14 Ocak 2012 Cumartesi

Balkanlarda Bir Maden : Bulgaristan


Her ne kadar Bulgaristan A-PFG ekipleri Avrupa Kupaları'nda pek boy gösteremeselerde kadrolarında kaliteli oyuncuları barındırıyorlar.Yani scout sistemi uygulayan ekipler için gerçekten iyi bir lig.
Nitekim ligimizden bazı takımlar Bulgaristan'daki cevherleri farketmeye başladı.Bu anlmada ilk transferlerden biri Gaziantespor'un İvelin Popov transferi oldu.Blackburn'a gidecekken son anda kapıdan dönen Popov'u son anda kadrosuna katan Gaziantespor çok iyi bir transferin altına imza atmıştı.Başarılı bir sezon geçirmişti Popov.Bunun üzerine Gaziantepspor Bulgaristan Ligi'ne yönelmeye devam etti ve Spas Delev'in peşinde düştü.Ama yüksek bonservis nedeniyle transfer gerçekleşmedi.

Transfer dönemi devam ederken bu konuda bir diğer hamle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.Litex'in en önemli oyuncusu Doka'yı kadrosuna katmaya başaran İBB,yılın en yararlı transferlerinden birini yapmış oldu.19 maçta forma giyen ve 6 gol,3 asistlik performans sergileyen Doka herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Doka'dan aldığı verim üzerine Gaziantespor gibi yine Bulgaristan Ligi'ne yönelen İBB,Litex'in bir diğer önemli oyuncusu Brezilyalı Tom'u kadrosuna kattı.
Henüz biri Spor Toto Süper Lig karşılaşması olmak üzere iki karşılaşmaya çıkan Tom,hafta için Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-1 kazandıkları Adanaspor maçında gol atmayı başardı..

Ülkemize Bulgaristan'dan gelen oyunculardan ikisi olan Sarmov ve Dimitrov Levski Sofya'dan Kasımapaşa'ya geçen sezon transfer olan isimlerdendi.Özellikle Dimitrov çok dikkati çekiyor ki bu sezon 8 gol atmayı başardı ve Kasımapaşa'nın en önemli isimlerden biri.

Veselin Minev..Antalyaspor'un bu sezon Levski Sofya'dan transferi toplam 14 maça çıktı Antalyaspor ile.

Ve son olarak Spas Delev.Mersin İdman Yurdu başarılı bir hamle gerçekleştirdi kanımca.Çok fayda sağlayacaktır Mersin'e..

Sonuç olarak Bulgaristan Ligi'nde gelen birçok oyuncunun başarılı olduğunu görmek mümkün.Zaten oradaki oyuncuları keşfetmekte zor değil.Böylece iyi oyuncuları,daha uygun transfer ücretleriyle transfer edilebiliyor.Gördüğümüze üzere bir çoğuda başarılı oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...