28 Eylül 2010 Salı

Transfer Rotası: Güney Amerika




Ligler biter, transfer dönemi açılır; kulüpler rotasını belirler.

GÜNEY AMERİKA

Bulunduğumuz şu dönemde futbol piyasasının en değerli futbolcularının Güney Amerika yöresinden olması oraya ilginin çekilmesine sebep oluyor. Ama bilmiyorlar ki (ya da biliyorlar, her neyse) Güney Amerika'lıların oyun sistemini.

Türkiye'ye gelenler genellikler hücumcu oluyor. O futbolcu da sadece futbol oynamak ister. Koşmaz, kendini fazla yormaz. Ayağına top gelmesini ister. Kaptırınca da topun arkasına geçip, koşup pres yapmaz. Yani bizim istediğimiz tekmeye kafa sokacak tiplerden değiller. Ayrıca uyum sorunu falan da işin içine girince uzun süre verim alınamıyor.

Acaba bizim takımlarımız, Türkiye'deki oyun sistemini bilmiyorlar mı? Tabii ki biliyorlar ama plajdan futbolcu getirmeye devam ediyorlar. Hani sırf "transfer yaptık", "imza attırdık" demek için...

Nedir sistem? Vur, kır, parçala; bu maçı al. Koş, pres yap, gerekirse tekmeye kafa sok. Eee bile bile neden oradan futbolcu alıyor, paraları çarçur ediyoruz?

Mesela Fransa Ligi... Oradan alalım futbolcu. Sert, biraz da defansif yapının ön planda olduğu bir futbol var. Son dönemde gelen Niang, Dia; geçmişte gelen Youla, Tum... bunlar ligimizde iş yapmış futbolcular.

He bir de bu plajdan gelenlere büyük paralar verilir. Bu sayede kulüp büyük bir zarar altında kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...