24 Ekim 2012 Çarşamba

Scout Not Defteri - İskoç Prensleri




İsim: Johnny Russell 
Doğum: 8 Nisan 1990 
Doğum Yeri: Glasgow ,
Takım: Dundee United 
Numara: 7

Dundee’de kağıt üzerinde en potansiyelli ve kariyerinde anlamında başarılı işler yapmasını beklediğim futbolculardan biri Russell. Dundee United’ın alt yapısında çıkma ve bu sezonu da dahil edersek üç sezondur iyi sezonlar geçiriyor. Bu sezon 3 gol atmayı başaran Russell geçen sezon 9 gol 7 asistle oynamıştı.
Etkili sol roketi ,  sahip olduğu yetenekler ile Premier Lig kulüplerininde dikkatini çekmiş olan Russell ile Everton yakında ilgileniyor.

 
İsim: Gary Mackay-Steven 
Doğum: 31 Nisan 1990 
Doğum Yeri: Thurso , İskoçya 
Takım: Dundee United 
Numara: 11

Yine Dundee ‘ den bir yetenek. Gary Mackay – Steven..
Liverpool alt yapısı ürünlerinden biri olan olan Steven , 2011 yılında Dundee’ye geçmiş ve baya da iyi performans göstermiş.
Etkili oyunu , adam eksiltebilen ve birebirde çok başarılı bir oyuncu olan Steven için endişem biraz tribünlere oynaması. Çalım atarken vb. durumlarda işin görsel yönüne kaçıyor.
Bu arada kendisi sakatlanmış , geçmiş olsun dileklerimizi de yolluyoruz.

İsim: Leigh Griffiths 
Doğum: 20 Ağustos 1990 
Doğum Yeri: Edinburg  , İskoçya 
Takım: Hibernian 
Numara: 9

İskoçya Premier Ligi’nin gol krallığında zirveye oynayan , Wolves’un iki yıldır Hibernian’a kiraladığı 22 yaşında forvet Leigh Griffths , bu sezon Hibernian’ın yükselişindeki en büyük paya sahip desek yanlış olmaz herhalde. İdeal bir hücum oyuncusu özelliklerini barındıran Griffiths , sezon sonu Wolves’a dönecek. Solbakken’in gelecek sezon onu kadroda bulunduracağını düşünüyorum.

İsim: Barrie McKay 
Doğum: 30 Aralık 1994
Doğum Yeri: Paisley  , İskoçya 
Takım: Rangers 
Numara: 10

Yenilenen Rangers’da forma şansı bulmaya çalışan 94 doğumlu genç bir futbolcu Barrie McKay…Ally McCoist Ekim ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde 1067 dakika süre verdi ona tüm karşılaşmalarda. Sezonun ve kariyerinin ilk lig maçında düzgün bir vuruşla takımının ilk golünü attı. Fiziği,koşu tekniği aynı Miroslav Stoch...Toplamda bu sezon 2 gol 4 asisti var.


Bunun yanında Celtic’ten Anthony Watt , James Forrest gibi isimlere de dikkat çekiyorum.

                                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...