24 Ağustos 2012 Cuma

Championship'te Yeni Sezon - 1


Championship'te yeni sezon başladı.İki hafta geride kaldı.
Sezon başlarken takımlar hakkında küçük bilgiler paylaşalım dedik.

BARNSLEY

Geçen sezonu düşme hattının hemen üstünden bitirerek ligde kalmayı başaran Barnsley,İpswich’ten sonra ligin en çok gol yiyen ekibi olmuştu.125 yıllık tarihinde bir çıkıp bir düşen bir takım görünümde olan Barnsley’in çok ilginç ama bir o kadarda güzel logosu dikkatlerden kaçmıyor.
Bu sezonki transferlerden en göze batanı şüphesiz Mido oldu herkes için.Her ne kadar eski performansından uzak olsada,ada futbolunu bilmesi de sebebiyle iyi katkı verecektir.Fakat Mido,Docncaster ile oynanan hazırlık maçında sakatlandı.Bunun üzere bir diğer forvet,son zamanlarda kısa süreli kontratlar yapılmış Marlon Harewood transfer edildi.
Liverpool alt yapısında çıkma 18 yaşındaki Toni Silva’da bu sene ciddi şans bulacak gibi.

Takımdan ayrılan oyunculara baktığımızda 22 yaşında olmasına rağmen 100 Barnsley maçına çıkan,geçen sezon 5 gol 7 asistle oynayan Butterfield ,takımın geçen seneki en golcü oyuncularından Andy Gray ve David Cotterill en önemli isimler olarak göze çarpıyor.

Bu sezon takımda genç oyuncuları daha sık görebiliriz.Geçen sezon 19 yaş ve altı dört oyuncu şans bulurken,takımın yaş ortalaması 25.

Gelenler :

Marlon Harewood ( Nottingham Forest’tan )
Tomazs Cywka ( Reading’den )
Toni Silva ( Liverpool’dan )
Ben Alwick ( Tottenham’dan )
Mido ( Zamanlek’ten )
Lee Collins ( Port Vale )
Jacob Melis

Gidenler:

Nathan Doyle ( Bradford )
Daivd Cotterril ( Doncaster )
Andy Gray ( Leeds )
Jacob Butterfield ( Noriwch )
David Preece
Jay McEveley ( Swindon )
Alastair Taylor


BIRMINGHAM

Geçtiğimiz sezonu dördüncü sırada bitirip play-off oynama şansı kazanan ve yarı finalde Blackpool’a yenilip Premier Lig’e çıkma umutları geçen sene için sona eren Birmingham,bu sezonda zirve adaylarından biri olarak göze çarpıyor.
Ligin yaş ortalaması olarak en yüksek sayısına sahip Birmingham,teknik direktörü Chris Hughton’ın Norwich’e gitmesinin ardından teknik direktörlüğe yedi senelik Newcastle deneyimi olan ve geçen sene Huddersfiel’ı Championship’e taşımış Lee Clarck’i getirdi.

Transfer döneminde en göze batan transferleri geçen sene Crystal Palace’te çok iyi performans sergileyen ve Manchester United’a karşı kupada çok iyi bir oyun ortaya koyan Darren Amberos oldu.Bunun yanında yılların golcüsü Peter Loverkands’ı da transfer ederlerken,geçen WBA’da kiralık forma giyen Foster’ın bu sezon bonservsinide verdiler.Zaten Jack Butland gibi İngiltere futbolunun yeni göz bebeği bir kaleci varken,Foster’dan 5 milyon euro kazanmak çok iyi iştir.Bunun yanında Cardiff’e transfer olan genç orta saha Jordan Mutch bir diğer takımdan ayrılan isim.

