7 Eylül 2009 Pazartesi

Fenerbahçe'den Zirveye...


Bu yazımda, Fenerbahçe'de parlayıp, kendini ispatlayan bir futbolcudan bahsetmeyeceğim. Aksine, kariyerinin en kötü dönemini Fenerbahçe'de geçirip, daha sonra kendini göstermiş bir oyuncuyu anlatacağım.

Robert Enke. 32 yaşındaki Alman kaleci. 2003-2004 sezonunda, 1 yıl yedek beklediği Barcelona'dan, Rüştü karşılığında kiralık olarak Fenerbahçe'ye geldi. İlk maçı, ligin ilk haftasında Kadıköy'de oynanan İstanbulspor maçıydı. Zaten ne olduysa, o maçta oldu. Fenerbahçe, İstanbulspor'a kendi sahasında 3-0 yenilince; apar topar takımdan gönderildi. Bu olayla birlikte, Fenerbahçe'de en kısa süre oynayan futbolcu oldu. O sezonun ilk yarısını boş geçiren Enke, 2004 yılının başında, İspanya 2. Ligi ekibi Tenerife'ye kiralandı. Yarım sezonunu orada geçirdikten sonra, bonservisi ile birlikte, halen formasını giydiği Hannover'e transfer oldu.

Hannover'de inişli çıkışlı bir performans gösterse de, Euro 2008 Elemeleri boyunca Almanya Milli Takımı'nın 3. kalecisi oldu. Finallerde ise 2. kaleciliğe yükseldi. Euro 2008'in ardından Jens Lehmann'ın milli takımı bırakması, Enke'nin Almanya Milli Takımı'nda 1. kaleci olmasını sağladı. Sakatlığı nedeniyle bir süre uzak kaldığı milli takımda yerine oynayan, Rene Adler, Tim Wiese, Manuel Neuer gibi kalecilerle forma savaşına giren Enke, FIFA.com'a verdiği röportajında; Güney Afrika'da takımın 1. kalecisi olmak istediğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...