7 Ekim 2010 Perşembe

Sinan Bolat (!)


Sinan Bolat, yurt dışında oynayan yegâne kalecimiz. Uzun süre Belçika'da yaşamış ve orada futbola başlamış. Bu nedenle Belçika vatandaşlığı da bulunuyor. Yaklaşık 2 yıldır Standard Liege'de oynuyor. Takımın en iyilerinden biri olmasının yanında, bence şu an, yetenek-performans-istikrar ortalaması olarak Türkiye'nin en iyi kalecisi.

Giriş bölümünü geçtiken sonra asıl meselemize gelelim. Sinan, 2 yıla yakın süredir milli takıma çağrılıyor. Ve bu sürede çoğu aday kadronun içindeydi. Fatih Terim zamanında genellikle ilk 18'de yedek olarak şans bulurken, Trabzonlu Onur Kıvrak'ın performansının yükselmesinden sonra 3. kaleciliğe geriledi. Geçen iki yılda, ne yazık ki milli takımda bir dakika bile oynayamadı.

Ben onun, Hiddink tarafından da başarılı görüldüğü için kadroya alındığını sanarken, büyük takım kalecilerinin sakatlığı nedeniyle çağrılıyormuş!

Almanya maçı kadrosu açıklandı. Hatırladığım büyük turnuvaların aday kadrolarına bile 3 kaleci çağrılırken, bu kez 4 kaleci çağrıldı. Ama nedense Sinan, bu dört kaleci içine giremedi! Beşiktaş'tan iki kaleci birden çağıran zihniyet, yıllardır Belçika'da fırtınalar koparan Sinan'ı, kadroya lâyık görmedi! Bunun üstüne artık Sinan da iyice sinirlenerek resti çekti: "Teklif gelirse, Belçika Milli Takımı'nda oynarım!"

Volkan Demirel, Hakan Arıkan, Onur Kıvrak ve Cenk Gönen... Cenk'i dışarıda tutalım, çünkü o hepten saçmalık! Diğer üç kaleciyle ilgili de tek tek yazmayacağım. Ama o üçünü toplayıp üçe bölsek, bir Sinan etmez!

Eğer milli takıma seçilmenin tek yolu, Türkiye'deki büyük takımlarda oynamaksa; oynadığın takım, performansından önemliyse; Sinan Bolat, bilmem kaç tane gereksiz adamın olduğu kadroya giremiyorsa ve eğer Sinan, Türkiye'de henüz bir dakika bile oynamadığı için elinde bulunan seçim hakkını kullanarak Belçika Milli Takımı'nı seçerse; Hiddink'e de, Oüuz Çetin'e de, milli takımı bu zihniyete mahkum eden herkese de lânet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...