2 Nisan 2011 Cumartesi

Gol Makinesi : Garra Dembele


Fransa çıkışlı forvetler Türkiye'de iş yapmıştır.Mesela Herve Tum..Mesela Niang...
Çünkü Fransa Ligi yapısı itibariyle bizim lige daha yatkın.

Değineceğim oyuncu şu sıralar Bulgaristan'da fırtınalar estiren ve adı sık sık Türk kulüpleriyle anılan Garra Dembele...
1986 Gennevilliers doğumlu..
Futbola INF Clairefontaine takımında başladıktan sonra Auxerre transfer oldu.Auxerre'den Itres ve Aarhus takımlarına kiralık olarak giden oyuncu Pierikos takımıyla kontrat imzaladı.
Orada geçen bir yılın ardından Dembele'nin yeni adresi Bulgaristan oldu.Yakından tanıdığımız biri olan Lazarov'un da forma giydiği takıma 2010 yılında gelen Dembele 14 maçta 5 gol attı.9 Haziran 2010'da ise Levski Sofia'ya transfer oldu.

Harika bir sezon geçiriyor Mali asıllı Fransız futbolcu.
Bugün 2-0 kazanılan Vidimar maçında penaltıdan attığı gole ile takımını öne geçirmesinin yanında ligte gol sayısı 18'e çıkardı.
Lokomotiv Sofia,Minyor,Pirin maçlarında hat-trick yaptı.Ayrıca ligte 11 maçta gol attı ve bu 10 maçın 9'unu kazandı Levski Sofia.Sadece Litex Lovech'e yenildiler.



25 yaşındaki Dembele bu sezon Avrupa'da da reklamını yaptı diyebiliriz.Avrupa Ligi elemelerinde 6 gol attı.Gruplarda ise Lille ve Gent karşılaşmalarında toplam 2 golün altına imzasını attı.Bir de asist yaptı.

Genel performans olarak 27 maçta 25 gol atan Dembele Avrupa Kupaları dahil 2254 dakika süre aldı.
Özellike son vuruşlarda çok başarılı.Gollerinde dikkati çeken şu ayrıntı var.
Sürekli savunma arkasına kaçarak pozisyon buluyor.Topu aldığında ise fiziğinin yardımıyla çok iyi saklayabiliyor.Ayrıca bir forvette olması gereken hız onda da var.

Sezon sonu sıçrama yapar mı ? En merak ettiğim konulardan biri o olacak..Bu sezon Gerçek anlamda bir patlama yaptı ..Bakalım sıçrama yapabilecek mi ?

Velhasıl kelam hani derler ya '' tam bizim ligin topçusu ''...
Öyle de ama..
Umarım bir Türk takımı getirir ve onu izleme şansımız olur..

2 yorum:

ultras/Movement dedi ki...

Dembele'nin yeşil saha dışı geçmişi pek bizim ülkeye uymaz...
http://ultrasmovement.blogspot.com/2010/12/sex-ve-alkol-dolu-hayat.html

Alper dedi ki...

Merhaba,

Ben blog yasağı kapsamında, BirGün Gazetesi'nde her cumartesi "Bloguma Dokunma" başlığıyla spor bloglarından fotoğraflar ve yazılar derliyorum. Bu cumartesi size de yer verdik, BirGün alınız aldırınız.

İyi günler.

Alper Kaya

BirGün Gazetesi Yazarı

http://www.alperkaya.org

http://twitter.com/alper_kaya

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...