28 Ağustos 2009 Cuma

UEFA Avrupa Ligi - Fikstür Çekimi


Şampiyonlar Ligi'nden sonra, bugün de Avrupa Ligi'nin grup kuraları çekildi. Ama ben yine kuradan çok fikstürü değerlendireceğim.

Öncelikle maç saatlerinden bahsedeceğim. UEFA'nın bu yeni formata geçerken, yayınları Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi her ülkede tek bir yayıncıya verdiğini bu postta söylemiştim. Ve bu konuda düşündüğüm bir şey vardı. Maç saatlerini, eski UEFA Kupası'ndaki gibi rastgele değil de; Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi standart yapacaklarını tahmin ediyordum. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nin haftada iki gece olması gibi, Avrupa Ligi için de perşembe gününün ikiye bölüneceğini düşünmüştüm. UEFA, iki konuda da haklı çıkardı beni. Yeni formatla birlikte grup maçları, her perşembe TSİ 20.00 ve 22.05 olmak üzere iki farklı saatte oynanacak. Ve UEFA, ratingleri yüksek tutmak için, aynı ülkenin takımlarını bu iki saate eşit bir şekilde dağıttı. Yani bizim gibi ülkelerin, iki takımının maçı çakışmayacak. Böylece iki takımımızın da tüm maçları, Kanal D'den yayınlanmış olacak.

Şimdi gelelim fikstüre. Galatasaray, en önemli maçını ilk maç gününde oynayacak. 17 Eylül'de Atina deplasmanı var. Bu maçın Ali Sami Yen'deki rövanşı 3 Aralık'ta. Galatasaray için fikstürün en ilgin sonucu ise; son maçın Sturm Graz'la olması. Tıpkı 9 yıl önce Şampiyonlar Ligi grubundaki gibi...

Fenerbahçe ise Kadıköy'de Twente'ye karşı başlayacak gruba. Rövanşı, 2 Aralık'ta bu maçın. Fenerbahçe, gruptaki en büyük rakibi Steaua Bükreş'le ise; 22 Ekim'de deplasmanda, 5 Kasım'da içeride oynayacak.

Fikstürün iki takım için de en enteresan sonucu ise; Bükreş takımlarıyla aynı günlerde oynanılacak olması.

İki Takımın Gruptaki Fikstürü

17 Eylül Perşembe
20.00: Panathinaikos-Galatasaray
22.05: Fenerbahçe-Twente
1 Ekim Perşembe
20.00: Sheriff-Fenerbahçe
22.05: Galatasaray-Sturm Graz
22 Ekim Perşembe
20.00: Steaua Bükreş-Fenerbahçe
22.05: Galatasaray-Dinamo Bükreş
5 Kasım Perşembe
20.00: Dinamo Bükreş-Galatasaray
22.05: Fenerbahçe-Steaua Bükreş
2 Aralık Çarşamba
20.00: Twente-Fenerbahçe
3 Aralık Perşembe
22.05: Galatasaray-Panathinaikos
16 Aralık Çarşamba
20.00: Sturm Graz-Galatasaray
17 Aralık Perşembe
22.05: Fenerbahçe-Sheriff

2 yorum:

painkiller dedi ki...

@Böylece iki takımımızın da tüm maçları, Kanal D'den yayınlanmış olacak.

uefa anlaşmasına göre 12 maçtan en az 6 sı açık kanaldan. yani hepsi açık olacak diye bir zorunluluk yok.

Burak Eken dedi ki...

UEFA maç saatlerini 20.00 ve 22.05 olarak belirlediği ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın hiç bir maçları aynı saatte olmadığı için, ben halâ tüm maçların açık kanaldan yayınlanmak zorunda olduğunu düşünüyorum. Belki şöyle yaparlar. Saat 20.00'de olan maçı CNN Türk yayınlar ve Kanal D de o saate bir dizi koyar; 22.05'teki maçı da Kanal D yayınlar. Böylece CNN Türk, toplam 6 maç yayınlamış olur.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...