19 Ocak 2012 Perşembe

Sebastian Pinto Üzerine



Önceliğin forvet transferinde mi olmayalıydı diye girelim yazıya.
Orta saha da ve sağ kanatta eksiklik ligin ilk yarısı boyunca göze çarparken Şili'den golcü transferi çok riskli.
Sağ kanat ve orta saha transferi yapılsaydı Sestak,Turgay,Okan ve Tagoe bu sezonu götürürlerdi zaten...

Efendim Sebastian Pinto..
5 Şubat 1986 Santiago doğumlu.Bursaspor'a gelene kadar toplam 7 takım değiştirmiş,son takımı O'Higgins hariç diğer takımlarda dikiş tutturamamış bir futbolcu Pinto.

O'Higgins takımına ise Varese'den transfer olmuş,14 maçta 12 gol atıp 2 asist yapmayı başaran Pinto CD Huachipato karşılaşmasında 4 gol atmayı başarmış.
Bu performansının üzerine Şili Milli Takımı'na çağırılan Pinto,ilk milli maçında Paraguay'a karşı 3-1 kazanılan maçta hat-trick yapmayı başardı.

Şimdi buradan çıkıp oyuncunun videolarına bakıp,oyun stili hakkında ne kadar doğru olabilir ?
İzlemediğimiz,adını dahi ilk kez duyduğumuz bir oyuncu.O yüzden kesin kaanate varmak için 1-2 maç oynaması bekleyip bir şey karalamak daha doğru olacaktır.
Fakat riskli transfer...
Hele Güney Amerika'dan yapılması transferin riski daha da artırıyor.Zaten yıllardır oradan gelen transferlerden tutan bir tek Batalla var.Tadeu,Nunez,Steinert,İnsua kaçı başarılı oldu ki hala oradan transfer yapıyoruz.Onun yerine Bank Asya'dan veya bizim ligin oyun yapısına uygun bir oyun anlayışı olan ligden transfer yapmak daha doğru olurdu.

Riskli dedik,öncelik başka bölgelere olmalı dedik ama forvete de ihtiyaç vardı.Sestak'ın sağ kanatta oynaması,Turgay'ın istenileni verememesi,Tagoe'nin yokluğu ile oradan büyük bir eksiklik hissediliyordu.Umarız beklediğimiz gibi çıkar.Aksi takdir de sezon sonuna kadar çok zorluk çekeriz.Zaten orta sahamız hücumsal manada yeterli seviye de değil,bir de forvette istenileni veremezse ilk yarıdaki gol kısırlığını görmemiz mümkün..

Çıkan haberlere göre Sivasspor maçında 11'de sahaya çıkacak.Yaptığı açıklamalara bakarsak kendine çok güveniyor.Hadi hayırlısı diyelim...

4 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Şanslı başlangıç yapması lazım. eğer 2 3 hafta arka arkaya olumsuz maçlar oynarsa bu oyuncu kazanılamaz.

thegunners16 dedi ki...

Çok doğru dediniz.Başlangıç önemli...

Admin dedi ki...

davetlimsin

Admin dedi ki...

www.futbolhocasi.net

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...