6 Mayıs 2011 Cuma

Eredivisie'de Yılın Maçı | Ajax - Twente


Hollanda Ligi'nde son haftaya girerken ligin ilk 3 sırası hariç diğer sıralar hemen hemen belli oldu.
İlk üç sıra gerçekten karışık..İlk önce üç sıranın nasıl oluştuğuna bakalım.
Lider Twente 71 punla...İkinci Ajax 70 puanda..Üçüncü PSV 68 puanda..
Son hafta yani bu hafta Ajax - Twente maçı olduğu için PSV'nin şampiyon olma şansı yok.
Ama Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılma şansları bulunuyor.Bu hafta Groningen'i yenip Ajax'ın puan kaybetmelerini bekleyecekler.

Şimdi asıl maça gelelim..Hollanda Eredivisie'de dananın kuyruğu bu maçta kopacak.Bu maçtan önce iki ekip Hollanda Kupası finalinde karşı karşıya gelecek
Twente geçen hafta Willem 4-0'lık galibiyet elde edip liderliğini korumayı başarmıştı.
8 haftalık yenilmezlik serileri sürmekte.
Twente adına bana göre maçın kilit ismi Theo Janssen olacak.Harika bir performans sergiliyor bu sezon.Özellike son haftalarda skor yönünden takıma büyük katkı yapıyor.Son altı haftada altı gole imza attı Hollandalı orta saha oyuncusu.
Zaten Twente'nin bana göre başarılı olmasının nedenlerinin biri özellike orta saha oyuncularınında skor yönünde çok destek alması.Janssen bu sezon oynadığı tüm maçlarda 18 , diğer bir orta saha oyuncusu Chadli ise 13 gole imza attı.

Ajax cephesine gelecek olursa,geçen hafta zorlu Heerenveen deplasmanında 3 puan alarak bu maça geliyorlar.1-0 geriye düştükleri maçı Sulejmani ve Eriksen'in golleriyle kazanmayı başardılar.Çok formdalar.Son 5 maçlarını kazandılar.Ayrıca son 8 maçta 7 galibiyetleri var.Bu süreçte 22 gol atmayı başardılar.
Maçın kilit isimleri bana göre Hamdoui,Sulejmani ve Siem de Jong olacak.El Hamdoui ve Sulejmani'nin iyi hücumcular olduğunu biliyoruz fakat de Jong'a da dikkat çekmek istiyorum.Bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen bu sezon oynadığı maçlarda 13 gol , 8 asistlik performansla oynadı.

Sonuç olarak pazar 8 ve 15 Mayıs'ta Hollanda Eredivisie'de yılın maçları oynanacak.Özellikle 15 Mayıs'ta oynanacak karşılaşma çok kritik.Güzel,zevkl,bol gollü bir karşılaşma olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...