7 Eylül 2009 Pazartesi

Kupada Olası Yıldız Şokları


Dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük futbol turnuvası olan Dünya Kupası, her zaman büyük yıldızların şovlarına sahne olmuştur. Yıldız futbolcular, kimi zaman turnuvaya damgalarını vurmuş, kimi zaman da hayal kırıklığı yaratmıştır. Ama bu kez hayal kırıklıkları, çok erken başlayacağa benziyor. Çünkü dünyaca ünlü yıldızların takımları, Dünya Kupası'na katılamama tehlikesiyle karşı karşıya.

Lionel Messi, Carlos Tevez, Sergio Agüero...
Arjantin, kendi sahasında Brezilya'ya 3-1 yenilerek, Dünya Kupası şansını zora soktu. Güney Amerika Grubu'nda 4. sırada bulunan Arjantin'in hemen arkasında, 2 puan gerideki 2 takım var. Arjantin'in en kötü ihtimalle grubu 5. bitirerek, play-off'a kalması gerekiyor. Aksi bir durumda, yukarıda saydığım isimleri Güney Afrika'da göremeyebiliriz. Bu da futbolseverler için çok kötü olur.


Cristiano Ronaldo, Deco
Portekiz'in, Euro 2004'te final, 2006 Dünya Kupası'nda da yarı final oynamasının büyük pay sahiplerindendi bu iki oyuncu. Ancak özellikle Figo'nun milli takımı bırakmasının ardından yaşanılan düşüşü, bu iki yıldız da önleyemedi. Euro 2008'de elemeleri zar zor geçtiler. Finaller'de ise gruplartan çıkışları kolay olsa da, Çeyrek Final'de Almanlar'a kafa tutamadılar. Ve onlar için beklenen son, bu Dünya Kupası'nda yaşanıyor. Grupta Danimarka, Macaristan ve İsveç'in gerisinde 4. sıradalar. Güney Afrika'ya gitme umutları, her geçen gün daha da azalıyor.


Zlatan Ibrahimovic
Yılın en büyük takasının kilit adamı, Dünya Kupası'nda olamama tehlikesini, biraz olsun atlatmışa benziyor. Budapeşte'de 90+4'te attığı gol, 2. Macaristan'la aradaki puan farkını 1'e indirmelerini sağladı. İsveç'in kalan 3 maçından ikisi, Malta ve Arnavutluk'la. Diğeri ise; lider Danimarka deplasmanı. Kalan 3 maçtan 7 puan çıkarırlarsa, gruptan çıkmaları zor olmaz. Çünkü Macaristan'ın kalan 3 maçından 2'si Portekiz'le, 1'i de Danimarka'yla. Onların bu kritik maçlarda büyük kayıplar yaşaması muhtemel. Kısacası Zlatan'ın durumu, diğer yıldızlara göre daha az tehlikede.

Petr Cech
Dünya'nın en büyük kalecilerinden biri olarak gösterilen Petr Cech'in de durumu kritik. Galatasaraylı Milan Baros'un da oynadığı Çek Cumhuriyeti, grupta şu an 5. sırada bulunuyor. Dünya Kupası'na gitmek için kalan tüm maçlarını kazanıp, lider Slovakya'nın kendi sahasında Slovenya'ya yenilmemesini bekleyecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...