Gelenler :

Ravel Morrison ( West Ham )
Darren Ambrose ( Crystal Palace )
Hayden Mullins ( Porstmouth )
David Lucas ( Rocdale )
Peter Lövekrands ( Newcastle )

Gidenler :

Andy Sammons ( Hereford )
Graham Hutchinson ( Lincoln ) Kiralık
Ben Foster ( WBA )
Jordan Mutch ( Cardiff )
Luke Hubbis ( Telford )
Enric Valles
Cian Hughton
Caleb Folan


BLACKBURN ROVERS


Geçen sezon Premier Lig’den düşen ekiplerden biri olan Blackburn kağıt üzerinde ligin en kaliteli kadrolarından birine sahip en çok parayı harcayan takımlardan biri konumundalar.
3.8 milyon euroya Newcastle’dan Leon Best’i kadrosuna katan Blackurn,1.9 milyon euroya Fulham’dan Dickson Etuhu’yu transfer etti.Yaşlı kurtlar 35’lik Murphy ve 36’lık Nuno Gomes ile Galatasaray’dan kiralanan Kazım Kazım ile bu sezon çok enteresan bir takım olacağını sinyalarini verdi Blackburn.
S
Pedersen,Dunn,N’Zonzi gibi isimler takımda kalırken geçen sezon küllerinden doğan Yakubu,QPR’ye transfer olan Hoillet takımdan ayrılan en önemli isimler.

Gelenler :

Kazım Kazım ( Galatasaray ) Kiralık
Dickson Etuhu ( Fulham )
Fabio Nunes ( Portimonense )
Nuno Gomes ( Braga )
Leon Best ( Newcastle )
Danny Murphy ( Fulham )
Paulo Jorge ( Porto )

Gidenler :

Myles Anderson ( Aldershot )
Nick Blackman ( Sheffield United )
Jordan Slew ( Oldham ) Kiralık
Matthew Pearson ( Rodchale )
Junior Hoillett ( QPR )
Yakubu ( Guangzhou )
Herold Goulon
Vince Grella
Michel Salgado


BOLTON

Geçen sezon ligde düşmesine rağmen teknik direktörünü değiştirmeyen takımlardan biri olan Bolton’da bu sezon değişim rüzgarları yaşandı.Birçok isim takım ayrılırken bunların üzerine 1-2 takviye yaptılar.Geçen sezon ligin en çok yiyen ekiplerinden biri olan Bolton Leicester’ın başarılı savunma oyuncusun Matt Mills’i 2.5 milyon euroya transfer etti.Jaaskelainen’in West Ham’a gitmesinin ardından kaleci rotasyonu daralan Coyle,Leeds’ten Andy Lonergan’ı takıma kattı ki Bogdan ile korurlar bu sezon kaleyi.
Geçen seneyi WBA ve İphwich’te ( 9 gol attı ) geçiren Keith Andrews ve Arsenal ayrılan Benik Afobe takımın diğer transferlerinden.Tuncay’ın kiralık sözleşmesi de bitti.

Bu arada Fabrice Muamba futbol bıraktı,bu notuda hatırlatalım.

Bakalım bu sezon merakla beklediğimden takımlardan biri Bolton nasıl bir performans sergileyecek,ilk sezonunda zirveyi zorlayabilecek mi ?

Gelenler :

Benik Afobe ( Arsenal ) Kiralık
Andy Lonergan ( Leeds )
Matt Mills ( Leicester )
Keith Andrews ( WBA )
Joe McKee ( Burnley )

Gidenler :

Marck Connolly ( Crawley )
Reo Coker
Paul Robinson
Gretar Steinnson
Robbie Blake ( Doncaster )
Rhys Bennett ( Rochdale )
Ivan Klasnic
Sean Davis
Ricardo Gardner
Topa Obadeyi ( Rio Ave )
Jaaskelainen ( West Ham )
Tom Eckersley ( Accrington )



CARDİFF

Yıllardır yüzüp yüzüp karaya işin kuyruğuna gelip son maçlardan kaybeden bir takım Cardiff.Olmuyor bir türlü,ve bir şekilde eleniyorlar. Geçtiğimiz sezonda play-off’lara kalmışlar fakat West Ham’a elenmişlerdi.
Bu sezona yaptıkları yatırımlar ile daha iddialı girdiklerini söylemek gerekir.
MacKay’ın ve öğrencileri bu akşam Huddersfield maçıyla sezona merhaba diyecekler.

Yeni transferler içerisinde birçok kişiyi heyecanlandıran bir isim var.O’da Koreli Kim Bo.
Hiç izlemedim fakat oyuncu hakkında söylenenler çok iyi. Devam eden Japonya Ligi’nde 9 gol 4 asistle oynadı ve bu yaz transfer döneminde adaya düştü yolu.
Diğer merak ettiğim transfer Ettien Velikonja.
23 yaşındaki Slovenyalı santrafor 23 yaşında olmasına rağmen 150’den fazla profesyonel maça ve çıktı milli takım formasınıda terletmekte.

