2 Ağustos 2011 Salı

Barcelona'yı Anlatan Fotoğraf




Bu fotoğraf aslında Barcelona'yı anlatıyor.
Barcelona'nın her şeyini yani La Masia'yı anlatıyor.
Barca'nın bugünkü oynadığı uzay futbolunun temelleri burada atılıyor..

Valdes,Messi,Xavi,İniesta diye gider La Masia çıkışlı oyuncuların listesi.Daha birçok oyuncu var Avrupa'da bu alt yapıdan çıkma .Çünkü sistemli şekilde çalışan bir makine gibi La Masia..Aslında yukarıdaki fotoğrafta bulunan futbolcuların bulundukları konum La Masia'nın ne derecede doğru işler yaptığını ortaya koyuyor.

Başta dedik La Masia Barca'nın uzay futbolunun temeli diye.Takımdan ayrılanda olsa alt yapıdan çıkan bir oyuncu takır takır oynuyor.Bu konu hakkında daha önce bir şeylerde karalamıştık.

Henüz 7-8 yaşlarından itibaren bu sistemi öğreniyor genç Barcalı futbolcular.Yıllarca Barcelona'nın bu sistemini öğreniyorlar ki şans bulduklarında takımın yıllardır bir parçası gibi oynasınlar.

La Masia öyle bir yer ki çocukların sıkılmaması için hemen hemen her şey düşünülüyor.Kütüphaneler,oturma salonları gibi çocukların sıkılmayacak bir ortamda vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Türkiye'de yapılabilmesi zor mu ? Hayır bence hiçte zor değil.Ama bu sabır isteyen bir iş.Öyle 1-2 yılda meyveler edilecek bir sistemde değil.Belki 10 belki 20 yıl sonra bunların meyvelerini alacaksın ama kendine özgün bir oyun stilin,alt yapıdan çıkma oyuncuların oluşturduğu bir kadron olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...