6 Eylül 2009 Pazar

Tarihin Tekerrür Şekli


Tarih:
12/13 Haziran 2002.
Yer: Güney Kore.
Olay: Dünya Kupası Finalleri'nde, gruplardaki son karşılaşmalar oynanıyordu. B Grubu'nda da lider İspanya, ilk iki maçını kazanarak gruptan çıkmayı garantilemişti. Grubun son maçlarında, 4 puanlı 2. Güney Afrika ile 1 puanlı 3. Paraguay, gruptan çıkmak için çekişiyordu. Son maçlar öncesi Paraguay, 3 gol atıp 5 gol yemişti. G.Afrika ise 3 gol atıp 2 gol yemişti. Yani Paraguay'ın gruptan çıkması için, hem Slovenya'yı farklı yenmesi; hem de İspanya'nın G.Afrika'yı yenmesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Paraguay Slovenya'yı 3-1 yenerken, İspanya da G.Afrika'yı 3-2 yenmişti. Paraguay ve G.Afrika'nın puanları ve averajları eşit olmasına rağmen Paraguay, daha fazla gol attığı için gruptan çıkan takım olmuştu.

Bu olaydan bir gün sonra, C Grubu'nun son maçları oynanacaktı. Ve grubun durumu, B Grubu'na çok benziyordu. Brezilya, ilk iki maçını kazanarak gruptan çıkmayı garantilemişti. 2. Kosta Rika'nın 4, 3. Türkiye'nin de 1 puanı vardı. Kosta Rika'nın averajı, 3-1 (üç eksi bir)'di. Bizim averajımız ise, 2-3 (iki eksi üç)'tü. Yani gruptan çıkmak için, Çin'e sağlam bir fark atmamız; Brezilya'nın da Kosta Rika'yı yenmesi gerekiyordu. Biz Çin'i 3-0'la geçerken, Brezilya da Kosta Rika'yı 5-2 yenmişti. Yani bir gün önce Paraguay'ın yaşadığının aynısını yaşamıştık.

Şimdi günümüze gelelim...

Tarih: 5 Eylül 2009
Yer: Budapeşte
Olay: 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde 1. Grup'un 2.'si Macaristan, 4 puan gerisindeki 3. İsveç'i ağırlıyordu. İsveç, grup 2.'liği için Macaristan deplasmanından puanla dönmek zorundaydı. Ama bu maçı kazansalar bile, rakiplerinin 1 puan gerisinde kalacaklardı. Yani Macaristan'ın, kalan maçlarının birinde puan kaybetmesini bekleyeceklerdi. Ve İsveç bu maçı 2-1 kazanarak, Macaristan'la arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Macaristan'ın, sonraki maçlarında en azından bir beraberlik almasını bekliyorlar.

Ve biz... Grubumuzda 3. sıradayız ve 2.'nin 4 puan gerisindeyiz. 4 gün sonra grup ikincisi Bosna Hersek'le deplasmanda oynayacağız. Rakibimizi yensek dahi, 1 puan geriden geleceğiz. Yani Bosna'nın, kalan maçlarında en azından bir beraberlik almasını bekleyeceğiz.

Ne dersiniz? Tarih bir kez daha bu şekilde tekerrür eder mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...