12 Ağustos 2012 Pazar

Gözlerden Irak Yeni Rangers


Futbol çok enteresan bir oyun. Bundan bir iki ay önce şampiyonluğa oynayan,ülkenin en önemli kulüplerinden aynı zaman dünya üzerinde nam salmış Old Firm'ın üyelerinden biri olan Rangers'ın düştüğü durumu hakkaten insanı üzüyor. Zamanın Rangers'ı kupaları ambargo koymuş,Avrupa'da nam salmış,Ally McCoist gibi büyük golcülerden birini takımında barındırmış bir takım...

Fakat günümüz futbolunda birçok takımın başının belası olan maddi sorunlar bu dev kulübünde yavaş yavaş sonunu getirdi. Borçları nedeniyle kayyuma devredilen takım hakkında düşürelecek mi düşürülemeyecek mi tartışmaları yapılıyordu. Aslında hiçte ihtimal vermiyordum bu duruma. İskoç futbolunun Celtic ile demirbaşı durumunda ve yayın ihaleleri konusunda da Celtic ile en önemli kulüp durumundaydılar. Fakat futbol federasyonunda yapılan oylamada Rangers'ın düşürülmesi yönünde karar çıkmasıyla bir devin çöküşü resmileşmişti.

Kulüp bu durumun ardından doğral olarak tamamen değişti. En başta takımın en gözde oyuncuları birer Ada kulüplerinin yolunu tutarken takımda 4-5 tecrübeli isim fedakarlık yaparak devam etti ,kulübün yeni sahipleri aldıkları kararlar kulübün ismini bile değiştirdi.

Futbolcular gibi fedarkarlık yaparak Rangers'ın başında devam diyen Ally McCoist '' Kalanlarla beraber, hep birlikte bu durumdan çıkmanın yollarını arayacağız ve kuşkusuz ki 140 yıl boyunca türlü zorluklarla boğuşmuş bu tarihî kulüp, bu zorluğun altından da kalkacak." diye açıklama yapsa da işleri gerçekten zor...


Yeni bir kadro,yeni bir yönetim,yeni bir lig... Kısacası her şey yenilendi ve yıllardır aynı sistemde,aynı ligde boy gösteren takım için,taraftarlar için çok zor olsa gerek...

Mesela dün Peterhead ile karşılaştılar. Üçüncü ligde ilk karşılaşmalarıydı. Dört bin kişilik bir stadyumda ki stadyumun karşısındaki evin penceresinde bile maçı izleyenler vardı.Ama Rangers taraftarları takımının yalnız bırakmayıp doldurmuştu stadyumu.

Zor bir karşılaşma oldu onlar adına. Bir kere rakipler ektstra motivasyonla hazırlanıyorlar sana karşı. Sonuçta üçüncü ligte olsa,eski gücünde olmasa da Rangers ile karşılaşıyorsun.

Zaman zaman çok iyi oynadılar zaman oyun üstünlüğünü rakibe verdiler. Maçı kazanabilecek pozisyonları da buldular fakat bunları değerlendiremeyince bir puan ile yetinmek zorunda kaldı mavi-beyazlı ekip.

Ally McCoist üçlü savunmaya sezona başladı. Broadfoot,Bocanegra ve Goian'dan oluşan bir üçlü ile çıktı tüm maçlara. İleri ucu kalabalık tutarak Lee McCulloch ve Lee Wallace gibi kaliteli ayaklarıyla gol bulmayı çabalıyor ki bu iki ismin bu sezon ciddi sayıda gol rakamı yakalayacaklarını düşünüyorum.

Rangers'ın geçirdiği şu zor günlerin belki de en büyük karlarında biri henüz 17 yaşında olan Barrie McKay olacak şüphesiz. McCoist bu sezon ona 10 numarayı vermiş. Dünde ilk lig maçında düzgün bir vuruşla takımının ilk golünü attı. Fiziği,koşu tekniği aynı Miroslav Stoch...Bakalım,neler verecek bu sezon daha.

Bunun yanında Rangers'ın bu maç özelinde beğenmesemde Sandaza ve Cribari transferiyle kadro kalitesi olarak iyice fark oluştu diğer takımlarla. Zaman lazım,takımın oturması,ritmini yakalaması,lige alışması için.


Söylemeden geçmek istemiyorum hafta içi Rangers'ın kupa maçı vardı East Fife ile...
Rangers taraftarı sonuna kadar deyip takımın destekleyip Ibrox tribünlerini doldurdu.Ama işin üzücü tarafı maç yayını bile yoktu. İskoç futbolunun iki devinden birinin oynadığı kupa maçının yayını yoktu...

Uzun lafın kısası şu ki Rangers bu kötü günlerinden ders çıkarıp yeni planlamayla,yeni bir sistemle yola çıkıyor. Efsane takım bir süre gözlerden uzak mücadele edecek,Celtic bir süre düşman kardeşinden uzak kalacak.
Ama futbol bu belki de İskoçya Kupası'nda vb. bir platformda karşıya karşıya gelirler. Böyle bir şey olursa çok enteresan maçlar olacağı kesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...