25 Ocak 2012 Çarşamba

Wembley Bileti Cardiff'in / Cardiff 3-1 C.Palace


Geçen hafta yazdığımız maç öncesi yazıda belirtmiş olduğumuz beklentiler içinde gitti maç.
Zaten Palace maça daha çok gol yememe düşüncesiyle çıkmıştı.Fakat maçın başında beklenmeyen gol ibreyi Cardiff'e döndürdü.
İlk yarıda Cardiff'in net üstünlüğü vardı desek yanlış demiş olmayız herhalde.Crystal Palace'in gol yememe düşüncesi nedeniyle defasif oyunu,takımın Zaha'nın ayağına bakması,onunda Darcy Blake tarafından iyi marke edilmesi artı olarak Cardiff'in birçok adamla hücumu düşünmesi bunun başlıca nedenlerinden biriydi...

Aslında bakarsak maçın erkenden kopma ihtimali vardı bilhassa ilk yarıda.Özellikle Miller'ın kaleci ile karşı karşıya kaçırdığı ve ilk yarının son dakikasında harika şutunun direkten dönmesi Cardiff adına şanssız dakikalardı.

İkinci yarı ise Crystal Palace'ta taktik değişikliği net olarak göze çarptı.Daha çok ofans düşündünen bir Palace gördük ve ilk yarının ilk 10-15 dakikasında bunun meyvelerini aldılar buldukarı pozisyonlar ile.Her ne kadar geride açıklar vermiş olsalarda,saldıkları o dönemde etkili oldurlar ki captan McCarthy'nin kırmızı kartı görmesine kadar.Miller'ı düşüren kaptan ikinci kırmızı karttan oyun dışı kalırken taraftarının büyük desteğiyle Crystal Palace'ın direnişi başlıyordu.

İkinci yarıda dikkat çeken isimlerin başında Peter Whittingham geldi.Tam bir duran top ustası.Bunu söylemek mümkün.Özellikle terse vurduğu frikik,Gerrard'a çıkardığı çıkardığı harika top maçın en güzel anlarından ikisiydi.
Dougie Freedman,Ambrose ve Martin gibi teknik anlamda üstün oyuncuları çıkararak Scannell ve Easter gibi hızlı oyuncuları aldı ki Scannel daha ilk topla buluşmasında Zaha'ya asisti yapıyordu.Fakat ne kadar hücumun hızı artasada teknik manada Ambrose ve Martin'den birisi oyunda kalması daha iyi olurdu kaanatindeyim.

Uzatmalar ise Cardiff'in üstünlüğü ile geçti normal olarak.Sağlı sollu saldıran Speroni bir türlü geçemezken,taraftarının desteğiyle Palace direnmeye devam ediyordu.
Kiss'in yakın mesafeden şutu,Gunnarson'un ise bomboş pozisyonda vurduğu kafa direklerde patladı.
Ayrıca aktarmak istediğim bir diğer not ise Cardiff'in özellikle kanatlardaki üstünlüğüydü.Çok iyi kullandılar bilhassa kanat bekleri çok başarılıydı Cardiff'te.Bunun yanında dönen topları almaları ile oyunda üstünlük kurmayı başardılar belli sürelerde.Darcy Blake,onun yerine giren McNaugthton,diğer bekte Taylor başarılı performans gösterdi

Penaltılar ise hakikaten dramatikti.İlk penaltıyı kullanan Cardiff'ten Miller'dı.Eski Bursasporlu Miller vuruşu dışarı gidince,42 dakika 10 kişiyle Cardiff baskısına direnen ve maçı penaltılara götüren Crystal Palace'ın elindeydi her şey.Fakat bu fırsatı çabuk harcadılar.İlk penaltıyı kaçırmalarının ardından,Conway'in penaltıyı atması ve ikinci penaltıda da Tom Heaton'un devleşmesi ile ibre tamemen Cardiff'e döndü ve nitekimde ondan sonra turu vermediler ve Wembley biletini kaptılar..


Güzel maç oldu.Mücadelesi bol,direk dönen topları,kırmızı kart,gol derken 120 dakika artı penaltılar izledik.Cardiff finale çıkan ekip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...