6 Ağustos 2009 Perşembe

Avrupa Ligi Yayınları



D-Smart aylardır bağırıp duruyor "UEFA Avrupa Ligi, Sadece D-Smart'ta" diye. Herkes de bu kupanın artık açık olarak izlenemeyeceğini düşünüyor. Ama işin aslı öyle değil.

Yaklaşık 1,5 yıl önce UEFA ve Doğan TV, 2009-2012 dönemi Avrupa Ligi (o zamanki adıyla UEFA Kupası) yayın hakkı için anlaştı. Ama bu anlaşma, söylendiği gibi sadece D-Smart'ı kapsamıyor. UEFA, Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi gibi Avrupa Ligi'nin de açık kanaldan yayınlanmasını istiyor. Doğan TV ile de bu şekilde anlaştılar.

Bu anlaşma, Star'ın Şampiyonlar Ligi anlaşmasındaki gibi. Yani gruplardan finale kadar Avrupa Ligi'nin her maç gününde bir maç, Kanal D'den 'şifresiz' olarak yayınlanacak. Eğer herhangi bir maç gününde bir Türk takımının maçı olursa; o maç, Kanal D'den açık olarak yayınlanacak.

Bu durumda 'tüm maçların aynı saatte başlayacağını düşünerek' bir değerlendirme yapalım.

-Türkiye'den 4 takım (FB, GS, Sivas, Trabzon) Avrupa Ligi'ne katılırsa;

Gruplarda her maç gününde bir takımımızın maçı, Kanal D'den şifresiz olarak; bir takımımızın maçı, D-Smart'ın yeni kanalı Euro Futbol'dan; bir takımımızın maçı, D-Smart'taki Futbol Smart kanalından; bir takımımızın maçı da D-Smart'taki başka bir kanaldan (büyük ihtimalle D Spor'dan) yayınlanacak.

Eğer eşit bir dağılım yapılırsa; gruplardaki 6 maç gününde bir takımın 2 maçı, diğer takımların birer maçı Kanal D'den yayınlanır.

-Türkiye'den 3 takım Avrupa Ligi'ne katılırsa;
Yine aynı şekilde bir dağılım olur. Tahmimince; 3 takımımızın da gruplardaki 2'şer maçı Kanal D'den şifresiz olarak yayınlanır.

-Türkiye'den 2 takım Avrupa Ligi'ne katılırsa;
Bir takımın maçı Kanal D'den yayınlanırken, diğerinin maçı Euro Futbol'dan yayınlanır. İki takımımızın da 3'er maçı Kanal D'den şifresiz olarak yayınlanır.

-Türkiye'den 1 takım Avurpa Ligi'ne katılırsa;
O takımın taraftarları yaşadı. Temsilcimizin tüm maçları Kanal D'den yayınlanır.

-Türkiye'den hiç bir takım Avrupa Ligi'ne katılamazsa;
D-Smart batar, Türk Futbolunda köklü değişiklikler olur. :)

Uzun lafın kısası; nasıl Star, Şampiyonlar Ligi'ndeki tüm maçları yayınlıyor, D-Smart ise sadece Star'a eşlik ediyorsa; Avrupa Ligi'nde de aynı kombinasyon, Kanal D'yle D-Smart arasında olacak.

1 yorum:

sedat_60 dedi ki...

Bu konuya bi açıklık getirmen iyi olmuş , teşekkürler ..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...