4 Eylül 2009 Cuma

Elemelerde Haftanın Önemli Maçları


2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde, eylül ayı maç dönemindeyiz. Bu süreçte, cumartesiden perşembeye kadar, dünyanın dört bir yanında çok sayıda maç oynanacak . Ben de şimdi, cumartesi ve pazar günü oynanacak önemli karşılaşmaları değerlendireceğim.

UEFA ELEMELERİ
1. Grup
6 takımlı bu grupta, birbirinden önemli iki maç oynanacak. 16 puanlı lider Danimarka, 9 puanlı 3. Portekiz'i ağırlarken; 13 puanlı 2. Macaristan, 9 puanlı 4. İsveç'i ağırlayacak. Eğer ev sahipleri, iki maçı da kazanırsa; elemelerin en büyük sürprizlerinden birine imza atmış olacaklar. Çünkü yılın en büyük transferi olan Ronaldo'nun takımı Portekiz ile yılın en büyük takasının en önemli ucu olan Ibrahimovic'in takımı İsveç, Dünya Kupası'nın dışında kalmış olacak.

Bu iki maç da TSİ 21.00'de başlayacak ve Danimarka-Portekiz karşılaşması, Futbol Smart'tan canlı yayınlanacak.

2. Grup
Grubun 13 puanla ilk iki sırasında bulunan takımlar karşı karşıya geliyor. Averajla 2. sırada olan İsviçre, lider Yunanistan'ı ağırlayacak. İki takım arasında oynanan ilk maç, konuk İsviçre'nin 2-1'lik galibiyetiyle sona ermişti. Bu nedenle, eğer bu maçı kazanırlarsa; rakiplerine karşı 3 puanın yanında ikili averajda da üstünlükleri olacak. Karşılaşma, TSİ 21.30'da başlayacak.

3. Grup
Bu grupta da iki önemli maç var. 15 puanlı lider Slovakya, 8 puanlı 5. Çek Cumhuriyeti'ni ağırlayacak. Son 3 turnuvayı da pas geçmeyen Çek Cumhuriyeti, gruptaki son şansını oynayacak. Eğer bu maçı kazanamazlarsa, G. Afrika'ya gidemeyecekler. Slovakya ise nitekim daha rahat çıkıyor maça. Zaten ilk maçı da deplasmanda 2-1 kazanmışlardı. Fakat bu maçın bizim için farklı bir anlamı daha var. Beşiktaş'ta oynayan Slovak Holosko ile Galatasaray'da oynayan Çek Milan Baros, bu maçta karşı karşıya gelecek. Bu önemli maç, TSİ 21.30'da başlayacak ve TRT 3'ten canlı yayınlanacak.

Grubun diğer önemli maçında ise 10 puanlı 4. Polonya, 13 puanlı 2. Kuzey İrlanda'yı ağırlayacak. Bu karşılaşma da TSİ 21.30'da başlayacak.

9. Grup
Elemelerin en karışık gruplarından biri olan 5 takımlı 9. Grup'ta, Hollanda grup liderliğini haziran ayında garantilemişti. Kalan 4 takım ise grup 2.'liği için çekişiyor. Grupta, 7 puanlı 3. İskoçya, aynı puandaki 2. Makedonya'yı, TSİ 17.00'de ağırlayacak. 4 puanlı 5. İzlanda ise, TSİ 21.45'te, 6 puanlı 4. Norveç'i konuk edecek.

CONMEBOL ELEMELERİ
"Güney Amerika Elemeleri" olarak da adlandırabileceğimiz bu elemelerde 10 takım, tek grupta mücadele ediyor. Grupta günün en önemli maçı ise şüphesiz: Arjantin-Brezilya. 22 puanlı 4. Arjantin, 27 puanlı lider Brezilya'yı ağırlayacak. Grupta zor zamanlar geçiren Arjantin, bu maçı kazanırsa; rahatlamış olacak. TSİ cumartesiyi pazara bağlayan gece 03.30'da başlayacak karşılaşma, NTV'den canlı yayınlanacak.

CONCACAF ELEMELERİ
Kuzey Amerika'daki Final Grubu'nda, 12 puanlı lider Kosta Rika, 9 puanlı 4. Meksika'yı ağırlayacak. Son Dünya Kupaları'nın müdavimleri için büyük önem taşıyan bu maç, TSİ pazar günü sabaha karşı 05.00'te oynanacak.

CAF ELEMELERİ
A Grubu
Grupta büyük sürpriz yaparak ilk iki maçını kazanan ve ilk sıraya yerleşen Gabon, 1 puanla son sırada bulunan Kamerun'u ağırlayacak. Afrika Aslanları, Dünya Kupası şansını sürdürmek için bu maçı kazanmak zorunda. Zorlu karşılaşma, cumartesi TSİ 17.30'da başlayacak.

B Grubu
5 puanla 2. sırada bulunan Nijerya, 7 puanlı lider Tunus'u ağırlayacak. Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma, TSİ 19.00'da.

AFC ELEMELERİ
Asya'da grup aşamaları tamamlandı. Son bölümde gruplarını 3. tamamlayan Bahreyn ve Suudi Arabistan, play-off serisinde karşı karşıya gelecek. İlk maç, cumartesi günü Bahreyn'de. Rövanş ise çarşamba günü oynanacak. Bu seriden tur atlayacak takım, Okyanusya Elemeleri'ni ilk sırada tamamlayan Yeni Zelanda ile bir play-off serisi daha oynayacak.

İki takım arasında cumartesi Bahreyn'de oynanacak olan ilk karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak ve Eurosport'tan canlı yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...