21 Ekim 2012 Pazar

Scout Not Defteri - Güney Amerika Elmasları






İsim: Diego Fagundez
Doğum: 14 Şubat 1995
Doğum Yeri: Montevedio , Uruguay
Takım: New England
Numara:14

Amerika semalarında New England’da forma koşturuyor genç delikanlı , blogda yaklaşık 1 sene önce kaleme aldığımız isimlerden biriydi. 95 doğumlu Fangudez’in yaklaşık 2 sezondur profesyonel futbol oynadığını söyleyelim. Geçen sezondan beri çok ciddi şanslar buluyor ve son son 7 maçın 6’sında 11’de çıkma şansı bulan Fagundez dük akşam 25 metreden attığı gole ile takımına üç puanı getiren golü attı. Yaşıtlarının aksine ciddi maç tecrübesini kazanan Uruguaylı tekniği ile dikkat çekiyor , gelecekte skora katkı katkı yapan orta sahaların arasında en iyilerinden olacağını düşünüyorum.


İsim: Ramon Fernandez
Doğum: 13 Kasım 1984
Doğum Yeri: Formosa , Arjatin
Takım: O'Higgins
Numara: 10

Apertura’da müthiş bir performans sergileyip , finale kadar çıkan hatta son saniyelerde golü yemese şampiyon olacak O’Higgins takımının en önemli parçalarından biriydi Ramon Fernandez. Altı gol ile katkı vermişti. Adeta hücumun dinamosu olan isimlerden biri. Pablo Batalla’ya benzer oyun yapısı  ( fiziği daha iyi fakat teknik oalrak ondan kötü ) ile takımın en önemli silahı. Duran toplarda başarısı , mücadelici yapısı  ile çok dikkat çekiyor. Belki de tek handikabı yaşı…





İsim: Adrian Centurion
Doğum: 19 Ocak 1993
Doğum Yeri: Avellaneda , Arjantin
Takım: Racing Club  
Numara: 26

Racing Club genç oyuncu havuzundaki en yetenekli oyuncularından biri. 19 yaşındaki futbolcu her iki kanatta oynayabiliyor ve bu sezon 11 maçta sahaya ilk on birde çıktı.
Adam geçmedi etkinliği ile geleceğin Di Maria’sı olarak lanse edilen Centurion’dan gelecekten çok söz edeceğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca Arjantin U-20 kadrosunda yer alıyor.


İsim: Sebastiam Jaime
Doğum: 30 Ocak 1987
Doğum Yeri: La Plata , Arjantin
Takım: Union Espanola
Numara: 23

Aslında çok fazla izlediğim bir oyuncu değil Jaime. Espanola maçlarını daha çok Rubio odaklı izlediğimiz dönemlerden aklımızdan kalan isimleden biri. Fakat yükselen formunun üzerine yazma gereği duydum. 1,80 boyuyla kafa vuruşu özelliği gayet iyi ve yeterince hız özelliğine sahip olan Jaime formuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Henüz 25 yaşında ve Avrupa’ya transfer yapabilir. Bakalım…

İsim: Martin Omar Bravo
Doğum: 19 Eylül 1986
Doğum Yeri: Santa Fe , Arjantin
Takım: UNAS Pumas
Numara:10

Falcaogillerden bir forvet. Tıpa tıp Falcao..Sadece onun 2 seviye aşağası. Son vuruşları , iyi mücadeleci. Kaliteli forvet her ne kadar gol sayısı düşük olsa da…İzlediğim maçlarda çok beğendiğimi söylemeyelim. Dört senedir Pumas’ta oynuyor , belki de büyük transfer yapamamasının en büyük nedeni gol sayısındaki düşüklüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...