23 Ekim 2010 Cumartesi

Şampiyon Sham...




İsveç'te durumlar nasıl karışıksa burada da aynı.
2 hafta önce evinde Fingal'a kaybeden Shamrock büyük bir avantajı kaybettiğini yazmıştık.
Bohemian'da şampiyonluğunu bırakmayacağını düşünüyorduk.

Ama Bohemian bugün 6 maçtır kazanmayan 4 maçtır mağlup olan Galway United'a deplasmanda 3-2 mağlup olarak şampiyonluğu adeta eliyle Shamrock'a verdi.
Hani o kadar puan geriden gelip sonuca bu kadar yaklamışken,rakibinde form durumu kötüyken Bohemian'ın alacağını düşünüyordum.

Galway Derek O'Brien'ın 11. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti.
Bohemian'da Paul Keegan 25'te durumu 1-1'e getiren golü attı.
44'te günün yıldızı Jason Molloy durumu 2-1'e getirdi.İlk yarı bitti hadi soyunma odasına gidiyoruz derken uzatmalarda Jason Byrne durumu 2-2'ye getirerek Bohemian'ın ikinci yarıya rahat başlamasını sağladı.
İkinci yarı kapanan bir Galway vardı ve 89'da 22 yaşındaki Jason Molloy durumu 3-2'ye getirerek Bohemian'ı yıkan golü ağlara yolladı.



Şampiyonluk yarışı veren diğer ekip olan Shamrock,evinde Trabzonspor'un kardeş takımı olan ama ligden düşmesi kesinleşen Drogheda United ile karşılaştı.Bordo-Mavi'li Drogheda 14 maçta 12 yenilgi 2 beraberlik alarak Shamrock deplasmanına geldi.
Shamrock'ta ise Fingal maçında alınan mağlubiyetin şoku geçen hafta İrlanda Ligi Kupası'nda St. Patrick'i 1-0 ile geçip finale kalmasıyla biraz olsun moraller düzelmişti.
Evlerinde ligden düşen Drogheda'yı 51'de Stewart ve 63'te Gray Twigg'in attı goller ile 2-0 yenerek Bohamian'ın da puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturdu.

Evet 1 hafta kaldı ligin bitimine...
2 sezondur ligi domine eden Bohemian bu sezon şampiyonluğu kaybetmek üzere.Geçen hafta ele geçirdikleri fırsatı iyi kullanamadılar.
Ve son hafta evlerinde bu akşam evinde Fingal'a 2-0 mağlup olan Dundalk ile karşılacaklar.
Lider Shamrock ise play-out oynamayı garantileyen Bray'a konuk olacak.Kolay bir deplasman gibi gözüküyor ama Bray evindeki son 5 maçını kaybetmedi.
Maçlar 29 Ekim'de oynanacak ve bu sezonun şampiyonu belli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...