20 Ağustos 2009 Perşembe

Güzel Anılara Dönüş...


Fenerbahçe yarın, İsviçre'nin Sion takımına karşı UEFA Avrupa Ligi play-off maçına çıkacak. Karşılaşma, İsviçre'nin en büyük stadlarından Cenevre Stadı'nda oynanacak. 30.000 kişilik bu stadın, Türk ve Avrupa Futbolu'ndaki yeriyse çok büyük.

Geçen yıl Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği UEFA Euro 2008 Finalleri'nde A Grubu maçlarına ev sahipliği yapan Cenevre Stadı (İsviçreliler'in kullandığı şekliyle Stade de Genéve), 'Avrupa Şampiyonaları Tarihi'nin en büyük geri dönüşü' olarak adlandırılan Türkiye-Çek Cumhuriyeti (3-2) maçına sahne olmuştu. Hepimizin bildiği gibi; 60. dakikasında 2-0 yenik olduğumuz maçta, bitime 15 dakika kala, skoru 2-1 yapmıştık. Ve bitime 3 dakika kala art arda attığımız 2 golle bir anda öne geçmiştik. Ama belki de en büyük sürprizi, Volkan yaşatmıştı bize. Kayıp zamanda gördüğü kırmızı kartla bizi 10 kişi bırakıp, değişiklik hakkımız kalmadığı için kaleye Tuncay'ın geçmesine neden olmuştu.

O maç, bizim için harika bir anı olsa da; Volkan için çok kötü bir hatıra olarak kaldı. Umarız yarın (gerçi artık 'bugün' desem daha doğru olur) Volkan'ın eski anıları canlanmaz da, Fenerbahçe için sorunsuz bir eleme maçı geride kalmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...