27 Şubat 2012 Pazartesi

Sezonun İlk Kupası Liverpool'un


Bir finalde görebileceğimiz her şey vardı maçta.Goller,uzatmalar,penaltılar...
Hakikaten güzel maç oldu.Hele iki takımında öne geçmesi ve daha sonra birbirlerini yakalaması ile gayet zevkli bir maç oldu.Öyleki kupa gitti geldi maç içerisinde her iki takım içinde...Bu penaltılar içinde geçerliydi..

Cardiff zorlu aşamalardan geçti Liverpool gibi final için.Birbir elediler rakiplerini..Final onlar için büyük bir adımdı.Çünkü kazanılacak bir kupadan öte,Avrupa Ligi'ni katılabilirlerdi.Çokta uğraştılar,zaman zaman Liverpool'a çokta iyi baskı kurdular.Mesela 2-1 olduktan sonra buradan dönmez demiştim ama o kısa sürede çok iyi yüklendiler Liverpool kalesine ve nitekim Turner ile golü buldular.Ancak penaltılar Crystal Palace maçındaki gibi şanslı değillerdi.

Penaltılarına da iyi başlamışlardı halbuki.İlk iki penaltıları 1-0 önde kapatmışlardı.Fakat ondan sonra ne olduysa her şey tersine döndü ve Steven Gerrard'ın kuzeni Anthony Gerrard'ın kaçırdığı penaltı ile kupayı alan taraf Liverpool oldu.Ama şunu söylemeliyim Cardiff kadrosu iyi gerçekten..Bu sezon çıkacaklarını düşünüyorum Premier Lig'e...

Liverpool cephesine bakacak olursak...
Liverpool ise çok daha zorlu yollardan geldi desek yanılmış olmayız.Stoke ve Chelsea'yi eledikten sonra yarı finalde Manchester City ile karşılaşmışlardı.0-1 ve 2-2 skorlar ile turu geçmişleri.
Maça dönecek olursak..Karşılaşmanın hemen başında Glen Jonhson'un harika şutu gol olsaydı farklı bir maç izleyebilirdik.Geçen dakikalar ve atılan gol Cardiff'in direncini arttırdı çünkü.Ama özellikle ikinci yarının başında çok büyük baskı kurdular.Bunun neticesinde de golü bulmayı başardılar.

Ve bir iki kelimede dünkü atmosfer hakkında edelim.Hakikaten mükemmeldi.Bir taraf mavi bir taraf kırmızı.Tam bir futbol şöleniydi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...