7 Ağustos 2009 Cuma

'Süper' Ligimiz Başlıyor

Turkcell Süper Lig, 2 aydan fazla süren bir aranın ardından yeniden başlıyor. Geçen yıl büyük takımların çok puan kaybettiği ve geriden gelen Beşiktaş'ın şampiyon olduğu lig, bu yıl rekabet adına daha fazla şey vadediyor.

Bu sezon özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörleri ve geliştirdikleri kadroları, derbi tarihlerini daha sabırsızca beklememize neden oluyor. Beşiktaş'ın Mustafa Denizli liderliğinde yaptığı transferler ve Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Hugo Broos'la birlikte kadrosunu yeniden yapılandırması, rekabetin yine büyük olacağını gösteriyor.

Her zaman olduğu gibi bu sezon da Anadolu takımlarından sürpriz bekliyoruz. Sivasspor'un, takımdan ayrılan oyuncuların yerini tam olarak dolduramaması, 2 yıldır gösterdikleri başarılı performansı sürdüremeyecekleri izlenimini veriyor. Benim bu yıl Anadolu'da sürpriz beklediğim takımlar: Bursa, G.Antep, Kayseri ve Antalya.

Bursa, geçen yıl Ertuğrul Sağlam'ın gelişinden sonra büyük bir değişim yaşadı. Yöneticisinden futbolcusuna; teknik heyetinden taraftarına herkes, başarıya inanıyor.

Antalya'da aynı işi Mehmet Özdilek yaptı. Takım, Şifo'dan sonra çok değişti. Gaziantep'te de José Couceiro, başarının sinyallerini veriyor. Kayserispor'sa 3 yıldır Tolunay Kafkas'la yakaladığı istikrarı sürdürecek gibi gözüküyor.

Yeni çıkan takımlarınsa, -her yıl olduğu gibi- kariyeri takımdan takıma dolaşarak geçmiş futbolcuları almak yerine; daha kaliteli ve faydalı olabilecek oyuncular alması, beni çok şaşırttı. Onlar da çıkar çıkmaz düşen takımlardan olmamaya çalışacağa benziyorlar.

Kısacası; heyecan yeniden başlıyor. Kalitesi her zaman tartışılsa da, bizim ligimiz bu işte. Hepimiz, tuttuğumuz takımın mutlu sona ulaşabilmesi için 9 ay boyunca büyük heyecan yaşayacağız. Umarız rekabetin büyük, hakem hatalarının az olduğu bir lig izleriz.

1 yorum:

M. Sahin dedi ki...

bravo Burak..iyi incelemeler ve köşe yazıları..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...