18 Ekim 2010 Pazartesi

Pazar Gününden Kalanlar



Dün birbirinden önemli maçlar vardı. Şüphesiz dünün en ilgi çeken karşılaşmalardan biri, Merseyside derbisiydi. Ligin dibine demir atmış 2 takım karşılaşıyordu. Maçtan önce bahisçiler tarafından maçın favrosinin Everton olduğu söylenmişti. Nitekim Everton maçı, 34'te Cahill ve 50'de Mikel Arteta'nın attığı gollerle 2-0 alarak, hem galibiyet serisini 2 maça çıkardı; hem de ligde 9 puanla 11. sıraya yükseldi.

Liverpool cephesinde ise işler karışık. Sancılı geçen satış işlemlerinin ardından bu yenilgi onlar için kötü oldu. Ara transfer dönemine kadar maximum puan toplayıp kaliteli transferler yapmaları gerek. Çünkü şu an 6 puanla 19. sıradalar. Oyuncularının neredeyse hepsi formsuz.




Belçika'da da önemli bir karşılaşma vardı dün. Lider Genk ile Standart Liege karşılaştı. Beklediğim gibi gollü bir karşılaşma oldu. Genk henüz maçın başında Ogunjimi ile 1-0 öne geçti. Tözser, 13'te durumu 1-1'e getirdi. Liege'in golcü orta saha oyuncusu Carcela bu maçı da boş geçmedi ve 26. dakikada durumu 2-1 yaptı. 31. dakikada ise Sinan Bolat takımı 10 kişi bıraktı. 45. dakikada golcü Jelle Vossen ağları havalandırarak, skoru 3-1'e getirdi. İkinci yarıda 55'te Tchite golünü attı ve skor 3-2 oldu. Maçın skorunu 90. dakikada Tözser belirledi: 4-2.

Genk, maçı alarak büyük avantaj elde etti. Liege ile puan farkı 9'a çıktı. Liege ise büyük yara aldı ve zor haftalar onları bekliyor.



İtalya'ya bakacak olursak; Sampdoria, Fiorentina'yı, evinde 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fiorentina, 6. dakikada Marco Marchionni'nin golüyle 1-0 öne geçti. Maçı uzun süre önde götürdü mor menekşeler. Ama 81'de Ziegler'in mükemmel frikik golüne engel olamadılar. Golün hemen ardından 82'de Cassano durumu 2-1'e getirdi ve üç puanın Genova'da kalmasını sağladı. Sampdoria 3 haftalık beraberlik serisinin ardından kazandı. Puanını 10 yaparak, haftayı 7. sırada kapadı. Fiorentina ise 5 puanla son sırada yer alıyor. Prandelli'nin gidişi pek yaramadı anlaşılan.




Romanya'da ise Bükreş derbisi heyecanı vardı. Üç maçtır kaybeden Dinamo Bükreş, evinde Steaua Bükreş'i ağırladı. Steaua, 23. dakikada Bogdan Stancu ile 1-0 öne geçti. Fakat Dinamo, 30'da Cristea ve 35'te Niculae'nin ayağından atılan 2 penaltıyla durumu 2-1'e getirerek, maçı kazanmayı bildi. Bu sonuçla Dinamo, puanını 17'ye yükseltirken; Steaua, 18 puanda kaldı.




Fransa'da en dikkat çeken karşılaşma, Lyon - Lille müsabakasıydı. Lyon, henüz maçın başında Lisandro Lopez'in golüyle öne geçti. Ardından yeni transfer Gourcuff durumu 2-0 'a getirdi. Lille'in teknik patronu Rudi Garcia, 2. yarıya Balmont ve Hazard'ı oyuna sokarak başladı ve 52. dakikada Moussa Sow durumu 2-1'e getirdi. Fakat Lille'in umutlarını, Lopez'in 56'da attığı penaltı golü bitirdi. Lyon'da Jeremy Pied, 70. dakikada kırmızı kart gördü.

Lyon, bu sonuçla 11 puana yükselirken; Lille, 14 puanda kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...