Ayrıca Craig Bellamy tekrar evine döndü ve takıma katıldı. Geçen sene zaman zaman sıkıntı yaşayan Cardiff için bir isim olacak. Nitekim Heidar Helguson ve genç orta saha Jordan Mutch transferiyle zaten kadrosunda Whittingham,Gunnarson gibi çok iyi isimleri barındıran Cardiff’in bu sezon Premier Lig’e çıkacağını düşünüyorum.

Gelenler :

Bellamy ( Liverpool )
Helguson ( QPR )
Bo ( Cerezo Osaka )
Velikonja ( Cerezo Osaka )
Jordan Mutch ( Birminghm )
Joe Lewis ( Peterborough )

Gidenler :

Paul Quinn ( Doncaster )
Anthony Gerrard ( Huddersfield )
Tom Heaton ( Bristol City )
Kenny Miller ( Vencouver Whitecaps )
Aaron Wildig ( Shrewsbury )
Lee Naylor,Jonathan Meades,Jordan Santiago,Ibrahim Farah,Alex Evans
Jon Parkin ( Fletwood )

WOLVES

Maziyi arayan takımlardan biri olan Wolverhampton Wanderers sezona Kuzey ekolü ile başlıyor. Kopenhag’da harika işler yapan,geçen sezon Köln’de ise tam tersi durumla karşı karşıya kalan Stale Solbakken kurtların bu sezonki teknik direktör olacak.
İngiltere’de en sevdiğim takımlardan biri olan Wolves transfer döneminde adı sıkça duyulan kulüplerden biri.
Solbakken’in geçen sene Köln’den öğrencisi Peszko,Lilleström’den transfer edilen 91 doğumlu transfer Sigurdarson ve Rennes’den kiralanan Doumbia’yı transerleri göze çarpıyor.

Bunun yanında şuana kadar Kigthly’yi Stoke City’ye,Sam Vokes’u Burnley’e , Guedioura’yı Nottingham Forrest’a satarak beş,beş buçuk milyon euor civarında gelir elde eden Wolves’da takımın en iyi oyuncuları Matt Jarvis ve Steven Flecther’ın adı sıkça transfer söylentileriyle anılmakta.Öyle ki iki oyuncu içinde 10-15 milyon poundluk teklifler geldi ve bu tekliflerin birçoğunu reddeti Wolves .Ve en son okuduğumda transferler listesine konulmuşlardılar.
Bu iki oyuncunun transferi gerçekleşirse , transfer dönemi için yeni başlayacak Wolverhampton için.


Gelenler :

Peszko ( Köln ) Kiralık
Tongo Doumbia ( Rennes ) Kşralık
Björn Sigurdarson ( Lilleström )
Frenk Nouble ( West Ham )
Jamie Tank ( Wallsall )

Gidenler :

Michael Kightly ( Stoke )
Cassidy ( Tranmare )
Sam Vokes ( Burnley )
Adlene Guedioura ( Nottingham Forrest )
Liegh Griffiths ( Hibernian ) Kiralık
Mendez ( Peterborough )
Ashley Hemmings ( Walsall )
Louis Harris ( Wimbledon )
James Spray ( Telford )


LEİCESTER

Taylandlı yatırımcılar sayesinde transferde önemli paralar harcıyan fakat geçen sezon istenilen başarıyı elde edemedi Leicester ki play-off’a bile kalamadılar.
Bu sezon ise Bamba,Matt Mills,John Paintsill ve Peltier gibi savunma elemanları kaybederek başlıyorlar. Yerlerine gelen oyuncular Manchester United’dan ve Football Manager’den tanıdğımız Ritchie de Laet,Norwich’ten Zak Whitbread. Açıkçası mevcut kadoryada bakınca ve uzun maratonu düşündükçe savunma takviyesi gerekli gibi.

Bunun yanında futbolseveleri asıl heyecanlandıran isim Anthony Knockaert.
Geçen sezon Guingamp formasıyla Ligue 2’de çok iyi işler yapan genç oyuncuyu bu sezon mavi forma altında izleyeceğiz.Bunun yanında Fletwood formasıyla Conference ligde otuzun üzerinde gol atan ve hafta içi kupa maçında da golünü atan Jamie Vardy’yi merakla bekliyoruz.

