1 Ekim 2010 Cuma

Bir Senegalli'nin Çıkışı: Papiss Cisse


3 Haziran 1985'te Senegal'in Dakar bölgesinde doğumuş bir isim.

Cisse, geçen sezon ligin son haftasında 2 gol atınca dikkatimi çekmişti. Geçmiş kariyerine bakacak olursak, gençllik yıllarında AS Génération Foot takımında oynadı. 2005 yazında Fransa'nın Metz kulübüne transfer oldu.

4 buçuk sezon boyunca 2 kez kiralandı. AS Cherbourg Football ve LB Chateauroux takımlarında toplam 41 maçta 15 gol attı. Metz kariyerinde, 71 maçta 25 golü bulunuyor.

Geçen 4,5 senenin ardından 28 Aralık 2009'da Alman ekibi Freiburg ile sözleşme imzaladı. Geçen sene 16 maçta 6 gol attı.

Bu sezona fırtına gibi girdi. 6 maçta 6 golü var. Yani takımın 8 golünün 6'sını atmış ama kalan 2'sinde de imzası var.

Cisse'nin iyi bir sezon geçireceğini düşünmüyordum. Nedeni ise, iyi anlaştığı Idrissou'nun takımdan ayrılmasıydı. Fakat daha bir rahatlamış gözüküyor bu sezon. Robin Dutt'un oyunu onun üzerinden oynaması da onu daha bir ön plâna çıkarıyor. Tıpkı geçmiş yıllardaki Fenerbahçe'nin Alex'i gibi...

Cisse, fiziğini ve boyunu çok iyi kullanabilen bir isim. Aslında pivot özelliğinde olan bir forvetin, bana göre boyunun 1.86'dan fazla olması gerekir. Oysa ki Cisse 1.83 boyunda. Ama fiziği, gücü ve iyi zıplaması sayesinde hava toplarında büyük üstünlük kuruyor. Ayrıca fırsatçı bir isim. Durduğu yeri çok biliyor ve golleri atıyor. Özellikle deplasman maçlarında kafayla indirdiği toplar ile arkadaşlarını kaçırıp gol pozisyonu oluşturacak pozisyonları deniyorlar.

Sezon başında Bursaspor ile ismi anılmıştı. Hani Nunez sınıfından bir oyuncu geleceğini bilseydim, kesinlikle Cisse'nin gelmesini isterdim. Çünkü böyle bir oyuncuya ihtiyacı var Bursaspor'un...

1 yorum:

thegunners16 dedi ki...

Bu günde golünü attı.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...