26 Ağustos 2011 Cuma

Viktoria Plzen



Viktoria Plzen'nin adını geçen sene Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmalardan tanıyoruz.Özellikle ilk maçta iyi oynamışlardı ama Beşiktaş kadro kalitesi ile geçmişti Plzen'i..
O Plzen geçen sene inanılmaz bir başarıyla attı ve Sparta Prague,Slavia Prague gibi ligin demirbaşlarının arasından sıyrılıp şampiyon olmayı başardılar.

O Victoria Plzen bugün Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı.
2.ön elemede Pyunik'i,3.elemede Rosenborg'u eleyip Kopenhag'ın rakibi oldukları ki diğer turlardaki tüm maçları kazanmışlardı.
Kopenhag ise geçen sene özellikle evinde inanılmaz işler yapan takımlardan biriydi.Barcelona bile kazanamamıştı o sahada.Ama önemli bir eksikleri vardı.Teknik direktörleri Solbakken gitmişti.

Neyse efendim Plzen ilk maçta Parken'de 3-1 bir galibiyet aldı.Geçen sene evinde adeta yenilmez armada olan Kopenhag'a 3 atmışlardı.Çarşamba akşamıda sahalarında 2-1 kazanarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldılar tüm eleme maçlarını kazanarak..

Çok iyi bir iş başardılar.Kasalarına çok iyi bir mebla geçecek uzun bir süre ekonomik sıkıntı çekmezler bu bağlamda.
Grupta rakipleri ise Barcelona,Milan,Bate Borisov oldu Viktoria Plzen'in.Çıkmak şansları zaten yok ama 3.torbadan gelen Bate Borisov ile Avrupa Ligi'ne katılma ihtimalleri yüksek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...