu olarak, bir uluslararası turnuvanın daha ev sahipliğini kaybetmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Üç kez üst üste aday olup kaybettiğimize mi yanayım, geçildiğimiz rakibimizin bu turnuvayı 3. kez düzenleyeceğine mi, bilemiyorum.

İşin trajikomik yanı, Platini o zarfı gösterdikten birkaç saat sonra, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone bir açıklama yapmış. Beş senedir gereken ilginin yarısını bile gösteremediğimiz F1'in patronu, Türkiye GP'si için 10 yıllık yeni sözleşmenin imzalanmak üzere olduğunu söylemiş ve eklemiş: "Türkiye'de taraftar sayısının az olduğu doğru. Ancak F1 tarihi olmayan bir ülkede geniş kitlelere ulaşmanın zaman alacağı unutulmamalı. Cumartesi ve pazar günlerini beklemeliyiz. Eminim katılım geçen seneye göre daha iyi olacaktır."

Gerçekten şaka gibi. Ülkedeki en sevilen spor dalında bir ev sahipliği koparabilmek için yıllardır koşturup bir sonuç elde edemiyoruz; ama tribün kapasitesinin 4'te 1'ini ancak doldurabildiğimiz bir organizasyonu -inşallah- 10 yıl daha düzenleyeceğiz. Üstelik bu öyle fasa fiso bir organizasyon da değil, motor sporlarındaki en büyük organizasyon!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...