11 Eylül 2010 Cumartesi

Ezeli Rekabette Büyük Gün: 15 Eylül!


Galatasaray-Fenerbahçe, Real Madrid-Barcelona, Milan-Inter gibi bir rekabetten bahsetmeyeceğim. Yazının konusu, bir oyun klasiği; PES-FIFA rekabeti.

Yıllarca oynanış olarak çok güzel ama lisans konusunda çok yetersiz oyunlar yapan PES ve yıllarca birçok lisansa sahip olup, oynanış konusunda sınıfta kalan FIFA, bu yıl çok farklı bir şekilde karşı karşıya geliyor.

PES, oyuncuların robotsu yapısını değiştirdi. Lisans sorununu da büyük ölçüde çözdü. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa ve Copa Libertadores ile bu kupalara katılan tüm takımlar (% 85'i lisanslı, geri kalanları lisanssız olmak üzere) oyunda bulunacak. Serie A, Fransa Ligue 1 ve Hollanda Eredivisie tamamen lisanslı olarak; İngiltere Premier League (Tottenham ve M. United lisanslı) ile La Liga (14 takım lisanslı) ise lisanssız olarak oyunda yer alacak. Ayrıca dünyanın dört bir yanından 70'ten fazla kulüp ile 22 milli takım da tamamen lisanslı olacak.

FIFA da, PES'in lisans konusunda yaptığı gibi, eksik yönünü geliştirme yoluna gitti. Oynanışta epey aşama kaydettiler. PES'in bir türlü beceremediği, 360 derece kontrol ve pas olayını çok iyi bir şekilde oyuna yerleştirdiler. Bu yıl yeni çıkacak olan kaleci kontrolü olayını çok merak ediyorum. Ayrıca PES'in üç yıl önce yaptığını yaparak, bu yıl bilgisayarda da tamamen Next-Gen'e geçiyorlar. Artık FIFA'nın daha gerçekçi bir oynanışa ve grafiğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu sebeplerden dolayı PES 2011'i ve FIFA 11'i büyük bir merakla beklerken, Konami ve EA, -anlaşmışçasına- heyecanımızı artıracak bir şey yaptılar: İki oyunun da demosu, 15 Eylül'de çıkıyor! O gün, interneti boş bırakmak yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...