Gelenler :

Anthony Knockaert ( Guinghamp )
Zak Whitbread ( Norwich )
Makro Futacs ( Portsmouth )
Ritchie de Laet ( Manchester United )
Matty James ( Manchester United )
Jamie Vardy ( Fleetwood )

Gidenler :

John Paintsil ( Hapoel )
Lee Peltier ( Leeds )
Steve Howard ( Hartlepool )
Chris Weale ( Shrewsbury Town )
Matt Mills ( Bolton )
Oliver Norburn ( Bristol Rovers )
Sol Bamba ( Trabzonspor )
Franck Moussa , Darius Vassel , Elliot Chamberlein


MİDDLESBROUGH

Geçen sezonu yedinci sırada bitirerek play-off oynama şansını kaçıran Middlesbrough bu sezon kağıt üstünde ligin en değerli takımlarından biri. Premier Lig’de görmeye alıştığımız takım bir türlü çıkamadı Championship’ten.
Transfer anlamında pekte aksiyon olmadı onlar adına.Emnes,McDonald ve Tomson gibi oyuncular takımdalar. Fakat bu sezon özelinde diğer takımları bakınca play-off potası için işlerinin çok zor olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde.

Gelenler :

Mustapha Carayol ( Bristol Rovers )
Hayson Leutwiler ( Basel )
George Friend ( Doncaster )
Woodgate ( Stoke City )
Leadbitter ( Ipswich )
Emmanuel Ledesma ( Walsall )

Gidenler :

Tony McMahon ( Sheffield United )
Jonathan Grounds ( Oldham )
Jonathan Franks ( Hartlepool )
Barry Robnson ( Vencouver Whitecaps )
Malaury Martin , Matthew Bates , Bartholomew Ogbeche , Danny Coyne


HULL CITY :


Geçtiğimiz seneyi sekizinci sırada bitiren bir Hull City var.Az gol atan az gol yiyen takımlara direk örnek verebiliriz onlara.Ligin en az gol yiyen ikinci takımı olmalarına rağmen,en az gol atan dördüncü takımı durumundalar.Savunmayı iyi yapmalarının yanında gol problemini aştıkları takdir de çok daha iyi durumda olacakları kesin.
Bu durumu değiştirmek istedikleri yaptıkları transferler ile belli ediyor.
Sone Aluko…
Blogda,twittterda çeşitli platformlarda çokça bahsettik bu adamdan.Rangers’ın geçen sene ayakta kalmasını sağlayan futbolculardan biriydi yaptığı çıkışla.Yeni sezonda turuncu-siyah formayı giyeyecek. Rangers’da birden parladı,bakalım bu parlama saman alevi gibimi olacak,yoksa sürekliliği sağlayacak mı ?

Bunun yanında yeni transferlerden biride Alman golcü Nick Proshwitz geçen sene Bundesliga 2’de üç oyuncuyla birlikte gol krallığında aynı sırada yer alan isimdi. Proshwitz,İngiliz golcü Matt Fryatt ile gol yükünü çekecek gibi görünüyor takımın.


Gelenler :

Alex Bruce ( Leeds )
Sone Aluko ( Rangers )
Abdoulaye Faye ( West Ham )
Nick Proschwitz ( Paderborn )
Eldin Jakupovic ( Aris )

Gidenler :

Sonny Bradley ( Aldershot ) Kiralık
Richard Garcia ( Melbourne Heart )
Kamel Ghilas ( Stade Reims )
Kevin Kilbane ( Coventry )
Will Atkinson ( Bradford )
Rob Peet ( Hinckley United )
Dele Adebola ( Rochdale )
James Harper ( Hungerford Town )
Mark Cullen ( Bury )
Adriano Basso ( Futbolu bıraktı )
Gavan Holohan


BLACKPOOL


Blackpool deyince benim aklıma gol geliyor. Premier Lig’de böyleydi,Championship’te böyle. İki sene önce play-off finalinde Wembley’de Cardiff’i yenip Premier Lig vizesi almışlardı. Geçtiğimiz sezonda yine play-off finaline çıkmalarına rağmen bu sefer West Ham’a yenilerek bu şansı kaçırdılar.
Ian Halloway ilginç bir teknik adam.Yine enteresan bir takım ortaya çıkaracaktır.

