3 Eylül 2009 Perşembe

İstanbul Dışında Milli Takım


2004'te Trabzon'da oynanan Gürcistan maçından bu yana ilk kez İstanbul dışında 'resmi' bir milli maç yapacağız. Türkiye'nin en iyi 3 stadından biri konumunda bulunan Kadir Has Stadı, haziranda Azerbaycan'la oynanan hazırlık maçının yanında bir de resmi maça ev sahipliği yapmış olacak. Ama benim niyetim, Kadir Has Stadı'nın yapısını anlatmak değil.

Söylediğim gibi; 5 yıl sonra ilk kez İstanbul dışında resmi bir milli maç oynanacak. Bu olay, basın ve medyayı farklı bir şekle sokmuş durumda. Spor medyasından birçok kişi, maç için Kayseri'ye gitti. Oradan canlı bağlantılar, röportajlar, programlar, stad içinden canlı yayınlar yapılıyor. Uzun zamandır milli maç öncesinde görmediğimiz şeyler yaşanıyor. Hatta takım bile, bir deplasmana gitmişcesine, şehrin civarındaki tarihi ve güzel yerleri dolaşıyor. Öyle bir ortam oluştu ki; sanki milli takım kendi sahasında sıradan bir maça değil, Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Kupası Finalleri'ndeki bir maça çıkacak!

İstanbul dışında milli maç oynamak, son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş bir şeydi. Ama medyanın bu işi bu kadar olağan dışı bir hale taşıması, bence pek doğru değil. Zaten 14 Ekim'deki Ermenistan maçı da Bursa'da oynanacak. Bu yüzden artık bu olaya alışmamız lazım. Gerçi o maça -ilk maçta olduğu gibi- spor yazarlarından, yorumcularından çok, siyasilerin ilgi göstermesini bekliyorum. Ama spor medyamızın o maça da böyle bir muamele göstermesi muhtemel. Fakat artık Anadolu'da daha fazla milli maç oynanması ve medyanın da bu işi daha normal görmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...