24 Eylül 2009 Perşembe

Sahne Gençlerin...


20 Yaş Altı (nam-ı diğer U-20) Dünya Kupası, bugün Mısır'da başlıyor. Toplam 24 ülkenin 6 grupta mücadele edeceği turnuvanın ilk maçında bu akşam, ev sahibi Mısır ile Karayip ülkesi Trinidad&Tobago karşılaşacak.

Dünya futbolundaki önemli oyuncuların, genellikle ilk önemli uluslararası deneyimlerini yaşadığı bu turnuvada, önceki yıllarda ismine aşina olduğumuz daha çok futbolcu olurdu. Ancak bu kupanın kadrolarına baktığımda; ismi tanıdık gelen tek oyuncu: İspanya kalecisi Sergio Asenjo. İspanya'da adından "Yeni Casillas" olarak bahsettiren Asenjo dışında, Almanya kadrosundaki Türk asıllı 2 oyuncu gözüme çarptı. Kayserispor'dan Semih Aydilek ve Bursaspor'dan Cihan Kaptan, turnuvada Almanya forması giyecekler. Kupada mücadele edecek olan tüm takımların kadrolarına bu linkten bakabilirsiniz.

3 hafta sürecek olan turnuva, EuroSport ve TRT 3'ten canlı olarak yayınlanacak. "Ben spikersiz izlemek istiyorum" diyenler de FIFA.com TV'den izleyebilirler.

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Valla TRT3te bile yayınlanması mucize. Genelde Türk kanalları itibar etmezdi bu turnuvalara. Elbette bu turnuvaları bizden kaç scoutun izleyeceğide ayrı bir tartışma konusu.

Burak Eken dedi ki...

Turnuvayı izleyecek Türk scout olduğunu düşünüyorsun da sayısını mı merak ediyorsun? :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...