39 yaşında olmasına rağmen geçen sezon takımın gol yükünü rakip ağları 16 kez sarsab Phillips’i bu sezonda sıkça izleceğiz gibi. Takımın bir başka Phillips 21 yaşındaki Matt iyi bir sezon geçirmesini beklediğim isimlerden biri takımda.

Genellikle giden oyuncuların yerine takviye yapıladı. En dikkat çeken isimler Dundee’den gelen Scott Robertson ve Hercules’ten gelen Tiago Gomes…


Gelenler :

Alberto Noguera ( Atletico Madrid )
Adda Djeziri ( Viborg )
Scott Robertson ( Dundee United )
Tiago Gomes ( Hercules )
Isaiah Osbourne ( Hibernian )
Jake Caprice ( Crystal Palace )

Gidenler :

Roman Bednar ( Sivasspor )
Matt Hill ( Sheffiled United )
Keith Sothern ( Huddersfield )
Stephen Husban ( Dunfermilne )
Brett Ormerod ( Wrexham =
Lomana LuaLua ( Karabükspor )
Daniel Bogdanovic


NOTTINGHAM FORREST

Geçtiğimiz sene zirve hattı yerine düşme hattında gördüğümüz yılların kulübü Nottingham Forrest bu sezona yenik tenik direktörleri Steve O’Driscoll ile sezona başlıyor. 55 yaşındaki teknik adamın kariyerinde Bournemouth,Doncaster,Crawley tecrübeleri var.

Takım bu yaz için en önemli gelişme kulübün yeni sahiplerinin Kuveytlilerin olması oldu herhalde.Kuveytli Al-Hasawi ailesi kulübü satın aldı.

En flaş transferleri İrlanda Milli Takımı ve WBA’nın forvet oyuncusu Simon Cox oldu.25 yaşında forvet oyuncusunu 2.5 milyon euroya kadrolarına kattılar.

Şunu da söylemek lazım,takım birçok futbolcu ayrıldı.
Marlon Harewood,Paul Anderson,Joel Lynch,Luke Chambers ve 3 milyon euroya Reading’in yolunu tutan Chris Gunter ayrılan bazı isimlerden.


Gelenler :

Sam Hutchinson ( Chelsea ) Kiralık
Simon Cox ( WBA )
Daniel Ayala ( Norwich )
Danny Collins ( Stoke City )
Adlene Guedioura ( Wolves )
Simon Gillet ( Doncaster )
Dan Harding ( Southampton )
BURNLEY :

Geçen sezon altmış iki puan toplayarak 13.sırada bitiren Burnley bu sezon genç golcüsü Jay Rodriguez’den mahrum kalacak. Rodriguez’i 7.5 milyon pound dolaylarında Southampton’a verdiler.

Lancashire bölgesi ekiplerinden biri olan Burnley’i 2011 yılından beri 33 yaşında Eddie Howe çalıştırıyor..

İki sezon önce düşktükleri Premier Lig’e tekrar çıkabilecekler mi bilinmez yinede bu ligin iyi takımlarından oldukları kesin. Fakat başta dediğimiz gibi Jay Rodriguez’i ağrılayacaklar bu sezon bana göre. Sam Vokes’u transfer ettiler,fakat ne kadar yararlı olur o da bilinmez…
Bekleyip göreceğiz.

Derby’den transferleri Hason Shackell’a da kaptanlık verildi.


Gelenler:

Brian Stock ( Doncaster )
Sam Vokes ( Wolves )
Joseph Mills ( Reading )
Jason Shackell ( Derby )
George Porter ( Leyton )
Luke O’Neill ( Mansfield )

Gidenler :

Tom Anderson ( Barrow ) Kiralık
Joe Jackson ( Barrow )
Jay Rodriguez ( Southampton )
Joe McKee ( Bolton )
Alex-Ray Harvey ( Barrow )
David Lynch , Brian Easton , Andre Amougou , Dominic Knowles , Clarke Carlisle .


