12 Ağustos 2009 Çarşamba

Gizli Tehlike Ortadan Kalktı!

İspanya maçlarındaki kötü sonuçların ardından gündeme gelmişti. Biz Bosna'yı geçip grubu ikinci bitirsek dahi, en iyi 8 grup ikincisi arasına girmemiz gerekecekti. Ve bu konuda da şansımız pek parlak değildi. Bugün bu durumla ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı. Ukrayna'yı 3'lememizden çok daha önemli bir gelişme...

9. Grup'un son sırasındaki Norveç, puanların birbirine yakın olduğu gruptaki son şansını kullandı. Kendi sahalarında grup ikincisi İskoçya'yı 4 golle geçerek, hem kendilerinin, hem de bizim Güney Afrika'ya gitme umudumuzu arttırdılar.

Eğer grubumuzda kalan 4 maçı da kazanır ve Bosna Hersek'i geçersek; 9. Grup'ta play-off ihtimali olan hiç bir takım, en iyi 8 ikinci arasına girme yarışında bizi geçemeyecek. O grubun ikincisini, en az bir puan farkla geride bırakacağız.

Bu konuyu açmışken statüden de biraz bahsedelim. Dediğim gibi, play off'lara kalabilmek için 9 grup ikincisinden en iyi 8'inin arasına girmek gerekiyor. Ama gruplar arasında takım sayısı eşitsizliği var. 8 grup, 6 takıma sahipken; 9. Grup'ta 5 takım bulunuyor. Bu nedenle ilk 8 grubun ikincilerinin, gruplarını son sırada tamamlayacak takımdan aldıkları puanlar silinecek.

Biz de eğer kalan 4 maçımızı kazanarak puanımızı 20'ye yükseltir ve Bosna'yı geçebilirsek; en iyi grup ikincileri sıralaması için grubumuzu büyük ihtimalle son sırada tamamlayacak olan Ermenistan'dan almış olacağımız 6 puan silinecek. Yani; en iyi ikinciler sıralamasında 14 puanımız olacak. 9. Grup'taysa şu anda ikinciliği paylaşan İskoçya-Makedonya ikilisinden biri, kalan 2 maçını da kazanırsa (bir maçlarını birbirleriyle oynayacaklar); 13 puana ulaşıp, bizim gerimizde kalacak.

Kısacası; Dünya Kupası'na katılma konusunda az olan ihtimalimiz ve şahsen hiç kaybetmediğim inancım, daha da arttı. Mucize'nin 3'te 1'i gerçekleşti. Bosna'yı yenince, 3'te 2'si gerçekleşmiş olacak. Son 3'te 1'lik kısımsa, işin gerçek mucize kısmı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...