21 Ekim 2012 Pazar

İrlanda'da 2012 Sezonunu Bitirirken...




Bir sezonu daha bitiyoruz İrlanda’da…Bilindiği üzere geçen hafta Sligo Rovers ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantilemişti. Uzun süre zirvedeler kaldılar ve sonunda mutlu sona ulaşıp iki yıllık Shamrock hanedanlığına son verdiler.

Bu haftaki sonuçlar üzerinden ligin genel bir değerlendirmesini yapacak olursak ;
                                                                                                                                               
Shamrock , UCD'yi 2-1 ile geçti. Kötü bir sezon oldu onlar adına. Bir türlü yakalanmayan istikrar nedeniyle istenilen yere gelinemedi. Özellikle iç sahadaki basit puan kayıpları bu durumun baş sebeplerinden biri oldu.
Cuma akşamı UCD maçında son kez sahasına , Tallaght Stadyumu'na çıkan Gary Twigg attığı iki golle taraftarlarının son kez selamladı. Dört yıllık Rovers kariyerine 3 gol krallığı sığdırmış olacak bir sürpriz olmazsa. Portadown'a transfer söylentileri çıktı ama ne kadar doğru bilinmez , sanırım biraz bekleyeceğiz bu konu için.

Şampiyon Sligo Rovers , Drogheda karşısında 2-1 mağlup oldu. Geçtiğimiz senelerde düşme hattında görmeye alıştığımız bordo-mavililer bu sezon inanılmaz bir çıkış ile ligi ikinci sırada bitirmeyi garantiledi. Bu da Avrupa Ligi demek...Ayrıca İrlanda Lig  Kupası finalinde Shamrock’u mağlup ettiler 3-1 skorla ve kupayı müzelerine götürdüler , harika bir sezonu geride bırakıyorlar.

Avrupa Ligi'ne katılacak son takım St.Patrick's ya da Shamrock olacak. Üç puan fark var arada son hafta önce ama St.Patrick's buradan vermez bileti artık düşünüyorum. Shamrock ise kötü sezonu geride bırakıyor. Gary Twigg'in ayrılması da çok büyük eksiklik olacak bakalım kim gelecek oraya transfer olarak.

Golcüsü Zayed’i İran’ın transfer olması baya etkilemiş olacak ki Derry City eski gücünde değil. Geçen sezon şampiyonluk yarışı veren takım bu sezonu ortalarda bitirdi. Geçen sezon 63 gol atan takımın bu sezon sadece ‘’ 36 ‘’ gol atması zaten bazı şeyleri açıklıyor. Fakat onlarda FAI Cup finaline çıktılar , rakipleri St.Patrick’s olacak. 2011 UEFA Finali’nin oynandığı Aviva Stadyumu’nda oynanacak yüksek ihtimal maç. Güzel seyirci topluluğu önünde , zevkli maç olacaktır. Bu tür maçlar İrlanda’daki taraftar potansiyelinin çıkması açısında  çok iyi oluyor.

Eski günlerinden uzak olan ve sanırım ekonomik problemler nedeniyle zor günler geçiren Dundalk ise bu sezon ligden düşen ekip oldu. Bir türlü toparlayamadılar ve durum buraya kadar geldi.

UCD'ye de özel bir tebrik yollamak lazım. Rezil bir sezona giriş yaptılar ki 19-20 maçta sadece iki galibiyet alabilmişlerdi. Fakat son 10 maçta aldıkları 7 galibiyet ve müthiş form onları buraya kadar getirdi ve ligde kaldılar.

Gol kralı başta sürpriz olmazsa dediğimiz gibi %99 ihtimalle Gary Twigg olacak. 20 gole ulaştı dün akşam attığı iki gol ile ve en yakıbı Danny Nort'a 5 gol fark attı. North'ta bilindiği üzere sezonu kapatmıştı. Bu demek oluyor ki son hafta öncesi gol kralı hemen hemen belli oldu. Twigg'de Mart - Haziran arası 15 gole yakın attı diye hatırlıyorum fakat ondan sonra 3-4 golü geçemedi. O periyodu iyi geçirseydi kırılması zor bir rekoru elde edebilirdi.

Bir parantezde Quigley'e açalım , Sligo'nun şampiyonluğundaki baş faktörlerden biriydi özellikle Nort'uh sakatlığından sonra sazı aldı.

Sezonun en iyi görüntüsü : https://www.youtube.com/watch?v=wB4bHI_u9Zg
4.20'deki gol ve sevinç...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...