LEEDS UNİTED

Leeds United ilginç takım vesselam. İki sene önce kupa maceraları hala akıllardayken geçen sene 90+11’de attıkları gol ile yine enteresan bir şekilde hafızalara kazındılar.
Geçen sezonu 61 puanla 14.sırada tamamlayan Leeds United’da geçen sezon takımın gol yükünü çeken Ross McCormack’tı.Bunun yanında dört senedir Leeds formasını terleten ve benim en beğendiğim futbolculardan biri olan Snogdrass’ı bu sezon Norwich’te izleyeceğiz.
Takımın en büyük eksiği bu.

Başta Portsmouth’tan olmak üzere birçok transfer yaptı Leeds United. David Norris , Jason Pearce , Luke Varney , Jamie Ashdown olmak üzere dört futbolcu geldi Pompei’den.
Bunun yanında yılların tecrübesi,bir türlü eski günlerine dönemeyen El Hadji Diouf’u da Leeds United’da izleyeceğiz bu sezon.

Gelenler :

El Hadji Diouf ( Doncaster )
Lee Peltier ( Leicester )
David Norris , Jamies Ashdown , Luke Varney , Jason Pearce ( Porstmouth )
Paddy Kenny ( QPR )
Rodolp Austin ( Brann )
Andy Gray ( Barnsley )
Paul Green ( Derby )

Gidenler :

Bily Paynter ( Doncaster )
Andrew O’Biren ( Vencouver Whitecaps )
Alex Bruce ( Hull City )
Robert Snodgrass ( Norwich )
Andy Lonergan ( Bolton )
Adam Clayton ( Huddersfield )
Maik Taylor ( Millwall )
Mikael Forsell , Danny Webber


WATFORD

Geçe sezonu 11.sırada bitiren Watford’da bu sezon yeni bir sayfa açılıyor.
İtalya Pozzo ailesinin satın almasıyla ( aynı zamanda Pozzo ailesi Udinese ve Granada kulüplerininde sahibi ) büyük değişime giden Watford’da ilk olarak teknik adam görevine Gianfranco Zola getirildi.

Transferlerin çoğu da Granada ve Udinese’den kiralık olarak geldi zaten. Bu iki takımın dışın QPR’den Fitz Hall ve Arsenal’dan 35 yaşında kaleci Almunia diğer transferlerde.
Bakalım nasıl bir performans sergileyecekler merakla bekliyoruz bu sezon.

Gelenler :

Alex Geijo,Matej Vydra,Almen Abdi,Leo Beleck ( Udinese )
Ikechi Anya , Daniel Pudil ( Granada )
Manuel Almunia ( Arsenal )
Fizt Hall ( QPR )



CRYSTAL PALACE

Geçtiğimiz sezon Carling Cup’ta yarı finale kadar çıkıp Cardiff’e elenen Crystal Palace geçtiğimiz sezonu 17.sırada bitirmişti.
Wilfried Zaha gibi albenisi yüksek,genç bir oyuncuyu daha transfer sezonu bitmese bile kadrosunda tutmayı başaran Crystal Palace’ta çok cidd isimler takımdan ayrıldı.

Bunların başında iki genç oyuncu Nathaniel Clyne ve Sean Scannell gelmekte. Henüz 21 yaşında olmasına rağmen 130’un üzerinde profesyonel lig maçına çıkan Sean Scannell,ligin yeni ekiplerinden Huddersfiel’ın yolunu tutarken Clyne’de Premier Lig’in yeni ekibi Southampton’a transfer oldu. Ayrıca takımın geçen sezonki en önemli isimlerinden başı çeken Darren Ambrose Birmingham ile sözleşme imzalarken,Anthony Gardner Sheffield Wednesday’e transfer oldu.

Gelenler :

Peter Ramage ( QPR )
Aaron Wilbraham ( Norwich )
Joel Ward ( Porstmouth )

Gidenler:

Nathaniel Clyne ( Southampton )
Lee Hills ( Stevenage )
Darren Ambrose ( Birmingham )
Jake Caprice ( Blackpool )
Sean Scannell ( Huddersfield )
Anthony Gardner ( Sheffiled Wednesday )
Antonio Pedroza ( Monarcas ) Kiralık
Pinney,Holness , Calvin Andrew


Devamı da var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...