5 Ağustos 2009 Çarşamba

Barça'nın Font Rezaleti!


Son zamanlarda özellikle Galatasaraylılar, forma fontu konusunda oldukça dertliler. Son 2 yıldaki font rezilliklerini göz önünde bulundurursak, haklılık payı oldukça yüksek. Sarı-kırmızı parçalının ve kırmızının üstüne siyah; turuncunun üstüne kırmızı font koyma fantezileri, insanların canını çok sıktı. Üstelik bu fontların parlak ve buruşuk oluşu, işin tadını iyice kaçırdı.

Hâl böyleyken aklıma 2 yıl önce yaşanan bir olay geldi. Avrupa'nın ve Dünya'nın en iyi takımlarından Barcelona, üstelik en iyi dönemlerinden birinde öyle font seçimleri yaptı ki; Galatasaray'ınkiler, onların yanında hafif kalıyor.

2006-2007 sezonunda Barcelona, font konusunda standart bir seçim yapmıştı. Tüm formalarda sarı isim ve numara fontları olacaktı. Bu, bordo-lacivert iç saha forması, siyah ve mavi kaleci formalarında hiç sorun değildi. Ama takımın deplasman formasının turuncu olması ve onda da sarı fontların kullanılması, göze pek hoş gelmiyordu.


Turuncu forma üstünde sarı font, bir nebze olsun anlaşılabiliyordu. Ama asıl skandal, bir mecburiyette patlak verdi! Barça, Şampiyonlar Ligi 2. turunda Liverpool'la eşleşmişti. Nou Camp'taki maçta sorun yoktu, zaten iç saha formalarını giyiyorlardı. Ama Anfield'daki maçta, iki formayı da giyemiyorlardı. Çünkü Liverpool'un forması kırmızıydı. Bu yüzden Barça, bordo-lacivert formayı da, turuncu formayı da kırmızıya yakın oldukları için giyemiyordu. Bu durumda çözümü bir önceki seride buldular. Önceki sezonunun sarı formasıyla bu sorunu hallediyorlardı. İşte skandalın patlak verdiği yer de burası. Barça o sezon sadece sarı font yapmıştı. Bu nedenle sarı formanın üstüne de sarı font basmak zorunda kaldılar! Ve işte aşağıdaki görüntü ortaya çıktı.


Barcelona'nın o maçta Liverpool'a elenmesi, belki de sezon boyunca aynı skandalın tekrar tekrar yaşanmasına engel olmuştu. Tabi Barça yönetiminin de aynı hatayı bir daha yapmaması, bu işten ders çıkardıklarını göstermiş oldu.

Not: Turuncu ve sarı formalarda aynı renk fontlar kullanıldı. Resimlerde farklı görünmesinin sebebi; ışığın geliş yönünün farklı olmasından kaynaklanan parlaklık.

2 yorum:

-YaLan- dedi ki...

Valla çok güzel bir konuya parmak basmışsın.Bir GalataSaraylı olarak formalarımızın fontları beni deli ediyor.Ama elden gelen birşey yok,akıllanmaları lazım:)

sedat_60 dedi ki...

Burak köşe yazarları utansın bu yazı üzerine :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...