2 Aralık 2012 Pazar

Scout Not Defteri - Paskalya Adası Çocukları



Şili'de kapanış liginin sonlarına doğru geliyoruz artık. Oynanan yarı finallerin ve iki final karşılaşmasının ardından Şili'de sezon bitecek. Bizde dikkatimizi çeken 3-5 oyuncuyu yazalım dedik.
Doğum: 19 Haziran 1989
Doğum Yeri: Santiago , Şili
Takım: Union Espanola
Numara: 9

Rubio ile tanışmam Clasura’nın ilk haftasındaki Audax maçını buluyordu. Üst seviyede ilk maçıydı onun. Barnechea’dan sonra adresi Union Espanola olmuştu.
Çok iyi giriş yaptı yeni takımına ve gollerine başladı. Zaman zaman oynamadığı ve Espanola’nın II takımında oynadığı maçlarsa olsa da son haftalardaki performans ile göz doldurmaya devam ediyor Rubio. İlginç oyun tarzı , hareketli bir forvet oluşu ile çok yönlü bir forvet oyuncusu olan Rubio , Union Espanola’nın kemikleşen hücum üçlüsü olan Vecchio – Jaime – Hernandez üçgenine müthiş bir alternatif haline geldi.

İsim: Emiliano Vecchio
Doğum: 16 Kasım 1988 
Doğum Yeri: Rosario , Arjantin  
Takım: Union Espanola 
Numara: 10

Top Arjantinli’lerin ayağına gerçekten çok yakışıyor tıpkı Brezilyalılara yakıştığı gibi. Bunu bir kez daha görüyorum Rubio’nun takım arkadaşı Arjantinli Emiliano Vecchio’da. Espanola’ya gelene kadar Corinthians tecrübesi olmasına alt lig ekiplerinde boy gösteren Vecchio Union’a sezon başında geldi. Hem açılış hem kapanış liginde yarı final oyanayan takımın en önemli isimlerinin başında gelen Vecchio 6 gole imza attı. Top ayağına yakışıyor demiştik başta ve başarılı driplingleri de var. Tek sıkıntısı zaman zaman bencil oynaması ve gereksiz , hatalı pas tercihileri. Bunları olumlu tarafa çevirirse tepedeki takımlardan birinin radarına girmesi sürpriz olmaz.


İsim: Juan Ignacio Duma
Doğum: 8 Aralık 1993
Doğum Yeri: Buenos Aires , Arjatin
Takım: Universidad de Chile
Numara: 30

Adeta bir futbolcu fabrikası olan Universidad de Chile alt yapısının yeni gençlerinden biri Duma. 1993 doğumlu ve yeni yeni forma bulmaya başladı. Sampaoli’nin değişen ileri üçlüsünde iyi süreler alıyor. Hızıyla dikkatleri çeken Duma 500’ün üzerinde dakika olan Duma 6 kez ağları sarsmayı başardı. Sampaoli’den sonra gelecek teknik direktör yeteri kadar üzerine düşerse Universidad de Chileyine iyi bir oyuncu kazanacak.

İsim: Alfonso Parot
Doğum: 15 Ekim 1989
Doğum Yeri: Talca  , Şili
Takım: Universidad Catolica
Numara: 24

Sudamerica’da yarı finale kadar çıkıp yenilmeden turnuvanın en kaliteli oyuncularını barından Sao Paulo’ya elenen Universidad Catolica’nın 89 doğumlu sol bek oyuncusu. Aslına bakarsanız fiziği sol bekten öte bir stoper oyuncusunu andırsa da gerçekten çok iyi işler yapıyor o bölge de ve mücadelesi takdire şayan. 2007’den beri profesyonel futbol oynayan Parot zamanlamaları , müdaheleleri ve zaman zaman hücumda yaptığı aksiyonlarla dikkati çekiyor. Fiziğinde dolayı biraz yavaş. O’da handikaplarından biri…

İsim: Bryan Carrasco
Doğum: 31 Ocak 1991
Doğum Yeri: Santiago , Şili
Takım: Dinamo Zagreb
Numara: 24 

Kendisini Rubio’yu tanıma fırsatı bulduğumuz altı gollük Union Espanola – Audax İtaliano maçında görmüştük. Sağ koridor da koyduğu performans gerçekten etkileyiciydi. Hem sağ bek , hem sol açık oynayabilecek kapasite de olan Carrasco 3 kez Şili Milli Takımı formasını giydi. Sezon başında Dinamo Zagreb’e kiralık olarak transfer oldu.Yeterli süre de bulamıyor gibi. Takipte kalınması taraftarıyım.

İsim: Gustavo Lorenzetti 
Doğum: 10 Mayıs 1985
Doğum Yeri: Rosario , Arjantin 

Takım: Universidad de Chile 
Numara: 22

Yine bir Arjantinli , Şili’de gözlerimizin pasını silen.
Gustavo Lorenzetti ismini çokça yazdığım 
isimlerden biridir twitterda. Hatta Xorenzzetti olarakta Xavi’ye nazire yaparak paylaşmışımdır sizlerle. Forvet arkasında veya sol forvette gördüğümüz Lorezetti maç içinde oyun kuruculuğa kadar soyunuyor. Onu bu derece önemli kılan sebep Xavi’ye Allah tarafından verilen pas yeteneğinin benzerine sahip olması. O ince paslarının hemen hemen her maç görmek mümkün.
Brezilya’dan teklif varmış 27 yaşındaki futbolcuya. Bakalım Universidad de Chile Lorenzetti başta olmak üzere daha birçok oyuncusu için ne karar verecek.


Not : Yeni blog yüzüne alışamadım. Yazılar böyle ortansızı çıkıyor ve ayarlayamıyorumda , kusura bakmayın.

2 yorum:

Uğur Yılmaz dedi ki...

Güzel blog. Twitter hesabınız nedir acaba ?

thegunners16 dedi ki...

Adresim bu https://twitter.com/deep_lying

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...