8 Ağustos 2012 Çarşamba

İskoçya'da İlk Haftanın Ardından...


Rangers'ın olmadığı bir İskoç futbolu düşünürmüydük bundan bir sene öncesine kadar...
O yörenin futbolunu taşıyan iki takımdan biriydi. Ama işte günümüz futbol bu.
Bugün var yarın yok.

İskoçya Premier Ligi cumartesi günü Celtic - Aberdeen maçı ile başladı...

Bulutlu bir Glasgow sabahında Celtic Park tribünleri tamamen dolu bir şekilde ağırladı Aberdeen'i Celtic. Hafiften bir rotasyon var gibiydi. Nitekim Şampiyonlar Ligi eleme maçı var hafta içi.
İyi oynamadılar, bu bir gerçek ama oyun, topa sahip olma bazında üstüntükleri vardı. Aberdeen'in iyi kapanması, ceza sahasında pek pozisyon vermemesi onları uzaktan şutları yönlendirdi. Hooper'ın etkisiz oyunu ve orta sahada önemli isimlerin bu maçta forma giymemesi nedeniyle pozisyon anlamında diğer izlediğim maçlara göre kısır geçti.

Kırmızı-beyazlı ekip Aberdeen ise gayet mütevazi ve akıllı bir karşılaşma çıkardı.İleri uç elemanları biraz daha yetenekli olsa ya da son toplarda başarılı olabilselerde kesinlik skor yapabilirdi bu maç. Bilhassa maçın ikinci yarısının belli kısımlarında çok iyi bir oyun çıkardılar. Celtic tandemde Rogne - Wanyama ikilisi başlamıştı maça ve baya bir sos veriyorlardı. Lennon ikinci yarının ortalarına doğru stoper Wilson'u oyuna alıp Wanyama'yı orta sahaya çekmesiyle doğru bir hamle yaptı ve nitekim daha iyi oynamaya başladı Celtic.

Maçın tek golü ise Commons'tan geldi. Kornerden dönen topta sağ çaprazdan, yerden, etkili olmayan bir vuruş yapan Commons, kalecinin büyük hatasıyla ağlarla buluşunca takımı bir sıfır öne geçiren isim oldu. Golü yiyen kaleci Langfield'da baya da iyi oynuyordu o dakikaya kadar.
Commons'ta takımın en etkili ismiydi Wanyama ile maçta Celtic'in.

Pazar günü ise Avrupa Ligi'nde Dinamo Moskova ile karşılaşan Dundee United sahasında Hibernian'ı ağırladı.
Geçen senenin kupa finalistiydi yeşil-beyazlı takım Hibernian.On futbolcu ile yollarını ayırıp altı yeni isim kattılar kadrolarına. Belli oldu bu değişim zaten. Organize olamadılar bir türlü maçta. Etkili olamadılar.
Rakip Dundee ise maçın başında beri etkili oyununu sahaya yansıttı. Özellikle genç futbolcular Rusell ve Mackay-Steve'in müthiş performansının yanına Daly'ninde iyi oyun eklenince güzel bir oyunla, üç gollü bir galibiyer hediye ettiler taraftarlarına...

Diğer maçlara bakacak olursak sürpriz olarak Motherwell maçını görebiliriz. Açıkçası galibiyet beklerdim Motherwell'den fakat onlarında hafta içi Panathinaikos ile Şampiyonlar Ligi maçları vardı.

Haftanın sonuçları :

Celtic 1-0 Aberdeen
St.Mirren 2-2 Inverness
Kilmarnock 0-0 Dundee FC
Hearts 2-0 St Johnstone
Ross County 0-0 Motherwell
Dundee United 3-0 Hibernian

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...